Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 597
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 615
Не знам залудо ли е, но ходихме с ММ на пазар, обичайните храни, месо, сокове и препарати. Там харчим най-много, храната + сметките са най-голямото перо.

# 616
Не знам залудо ли е, но ходихме с ММ на пазар, обичайните храни, месо, сокове и препарати. Там харчим най-много, храната + сметките са най-голямото перо.

Залудо и ненужно са соковете Wink Но вие си знаете.

# 617
  • Sunshine state
Улавям се, ама нямам спиране. Сума ти пари съм пръснала за глупости и колкото и да ми е неприятно да го призная, съм станала един консуматор. Мога без нещата около мен, но не се лишавам от тях. Уж е за удобство, ама просто прекалявам с харченето по всевъзможни щуротии. Искам да променя това и ще пораборя тази година над себе си, та барем има ефект.

# 618
Тарталета, май се намесих в разговора малко недодялано, не ми беше това целта. Разбира се, че темата е всеки да си каже каквото има да казва. Но за мен поне е интересно да се споделят мнения, мисли, съвети, размисли и страсти Grinning а не само голи списъци.
Не знам дали си чела другата тема, в началото беше много интересна, супер полезни неща съм чела там. Когато последно я отварях, темата се състоеше предимно от списъци кой какво има вкъщи, и след няколко седмици се завъртаха същите списъци отначало. След втория път става скучно.

Аз например, откакто започна Короната, харча най-много за хобитата си. Иска ми се да се огранича, защото наличието един хоби-обект ми носи същия кеф, както и ако имам три хоби-обекта. А и реално имам време и място само за един. Защо тогава купувам три? Как да се "излъжа" следващия път да купя един вместо три? Ей такива въпроси ме тормозят, но не съм намерила решение все още.

# 619
  • Sunshine state
Имам успех тези дни като подминавам 'промоциите' и разни изгодни покупки, от които реално нямам нужда или вече имам подобни. Мисля го известно време, но после си казвам 'нямаш нужда от поредния лак за нокти', примерно и ми минава. Изненадващо за мен действа и след време дори забравям, че съм го искала. Напълно нормално впредвид, че иамм сигурно над 40 лака и просто не ми е нужден поредния, та да се мацна веднъж и да го оставя. Така действам за сега с всичко и гледам само неща, които свършват и от които имам реална нужда да взимам. Дано се задържи тази тенденция.

# 620
  • пустинята Гоби
Аз вчера ходих в Джъмбо уж само за определено нещо, а си тръгнах с една торба боклуци (все много необходими). И си мислех по пътя, кой е този гений измислил подобен магазин - отиваш за едно нещо, тръгваш си с 10 (в добрия случай). Това не може да се случи в много магазини.

# 621
Аз никога не съм ходила в Джъмбо

# 622
  • Great Britain
Аз никога не съм ходила в Джъмбо
И аз.

# 623
Аз съм ходила преди години. Купих някаква плажна играчка на детето и повече не стъпах.

# 624
  • Sunshine state
Ох, в Джъмбо си е забавно. Особено като бях начална учителка какво ли не неща съм взимала - печатчета, стикери, наградки и .. абе няма спиране. Голяма беля ми беше този магазин. Добре, че беше много далече и не ходех често. 😅

# 625
Тарталета, май се намесих в разговора малко недодялано, не ми беше това целта. Разбира се, че темата е всеки да си каже каквото има да казва. Но за мен поне е интересно да се споделят мнения, мисли, съвети, размисли и страсти Grinning а не само голи списъци.
Не знам дали си чела другата тема, в началото беше много интересна, супер полезни неща съм чела там. Когато последно я отварях, темата се състоеше предимно от списъци кой какво има вкъщи, и след няколко седмици се завъртаха същите списъци отначало. След втория път става скучно.

Аз например, откакто започна Короната, харча най-много за хобитата си. Иска ми се да се огранича, защото наличието един хоби-обект ми носи същия кеф, както и ако имам три хоби-обекта. А и реално имам време и място само за един. Защо тогава купувам три? Как да се "излъжа" следващия път да купя един вместо три? Ей такива въпроси ме тормозят, но не съм намерила решение все още.
Аз имам хоби. Дори повече от едно. Доставя ми удоволствие да ги практикувам. Един ден забелязах, че се заривам с вещи, материяли обслужващи този ми тип дейност. Дори парите, които инвестирах в тези неща не ми бяха проблем но всичко започна да става супет обемно. Имах,, по много,, от всичко нужно. И докато се чудех как да оптимизирам всичко си анализирах поведението - емоционално пазаруване. Мозъка ми свикнал да произвежда положителни хормони, следствие практикуването на хобитата, оправдава всички покупки отнасящи се пряко към дейността ми. И се усетих, че ме,, работи,, навика повече от нужното. Предмет-асоцияция в мозъка-купувам го. И така реших преди да купя нещо, да отида и погледна вещите си. Казвах си:в момента нямам нужда от тия неща. И така и за маратонки например-отивам-поглеждам всички чифтове, които вече има и се възспирам някакси. Книги много купувам но някои път пак така, разбирам че една и съща информация от различен автор и различно книжно тяло, не ми трябва. Едно от нещата, които правя е че шия. Ми.. Оказа се че имам огромни количества плат, купувам го с мисълта, че ще направя еди кой си но..

# 626
Отлагането на покупката и за мен е успешен начин да се контролирам. Напоследък, ако много "искам" нещо, си оставям отворен линк с мисълта, че по-късно ще решавам. Като се съберат много отворени прозорци, най-често ги затварям всички наведнъж. Нито помня какво толкова съм си била харесала, нито нещо ми липсва, явно не е било важно Grinning

# 627
  • пустинята Гоби
Срамно е да ходиш в Джъмбо ли сега? Хора, които не живеят в България не били ходили в Джъмбо? И? Какво трябва да значи това?

# 628
Пак пръснах залудо пари, налях бензин и си купих краставици Dizzy Face Иначе уважавам всички магазини, но най-вече тези които уважават мен 😉

# 629
Аз отдавна не съм купувала краставици, но ме наведохте на тази мисъл. Сега ще взема и аз да пръсна пари за един таратор.

Общи условия

Активация на акаунт