Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 635
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ви, ще повтаря задължително и ще пиша има ли разлика в стойностите, може да е полезно за някого.

# 361
Здравейте! Да попитам преди изследване за пролактин, спазвате ли условието, че трябва да сте в покой известно време? Преди съм си правила изследването и са ме карали да лежа, а в последната лаборатория не беше така и стойностите са завишени, за което ми предписаха терапия. Мисля да повторя изследването?
Аз изследвам пролактина последните 3 месеца всеки месец. Първия път ме сложиха да легна 30 мин.защото имаше свободен кабинет,стойностите ми бяха завишени-27,4. Втория път стоях седнала 20мин.и след терапия резултата беше 1,71.Сега сменихме отново схемата и днес пуснах отново, да видим този път. Успех☘️

# 362
Момичета някаква идея защо не мога да качвам снимки?

# 363
Да не би да твърде големи?

# 364
Нямам представа ,исках да кача изследванията от тромбофилията за съвет от вас,защото малко не съм наясно с тях,но не успявам
Да не би да твърде големи?

# 365
Пробвай да ги намалиш или ги направи като скрийншот примерно.

# 366
Благодаря ,Iren11.
Моля за информация ако има запознати с тромбофилията?

# 367
Има тема за тромбофилията. При мутация в ПАЙ обикновено се изследват фактор13 и АЧЕ, ама предвид, че е хомозигот, най-вероятно ще си на терапия. Консултирай се с хематолог!

# 368
Благодаря ти отново iren 11♥️
Има тема за тромбофилията. При мутация в ПАЙ обикновено се изследват фактор13 и АЧЕ, ама предвид, че е хомозигот, най-вероятно ще си на терапия. Консултирай се с хематолог!

# 369

Ирен, може ли съвет за хетерозиготен ПАЙ и АЧЕ? При мен пишеше бележка под линия само за хетерозигота, че няма клинични изяви,но пуснах АЧЕ и фактор 13 и излезе АЧЕ. Докторът ми не го развълнува особено, но знаете историята...

# 370
Здравейте! Да попитам преди изследване за пролактин, спазвате ли условието, че трябва да сте в покой известно време? Преди съм си правила изследването и са ме карали да лежа, а в последната лаборатория не беше така и стойностите са завишени, за което ми предписаха терапия. Мисля да повторя изследването?
Аз изследвам пролактина последните 3 месеца всеки месец. Първия път ме сложиха да легна 30 мин.защото имаше свободен кабинет,стойностите ми бяха завишени-27,4. Втория път стоях седнала 20мин.и след терапия резултата беше 1,71.Сега сменихме отново схемата и днес пуснах отново, да видим този път. Успех☘
Задължително е да сте в покой поне 20 минути.Аз също го изследвам доста често.Но имайте и друго предвид различните лаборатории имат различни референтни стойности на Долна и Горна граница.Аз така се бях шашнала.Попринцип си пускам в една лаборатория и стойността беше двуцифрено число и беше в норма ,но пред последния път пуснах при гинеколога и като видях 200и... иии УХА направо щях да вдигна кръвно.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 01:59 от Мария Венциславова 683965

# 371

Ирен, може ли съвет за хетерозиготен ПАЙ и АЧЕ? При мен пишеше бележка под линия само за хетерозигота, че няма клинични изяви,но пуснах АЧЕ и фактор 13 и излезе АЧЕ. Докторът ми не го развълнува особено, но знаете историята...
Питай в темата и направи консултация с добър хематолог - за София Лисичков или Паскалева. Всичко зависи от конкретния случай.

# 372
задължително без секс предния ден, без дразнене на гърдите, добър сън и поне 15 минути в седнало положение преди взимане на пробата кръв... на мен ми бе в горна граница и приемах достинекс... чакам в края на март да пусна нови изследвания ...

# 373
На какви стимулации извадихте толкова яйцеклетки ? С менопур ли!? На мен пролактина не са ми го изследвали никога 🤷♀

# 374
Здравейте, момичета! Днес повторих изследването за пролактин, като този път полежах около 15мин преди това. Резултатът е наполовина по-нисък и в норма.

Общи условия

Активация на акаунт