Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 638
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета.
Исках да попитам на 2 ден от цикъла какво точно правите с док?

# 376
Здравейте, момичета.
Преглед и решавате как да продължите от тук.

# 377
Благодаря Ви много за отговора.😊
Здравейте, момичета.
Преглед и решавате как да продължите от тук.

# 378
Здравейте, аз съм след неуспешно ИКСИ на ЕЦ и СЕТ. Следващия ми час за преглед е на 7-ми ден от цикъла. Има ли шанс за нов опит още на този цикъл или ще трябва да "почивам". Чета тук че симулацията винаги започва на 2-ри ден от цикъла, а на мен искаха да ми дадат час дори за 13-ти ден. Като цяло съм много объркана, какво може да следва изобщо сега. Благодаря.

# 379
Здравейте момичета! Аз отново съм с въпрос... Извинявам се предварително за дългия пост и грубия превод, но трябваше да преведа  епикризата и с медицинските термини може да не се разбира добре. През май 2019 ми се извърши цветна снимки покрай още много други изследвания в документа пише следното:
 Извършва се хистеросалпингографско изследване за оценка на стерилитета на пациента. В зависимост от всяка от цервикалните структури, разграничаваме два маточни рога, левият е странично към споменатата страна и десният в горно и средно положение, представляващи маточна малформация, съответстваща на двурога двушийкова матка. Тръбните структури, зависещи от тези маточни рога, не са ясно разграничени, въпреки че се настояваше за тяхното запълване.
Може да се види привидно запълване на перикорнуарни тръбни( околотръбни) структури, съответстващи на венозни или лимфни структури.
Въпреки това, което беше описано по-горе във филма (снимката) след евакуация, изглежда, че има контраст, ограничен до чревни бримки( възли), което би предполагало наличието на преминаване на контраст към перитонеалната кухина, макар и в малки количества.
Днес говорих с една моя братовчедка, която също  е с инвитро лечение и тя ми спомена че ако са ми запушени маточните тръби е опасно да се прави трансфер, тъй като дори да се захване ембриона няма да оцелее заради течността в тръбите ...и че трябва или да се премахнат или да се отпушат. Възможно ли е да не се стигне до забременяване?

# 380
Здравейте, момичета! След неуспешна процедура се насочваме към Турция. Изследвах АМХ преди година-стойност 5,6ng/ml.Стимулацията ми беше юли месец 2021-получи се хиперстимулация и извадени 26 яйцеклетки. Сега ми поискаха отново АМХ и стойността вече е 1.4ng/ml. Как мислите, дали спадът се дължи именно на хиперстимулацията и тази стойност, сама по себе си, ниска ли е? Да добавя, навърших 35 преди 3 месеца.

# 381
Archi_S не се притеснявай, АМХ от много неща зависи, а и лекарите там не разчитат на него, а на брои антрални фоликула. Моето е много много по-малко, преди последните две стимулации беше 0.7, сега даже не искам да го пускам 😳 а изкарваме по 7-8 яйцеклетки и то при условие, че съм с един яйчник 😎

Здравейте, момичета! След неуспешна процедура се насочваме към Турция. Изследвах АМХ преди година-стойност 5,6ng/ml.Стимулацията ми беше юли месец 2021-получи се хиперстимулация и извадени 26 яйцеклетки. Сега ми поискаха отново АМХ и стойността вече е 1.4ng/ml. Как мислите, дали спадът се дължи именно на хиперстимулацията и тази стойност, сама по себе си, ниска ли е? Да добавя, навърших 35 преди 3 месеца.

# 382
  • София
Здравейте, момичета.
По-назад в темата ми препоръчахте да изследвам DHEA-SO4. Направих го, в норма е, но останах с впечатлението, че в Турция, или някои лекари тук изписват лечение, независимо от стойностите... Или греша?
Ето и резултатите:

Archi_S, нивата на АМХ зависят и от нивата на вит. D.

# 383
Здравей,
Б12 и Дхеа трябва да са ти на горната граница. Смело можеш да си приемаш дхеа 3х25мг(тази доза турците я предписват без да гледат дори изследванията) и метилиран б12 от 1000 мг всеки ден. Хубаво е да пускаш тестостерон с дхеа-та. Вит Д ти е ок.

# 384
Butterfly_Lilly благодаря, не знаех и много се притесних,че толкова ми е паднала стойността само след една стимулация.
Abigail не знаех,че има връзка с вит Д. Погледнах си го, не ми е бил много различен от сега, като цяло стойността ми е била най много около 50ng/ml и то лятото, въпреки че приемам Вигантол.

# 385
Archi_S, при мен пък с АМХ се получи следната ситуация:
- февр 2021 - 2.2
- май 2021 след прием на Регулон - 0.9 - друга лаб.
- 2 инвитро процедури - юни и декември с по 8-9 фолукули
- февр. 2022 - 2.5 - пак първата лаб.

Бях чела някъде, че временно след прием на Регулон може да даде по-ниска стойност. Дори един лекар ми каза, че според него не е реален този резултат 0.9, а и съм го правила в лаб. Лина в Бургас, които са известни с лаб.грешки. Не знам, дори се замислям да изследвам още веднъж в трета лаборатория.
А иначе тази сутрин ми излезе висок Пролактин, но ще го повторя, защото снощи не спах добре и се опасявам дали не е от това.

# 386
  • София
Devilche, благодаря:)
Archi_S, моят лекар казва, че не мога съвсем да си оправдая моите ниски стойности на АМХ с ниски стойности на вит. Д. Но има връзка между двете. Аз приемах по 20 капки на седмица, после станаха по 30... когато не ги забравя...

# 387
Penguin4e, благодаря ти, че писа за регулон, месец след него и моето АМХ беше паднало и аз се ошашках, но явно може и заради него да е. Пак ще изследвам, макар че ни предстои процедура и най-вероятно пак ще ми го изпишат. Впрочем на всички ли преди стимулация изписват противозачатъчни?

# 388
Преди втория ми опит не съм пила Регулон.

# 389
Чакам цикъл и на 2ри ден съм при репро, да видим при мен за 2ри път как ще действа
Преди втория ми опит не съм пила Регулон.

Общи условия

Активация на акаунт