Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 604
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Привет от мен! Сега съм в ЗЕТ на естествен цикъл. Следим овуто, като в четвъртак ЛХ беше започнал да се покачва и очаквахме снощи да се спука фоликула… но днес като отидох още си беше там около 22мм 😞 притеснява ме и че яйцеклетката ще презрее защото имаме шанс и за естествено забременяване.Удариха ми един Овитрел и се надявам да се спука! Притеснява ме само да не би да не се спука дори и с овитрела? Как мислите с овитрела дали ще се спука 100%? Много ме е страх да не пропадне всичко 😞

# 301
Момичета, здравейте! С аденом на хипофизата съм, другата седмица започвам инвитро и трябваше да си направя контрола на пролактина. Той ми е почти на горната граница 544mlu/l, а горната граница е 581mlu/l. Според вас това дали е проблем?

Извинете, момичета, ако ставам досадна с тази тема, но съм леко притеснена заради покачването на пролактина и се разрових в интернет и попаднах на статия в wikipedia, че една от възможните причини за покачване на пролактина е приема на протеини. От две седмици по предписание на гинеколога ми приемам суроватъчен протеин, тъй като съм с ниско тегло. В понеделник съм на преглед при ендокринолог, надявам се това да ми каже като причина и да ми промени дозата на бромокриптина.
Ако някоя от вас е запозната с тази тема, моля да сподели мнение.
Благодаря предварително!

# 302
Здравейте, борбени момичета! ❤️
При мен пункцията мина на 17ти /четвъртък/. От 19 броя само 15 са били годни, като 4 от тях все още незрели, но вече 2чки са готови и казаха, че ще ги иксират в петък/събота. Та от останалите 11 са решили 3 броя да ги пуснат на класическо, като нито една не се оплодила 😢😢😢 Имаме 8 броя, които са оплодени ИКСИ и са се активирали ❤️❤️❤️ Утре/неделя/ чакам информация дали са се активирали другите 2 и информация за трансфера във вторник.
СГ ни е перфектна, аз съм с тубарен фактор, ПКЯ и ИР(нормално тегло). Предполагам, че яйцеклетките имат по-дебела обвивка щом се оплождат само тези, които са ИКСИ??? Някой имал ли е същия случай на префектна СГ(и добра морфология), а на класическо инвитро да не се оплождат? Предишното инвитро имах от 12Я, 11 годни, като всички бяха на класическо оплождане. 4 броя имахме на следващия ден, а на третия се оказаха 6 броя. Имах свеж неуспешен трансфер на 3 броя, а останалите 3 ги чакахме до 5я ден, но нито едно не беше годно за замразяване. Предполагам разбирате сега какъв страх изпитвам. Все пак отново половината само са оплодени, но пък са на 100% инсираните- 8 от 8. Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 03:00 от Kactus

# 303
Кактусче, а защо не ги пуснахте иски всички тази път?
По мои наблюдения при класическо инвитро по-малко се оплождат.

# 304
Кукуруку, докторката реши да "жертва" 3 яйцеклетки за класическо. Радвам се, че само три 😁 Много се надявам 8те ембриончета да оцелеят до 5ти ден.

# 305
Здравей Кактусче, и при нас стана нещо такова.  Извадиха 10 Я и всичките ги пуснаха класическо, защото уж имахме добра СГ(6%морфология), но само 1 Я се оплоди. На следващия ден останалите 9 ги оплодиха ИКСИ(с престоялия материал, което малко ме притеснява). А защо не се оплодиха класическо така и не ми обясниха, само ме питаха нещо за съвместимост, а ние имаме едно дете от ест. бременност. Аз мисля че при нас или Я са били незрели и са ги изчакали 1 ден да доузреят или мъжкия материал не е бил ОК, защото той варира, ако мъжът е бил болен и е пил АБ и т.н.
А колко е морфологията при вас?

# 306
При нас също е 6% морфологията. Имаме и добър резултат от SDI тест. Плюс това направихме и Зона селекция за всеки случай. Нали преди оплождането пак се прави СГ и още след пункцията ми съобщиха, че е много добра. Аз го отдавам на моите поликистозни яйчници. При нас само 3 броя пуснаха на класическо, а другите директно ИКСИ, като това е по-добрият вариант. Имаме и още 2 яйчица, които са доузрели и вчера е трябвало също да ги оплодят ИКСИ. Днес чакам новини.

# 307
Да, при вас МФ отпада, ние не сме правили SDI, а СГ ни е от преди 2-3 години, а в моята клиника нищо не ми казаха за материала в самия ден.  И аз съм с лека ПКЯ и ИР, но контролирана.  При следващия опит просто ще искам всички да са ИКСИ, явно е най-сигурното. Успех и на теб, имаш добра бройка!

# 308
Здравеййй кактусче!
Аз също бях на пункция в четвъртък и също като теб съм с ПКЯ но имаме и лоша морфология…Извадиха  ми 25 от които 16 бяха годни в петък ми казаха че 15 са се оплодили като 3 са били по класическо инвитро.
Събота продължаваха да се развиват всичките и казаха че ще замразят днес 2..И чакам трансфер в вторник.Това ми е първо инвитро и никаква ме няма общо взето защото реших да не се задълбочавам много а да оставя док да прецени кое е как.
Стискам палци всичко да е ок и да имаме успешен трансфер 🌸🌸🌸🌸

# 309
Благодаря ти, Писанка ❤️ На мен ми стана любопитно в коя клиника си? Задължително се прави СГ преди инвитро процедура. Ние дори имахме от лятото, но пуснахме нова с SDI. Все още не отписвай опита. Стискам ти палци за добро развитие. 🤞😊❤️
Плами, за съжаление при нас куца качеството с тази поликистоза. Радвам се, че вървим заедно. Дано в началото на март да се похвалим! 😊🍀🙏💕

# 310
Кактусче, а защо не ги пуснахте иски всички тази път?
По мои наблюдения при класическо инвитро по-малко се оплождат.

Здравейте, ние сме точно противоположно на това твърдение. Имахме общо 4 годни и зрели яйцеклетки. От тях пуснаха 2 за класическо и 2 икси. Едното икси не стигна до 3 ден, второто икси е с мозайка, но оцеля и го замразиха, да има. Двата класическо са с АА и АБ качество. Добре, че ги има. Реално при нас иксито се изложи. Явно при всеки е различно.

# 311
Кактусче, колко фоликула имаше преди пункцията?

# 312
Кактусче, колко фоликула имаше преди пункцията?
Ще разбера като ми дадат епикризата. Аз очаквах не повече от 10, защото единият яйчник не реагираше и късно взеха да растат. Явно са били доста, щом извадиха 19 яйчица.

# 313
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са приемали естрофем преди трансфер, в каква доза ви е бил предписан и усетили ли сте странични ефекти? Благодаря предварително!

# 314
От деня на пункцията бях на естрофем 2*1 и не мога да кажа че съм усетила странични ефекти.
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са приемали естрофем преди трансфер, в каква доза ви е бил предписан и усетили ли сте странични ефекти? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт