Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 594
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Да, в Мемориал
welkowa, сега къде си? В Турция ли?

# 286
Стискам ти палци за успех до финал. И на мен ми предстоят консултации в Турция скоро!

Да, в Мемориал
welkowa, сега къде си? В Турция ли?

# 287
Момичета, здравейте! С аденом на хипофизата съм, другата седмица започвам инвитро и трябваше да си направя контрола на пролактина. Той ми е почти на горната граница 544mlu/l, а горната граница е 581mlu/l. Според вас това дали е проблем?

# 288
Аз също съм с висок пролактина и според лекарката ,която ми изписа достинекс е хубаво да е колкото се може по-граничен към ниските стойности,но всеки лекар сам преценя,може и да не е проблем.
Момичета, здравейте! С аденом на хипофизата съм, другата седмица започвам инвитро и трябваше да си направя контрола на пролактина. Той ми е почти на горната граница 544mlu/l, а горната граница е 581mlu/l. Според вас това дали е проблем?

# 289
Аз бях с висок и доктора искаше да го свалим преди процедурата, та отложихме 3 месеца

# 290
Лили, рискуваш си опита с тази стойност. Оптималните нива са някъде около 200.

# 291
Аз започнах стимулация с пролактин малко над горна граница, над 600. Начев ми каза, че няма проблем за стимулацията. Единствено преди трансфер трябва да проверя TSH, че последно беше 2,5 и пак Начев каза да не пия нищо. Вече при положителен резултат, да се обадя, ако е над 2,5 да ми назначи терапия. Аз за всеки случай ще го проверя точно преди трансфер/Дай Боже да имам здрави бластоцисти/!!! 🙏❤️🍀

# 292
Лили, рискуваш си опита с тази стойност. Оптималните нива са някъде около 200.
А каква роля играе точно при стимулацията? Последният път като го изследвах беше на горната граница, не знаех, че е на принципа на тсх-то. Може да си в нормите ама за забременяване пак не е достатъчно Simple Smile

# 293
Здравейте, момичета. Записвам се във вашата тема. На почти 41 години съм, правим опити от септември след загуба през лятото. Минах през две леки стимулации с летрозол, едната - без отговор, втората - с два фоликула, но без успех. Причината за стерилитета е неизяснена, вероятно е само във възрастта ми и качеството на яйцеклетките. В момента сме с Ковид и след около три месеца ще започнем подготовка за инвитро, първоначално по къс протокол. Аз съм с пет мутации, водещи до тромбофилии (ACE, PAI, MTHFR, VEGFA, TAFI) и в заключението от генетика пише, че може да имам нетипичен отговор при стимулация.
Всичко съм изследвала досега, само пролактин не успявам, защото не мога да спазя условията (без стрес, след почивка). Кога най-рано след Ковид мога да го изследвам? Ако даде отклонения за колко време ще може да се вкара в норма? Страх ме е, че изпускам влака…
Ще ви чета редовно, но засега едва ли ще мога да се включвам с полезна информация, защото всичко по темата ми е ново.
Благодаря!

Успех на всички!

# 294
Здравейте!Днес ми е втори ден след пункция и корема ми е много подут.При вас беше ли така и как се справихте с него😩🌸🌸

# 295
Здравейте!Днес ми е втори ден след пункция и корема ми е много подут.При вас беше ли така и как се справихте с него😩🌸🌸
При мен беше така,защото направих тежка хиперстимулация - извадиха ми 26 яйцеклетки. Приличах на бременна в 4 месец. Беше твърд и подут. За съжаление, на втория ден стигнах до спешното поради непоносими болки, вляха ми спазмолитици ,а на следващия ден в клиниката ми вляха Хуманалбумин. Ако проблемът е само подутия корем, може да си купите протеин на прах,аз го пих около седмица. Помага за извличането на излишната вода от организма и го изписват в такива случаи.

# 296
Да и при мен извадиха 25…от днес започнах с протеин надявам се да помогне😪

# 297
Да. Хапвах извара за протеини, но си трябва и време, за да мине.

# 298
При мен извадиха 19. Хапвам си доста яйца. Иначе е добре протеин на прах, извара, месо.

# 299
И моя е същия, моята пункция беше вчера Simple Smile За съжаление ми е втора такава и помня, че и първия път беше така и с дните отмина и подутото и неприятното усещане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт