Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 612
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз също мислех да пиша за датата. Надяваме се и вярваме.
Просто понякога ми идва в повече...
Но ще мине, де:) И всичко ще бъде наред.
Благодаря за хубавите думи, Майка-зайка :* Успех ти желая и "Само напред и нагоре", както казва един спортист.

# 331
  • София

Много ти благодаря🙏🏼А дали когато си с блокираща инжекция (декапептил депо) важи този метод или по-скоро цикълът ще закъснее доста,зарафи блокажа?
първия цикъл след стимулацията трябва да дойде навреме, защото е имало пункция/овулация/.
втория цикъл вече закъснява доста.
но пък ако ще правите няколко стимулации би могло да се използва че вече има блокираща инжекция.
добре е да ги говориш тия с лекаря си, обикновенно като споменат нещо имат някаква идея, а ако не я споделят така че да я разбереш може и да си остане неосъществена.

# 332
Благодаря ти,Бамбарадамбара 🤗
Нищо не е споделял за сега.. с блокаж съм,защото фоликулите ми растат с различни размери и така щяли да ги изравнят. Ако има остатъчен ефект от декапептила за следваща стимулация ще е супер,защото събираме ембриони на този етап.
Правя последни отчаяни опити тук и в Турция,и дано след 8 години борба тази да успеем🥺

# 333
  • София
питай, не чакай да ти кажат.
и си следи ти нещата.

# 334
Абигейл, горе главата! Трудно е, но както каза едно момиче от форума, нашите ще са най-обичаните, и не защото другите не са, а защото са чакани много. Не губи кураж, та ние дори нямаме качествена яйцеклетка от 1вия опит, но сме се насочили към 2ри.
Ще стане, в крайна сметка важното е че си с правилния човек и правите всичко за вашата мечта, позитивно мислене, спокойствие и не забравяйте, че се обичате, показвайте си го, важно е!
Абе много хаотично го написах, ама с теб сме, не си сама!

# 335

Много ти благодаря🙏🏼А дали когато си с блокираща инжекция (декапептил депо) важи този метод или по-скоро цикълът ще закъснее доста,зарафи блокажа?
първия цикъл след стимулацията трябва да дойде навреме, защото е имало пункция/овулация/.
втория цикъл вече закъснява доста.
но пък ако ще правите няколко стимулации би могло да се използва че вече има блокираща инжекция.
добре е да ги говориш тия с лекаря си, обикновенно като споменат нещо имат някаква идея, а ако не я споделят така че да я разбереш може и да си остане неосъществена.
На мен стимулациите не се отразяват на цикъла. Като по часовник е. Блокаж с естрадиол е опция, която бих използвала следващия път.

# 336
  • София
стимулациите може да не се отразят на цикъла, но блокиращата се отразява и то сериозно.
там други часовници участват.

# 337
Здравейте, момичета,

Не съм писала в тази тема, само в онази за дългото чакане след трансфера. Е, неуспешен беше.
Аз съм с нисък АМХ + мъжки фактор. Правих изследване за тромбофилии - нямам мутации. Правихме ген. тестове за транслокации на мъжа ми - всичко е наред. Преди време бях замразила с мъки 9 яйцеклетки. 3 размразихме - 2 върнаха - нищо не стана. После правих не помня вече колко пункции - ту няма яйцеклетка, ту сме изпуснали момента, ту_незнам_си_какво...
Сега не мога да образувам нормален фоликул от няколко месеца. Или е голям и задържан, или не се развива както трябва и хормоните са лоши...
Имам 3 операции от миоми-по една от всеки вид, за разнообразие. Пациент съм на д-р Стаменов от "Надежда" и съм му безкрайно благодарна за 2 от операциите, че ги направи най-щадящо и запазващи матката. В Майчин дом искаха след първата да действат кардинално.
Вече не знам колко пъти съм била на преглед, колко пункции, поне 3 биопсии, безброй ml източена кръв и набоден корем (+фраксипарин за месец и нещо, защото имах тромб в крака), поне 3 PRP, лепило...
От всичко си имам!

