Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 607
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Аз също бях на естрофем 2х1 от деня на пункцията и нямах никакви проблеми или странични ефекти. Бях СЕТ.

# 316
Аз също съм от пункцията на Естрофем 2×1тб. и нямам странични ефекти. Ще бъда СЕТ.

# 317
Аз бях ЗЕТ първо на лепенки климара и след трансфера на естрофем. До 15г.с съм ги пила и не съм видяла странични ефекти. 3х1 + 2 вагинално.

# 318
Благодаря ви много за отговорите. По - спокойна съм сега, явно не трябва да се зачитам много много в листовките на лекарствата 🙂 желая успех на всички!

# 319
Момичета, ще споделите ли на какъв протокол сте били и с какви инжекции, за да извадите около 20 или повече яйцеклети?
При мен все са около 10, а СГ ни е много лоша и ни трябват повече.

# 320
Не е само до протокола. Например момичетата с ПКЯ правят повече фоликули и съответно яйцеклетки. 10 яйцеклетки, ако са с добро качество, е много, много добър резултат. По-скоро при мъжки фактор трябва докторите да обърнат внимание на допълнителните методи за подбор на сперматозоидите. Не съм запозната с тях на 100%, нека другите да кажат по въпроса.   
Момичета, ще споделите ли на какъв протокол сте били и с какви инжекции, за да извадите около 20 или повече яйцеклети?

# 321
Здравей, ние сме с лоша СГ (морфология 3%), при мен няма проблем. Стимулацията ми беше по къс протокол с Менопур и Цетротид, извадихме 26 яйцеклетки. Ужасно тежка хиперстимулация, която ме докара и до болница. Надеждата ми беше точно, че поне заради голямата бройка, ще имаме много ембриони, но след 3 ден всичко загина и останаха само 3, които сложихме на два пъти на ЗЕТ -неуспешно. Мисълта ми е, че голямата бройка яйцеклетки не е никакъв гарант за успех, когато няма качествен сперматозоид. Най-важното в случая е допълнителен метод за селекция на качествен такъв-ИМСИ, Макс, Зона селекция, ТЕСА или каквото там е подходящо в случая.

# 322
Аз не съм запозната, но мога да споделя следното: в заключението на генетика по повод петте ми тромбофилни мутации пише, че при нужда от яйчникова стимулация може да има индивидуален нетипичен отговор, поради модулиращ ефект върху фоликулогенезата. Т.е. при жените с моите мутации стимулацията може и да не подейства, така го разбирам.

# 323
Аз съм с пкя и направих 25 фоликула бях само на гонал 175,като последните дни го намалиха до 37,5 мисля…Последните два дни имах менопур.Като стимулация не усетих никакви неразположения…В крайна сметка ми останаха 16 яйцеклетки от които 15 се оплодиха и се развиха,2 замразихме на 3ти ден ,а утре съм на трансфер и ще замразим останалите 🌸

# 324
Здравейте момичета! Малко съм изпуснала от темата☺️ и обещавам да наваксам. Ако не се лъжа виждам и нови момичета, заради което ще се представя на кратко. Имаме един неуспешен опит и то стигнахме само до пункция. За жалост нямахме годни яйцеклетки и всичко пропадна. Трябваше да имаме нов опит този месец, но ще се отложи малко във времето, защото края на януари боледувахме със съпруга от ковид. Сега сме в процес на изчакване и дано скоро да сме по - активни. През този етап стискам палци на всички вас, които сте в момента в процедура или чакате резултат. ❤️❤️❤️

# 325
Момичета,
Знаете ли колко време след стимулация по  дълъг протокол без трансфер може да се започне нова по къс?

# 326
Момичета,
Знаете ли колко време след стимулация по  дълъг протокол без трансфер може да се започне нова по къс?
Може и веднага , на следващ цикъл. Даже някой имат по-добър отговор така. Нарича се back to back метод.

# 327
  • София
Здравейте, момичета,

Не съм писала в тази тема, само в онази за дългото чакане след трансфера. Е, неуспешен беше.
Аз съм с нисък АМХ + мъжки фактор. Правих изследване за тромбофилии - нямам мутации. Правихме ген. тестове за транслокации на мъжа ми - всичко е наред. Преди време бях замразила с мъки 9 яйцеклетки. 3 размразихме - 2 върнаха - нищо не стана. После правих не помня вече колко пункции - ту няма яйцеклетка, ту сме изпуснали момента, ту_незнам_си_какво...
Сега не мога да образувам нормален фоликул от няколко месеца. Или е голям и задържан, или не се развива както трябва и хормоните са лоши...
Имам 3 операции от миоми-по една от всеки вид, за разнообразие. Пациент съм на д-р Стаменов от "Надежда" и съм му безкрайно благодарна за 2 от операциите, че ги направи най-щадящо и запазващи матката. В Майчин дом искаха след първата да действат кардинално.
Вече не знам колко пъти съм била на преглед, колко пункции, поне 3 биопсии, безброй ml източена кръв и набоден корем (+фраксипарин за месец и нещо, защото имах тромб в крака), поне 3 PRP, лепило...
От всичко си имам!

В момента ви пиша, защото имам нужда от малко кураж. Знам, че е глупаво и не искам да понижавам духа на никого, а няколко по-здравомислещи и нахъсани кандидат мами да ми напомнят, че всичко ще се оправи:)
А и ако някоя от вас се сети какво мога да направя за моите лениви яйчници - приемам съвети.

И успех на всички. Не губя надежда, не губете и вие. Никога! Просто сега имам нужда да чуя, че и други са убедени, че макар и да им е писнало, чудото ни ще стане:)

# 328
Момичета,
Може и веднага , на следващ цикъл. Даже някой имат по-добър отговор така. Нарича се back to back метод.
Много ти благодаря🙏🏼А дали когато си с блокираща инжекция (декапептил депо) важи този метод или по-скоро цикълът ще закъснее доста,зарафи блокажа?

# 329
Abigail, не се познаваме, аз съм нова в темата и още нямам опити. Съжалявам, че минаваш през толкова трудности и те прегръщам. Но мисля, че всяка една от нас рано или късно ще си гушка бебчето и всичко ще е наред. Просто ни е писано да стигнем до там по по-трудния път, но тогава пък постигнатото щастие ще е още по-сладко.
Днес е специална дата, огледална. Казват, че е заредена с мощна енергия за сбъдване на желания. Аз не вярвам много в тези неща, но все пак ще се хвана за сламката. Та нека се сбъднат нашите съкровени мечти!
(Днес трябваше да е терминът ми и затова приемам датата като нов етап в живота ми, по-добър.)

Успех ти пожелавам, мила Абигейл! Всичко ще е наред и нещата ще се получат. ❤

Общи условия

Активация на акаунт