Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 619
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм в България и съм на дхеа, коензим. Явно и тук ги използват

# 346
Да. В Селена го ползват. Мисля, че е американски протокол, но не съм сигурна.

# 347
Да. В Селена го ползват. Мисля, че е американски протокол, но не съм сигурна.

Как се казва препарата

# 348
Как се казва препарата
За ДХЕА става въпрос, като аз приемах формата 7 кето дхеа

# 349
Devilche лично аз не мога да се съглася, че Турция е едно и също, но с уговорката, че визирам там където сме ние, защото нямам инфо за други болници. Много по-добри са в мъжки фактор и от към ембриология. С няколкото дами, които си пишем, всичките сме имали доста различни процедури. Сега си чакам да видя и моята подготовка за ЗЕТ каква ще бъде, която доктора каза, че ще изготви съобразена с досието ми, придружаващи заболявания и лекарства, които приемам в момента (винаги ми проверяват дори грамажите на лекарствата, които приемам). Аз поне оставам с впечатление, че обръщат внимание на индивидуалното състояние на пациента. Дали ще имаме успех и аз не знам, мога само да се надявам силно!

А що се отнася за прегледите - просто по време на стимулация си намираш едно хубаво апартаментче и оставаш там за времето, което е необходимо.

Abigail много съжалявам за всичко през което сте минали! Аз лично имах проблеми с овулацията и яйцеклетките заради Инсулинова резистентност и дефицит на витамин Д. Има и една доста известна книга, която дава добри първоначални напътствия за подобряване на качеството на яйцеклетките, казва се “It all starts with the egg”.

# 350
И при д-р Тургут бях-нищо различно от Бг като предложение за стимулация. Вярно е,че при мен почти всичко е изпробвано,но смея да твърдя,че Аджъбадем Маслак са много по-иновативни, но и там нямах успех-от 2 стимулации с по 8-9 ф само по 1 ембрион замразен на 3ти ден. А в Бг този месец, без никакви лекарства, замразихме хубав био бластоцист и то само с икси(морфология 4% по Крюгер в Бг и 2% в Търция). Та и по-добра ембриология не видях там. Нямаме проблеми вече със спермограмата… само моята възраст.
Искам да кажа,че и турците не са магьосници,важно е да вярваш на д-ра си!
Стискам палци за успешен ЗЕТ и никой да не трупа моя дълъг опит 🤞🍀

# 351
Мога ли да попитам момичетата в Турция, след успешен трансфер тук ли ви следят и изобщо как стоят нещата. Ще правим още опити тук, понеже имаме право по фонда, но малко информация(ако ви е удобно) няма да навреди никому. Благодаря

# 352
Mrvv , в темата за ин витро в Турция има доста инфо. Повечето момичета си следят тук бременността. Единици са тези, които се следят там. За ЗЕТ по-скоро тук се подготвят и ходят на преглед . И аз доста се интересувах и четох, че бяхме се ориентирали натам, ама не се наложи и, както знаеш. постигнахме успех в клиниката, в която си и ти.

# 353
Ако може и едно мнение от мен. От края на 2018 следя темите за инвитро тук. Всичките. Общо взето съм си направила собствено заключение, че в БГ има много добри доктори и клиники, но човек трябва да попадне на мястото което е подходящо за него. Иначе Турция, да, добри са, но имам приятелка с неуспех в Аджибадем и успех в Плевен. Като го погледнеш отстрани, разлика от тук до Марс, но факт. Там я минаха малко на конвейр, а тук доста по индивидуално. Така че, както казахте важно е да вярваш на доктора. Ако при неуспех, сменя подхода и пробва нещо различно е добре, ако предлага пак същия протокол, по-добре помислете да смените клиниката.
От темата в Турция, момичетата най-често се следят в БГ след трансфер.

# 354
Ако може и едно мнение от мен. От края на 2018 следя темите за инвитро тук. Всичките. Общо взето съм си направила собствено заключение, че в БГ има много добри доктори и клиники, но човек трябва да попадне на мястото което е подходящо за него. Иначе Турция, да, добри са, но имам приятелка с неуспех в Аджибадем и успех в Плевен. Като го погледнеш отстрани, разлика от тук до Марс, но факт. Там я минаха малко на конвейр, а тук доста по индивидуално. Така че, както казахте важно е да вярваш на доктора. Ако при неуспех, сменя подхода и пробва нещо различно е добре, ако предлага пак същия протокол, по-добре помислете да смените клиниката.
От темата в Турция, момичетата най-често се следят в БГ след трансфер.
Знаете ли при кой в Плевен е имало успех, защото търся нова клиника?

# 355
КИРМ Плевен доц. Иванов
Но не приемай всеки успех като задължителен. Може да отидеш на преглед, да видиш какво ще ти предложат, но и те имат неуспехи. Тоест усети си правилните хора и място. Знам че имат и клиника в Пловдив, но има момичето от Пловдив които ходят в Плевен, докторите са различни.

# 356
Iren, силно се надявам и нас да ни споходи същата съдба. Да знам за темата, просто тук стана на въпрос и за това попитах. Благодаря ви

# 357
Здравейте! Да попитам преди изследване за пролактин, спазвате ли условието, че трябва да сте в покой известно време? Преди съм си правила изследването и са ме карали да лежа, а в последната лаборатория не беше така и стойностите са завишени, за което ми предписаха терапия. Мисля да повторя изследването?

# 358
Здравейте! Да попитам преди изследване за пролактин, спазвате ли условието, че трябва да сте в покой известно време? Преди съм си правила изследването и са ме карали да лежа, а в последната лаборатория не беше така и стойностите са завишени, за което ми предписаха терапия. Мисля да повторя изследването?

Спазвам задължително. Не лежа, но сядам на един стол в чакалнята и стоя 20-ина минути така. Бих повторила изследването на твое място.

# 359
Пролактинът е изключително стресов хормон. Влияе се от много неща. Аз съм с аденом на хипофизат и изследвам пролактин на всеки 3 месеца. Заръките, които имам от моята лекарка са 1-2 дни преди изследването без спорт и тежък физически труд, без полови контакти и по възможност без докосване на гърдите, особено зърната. Винаги седя в лабораторията поне 10-15 минути. Не знам до колко и дали всичко това оказва влияние, но изпълнявам всичко стриктно. Все пак от това зависи дозата на лекарството, което приемам.
Можеш да го повториш изследването за всеки случай. Не губиш нищо.

Общи условия

Активация на акаунт