В момента ви пиша, защото имам нужда от малко кураж. Знам, че е глупаво и не искам да понижавам духа на никого, а няколко по-здравомислещи и нахъсани кандидат мами да ми напомнят, че всичко ще се оправи:)
А и ако някоя от вас се сети какво мога да направя за моите лениви яйчници - приемам съвети.

И успех на всички. Не губя надежда, не губете и вие. Никога! Просто сега имам нужда да чуя, че и други са убедени, че макар и да им е писнало, чудото ни ще стане:)

Здравейте.
Искрено се надявам, че в най-скоро време ще бъдете майка. Не съм лекар и не искам да коментирам работата на лекари, но според мен изпускат нещо важно във вашия случай. Или стимулацията ви не е подходяща или нещо друго. Защо не пробвате в Турция?

# 338
И аз бих посъветвала за Турция, най-малкото за допълнително мнение.

# 339
стимулациите може да не се отразят на цикъла, но блокиращата се отразява и то сериозно.
Именно за блокиращата имах предвид и аз.  Мислиш ли,че не е ок да се слага на жена с 5-7 антрални и 42г 😒
В Турция пробваха с Тарлусал таблетки(медрокси прогестерон) да изравним фоликулите и от 8ф извадиха 4 Я,но само 1 се оплоди 🥴
Сега предложиха с декапептил депо,но с малки дози и то при самата стимулация,а тук Стаменов реши да ме блокира направо 😒Не са съгласни да ме подготвят с климара
Абигейл,разбирам те отлично,но не мисля,че в Турция е нещо кой знае колко по-различно лечението-протоколите са еднакви навсякъде. Единствено в Аджъбадем Маслак правят ПРП с кръв и със стволови клетки на яйчниците,което проработва при някой момичета. Но можеш поне да отидеш на 1-2 места там за мнение.
Другото,което се сещам е да пиеш дхеа,омега 3,кю10 поне.

# 340
  • София
Мислила съм си за Турция, но както тук съм съм през няколко дни на преглед...
По-скоро трябва да помисля как да подобря моето състояние, за да си помогна сама, преди доктора.
Не съм запозната. Какво е дхеа? Дехидроепиандостерон хормона ли?

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 18:49 от Abigail

# 341
Мислила съм си за Турция, но като си помисля как тук съм съм през няколко дни на преглед...
По-скоро трябва да помисля как да подобря моето състояние, за да си помогна сама, преди доктора.
Не съм запозната. Какво е дхеа?
Дхеа е хормон,който вече не се предлага свободно в Бг,но се намира все още. В Турция го предписват за подобряване на качеството и количеството на Я. Хубаво е да се изследва заедно с тестостерон и да са на горната граница,както вит Д,В12 и фолиевата киселина.
https://magherbs.com/blog/dhea-hormonat-na-mladostta-dobroto-nas … -i-zdravite-kosti

# 342
До организъм е ! Аз също съм блокирана с Декапептил , но не депо ,а 22 х 0,1мл. Нищо не стана по-особено с цикъла. Предупредиха ме , че до 45дни дължина на следващият цикъл е нормално , но си ми дойде на 26ти ден , както обикновено.

# 343
  • София
Devilche, благодаря.
Т.е., може аз да си самоназнача изследването му, а лекар, след разчет, да ми изпише терапия с хормона? И да си го купя с рецепта, така ли?

# 344
Devilche, благодаря.
Т.е., може аз да си самоназнача изследването му, а лекар, след разчет, да ми изпише терапия с хормона? И да си го купя с рецепта, така ли?
В Турция в моята клиника го предписват на  всяка жена без тези изследвания,но аз те съветвам да си ги провериш. Иначе,предписват 3х25 мг на ден,заедно с омега3 и кю10. В Турция се казва Биостерон.

Общи условия

Активация на акаунт