Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 683
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Живота продължава, а и короната ще си я има още време,ако отлагаме все заради нея не се знае колко време ще мине. Според мен ако нямате симптоми действайте, за ваше успокоение си пуснете тест (миналата година беше задължителен преди старт на стимулация в Надежда)
Здравейте, аз имам друг казус. До събота бях на регулон заради по голям фоликул, утре трябва да съм на 2ри ден за да започнем стимулация. Хубаво ама от вчера една колежка е с Ковид, аз го карах ноември и тъкмо са минали 3 месеца, сега ме хвана страх и не знам какво да правя. Верно не знаем кога и с колко заразни се срещаме, ама ако отложим другия месец дали ще е пак регулон, ох не знам. Посъветвайте ме нещо

# 616
Да на предишния ни опит беше задължителен и в Селена, сега не знам как е. Не нямам симптоми. И аз мисля да го започнем, пък каквото трябва да става, ще става.

# 617
Здравейте, аз имам друг казус. До събота бях на регулон заради по голям фоликул, утре трябва да съм на 2ри ден за да започнем стимулация. Хубаво ама от вчера една колежка е с Ковид, аз го карах ноември и тъкмо са минали 3 месеца, сега ме хвана страх и не знам какво да правя. Верно не знаем кога и с колко заразни се срещаме, ама ако отложим другия месец дали ще е пак регулон, ох не знам. Посъветвайте ме нещо

В моята клиника тест не се прави единствено преди свеж трансфер. Преди пункция и преди зет искат абсолютно задължително. По тази причина колкото и крайно да звучи с мъжа ми ограничихме абсолютно всички контакти до 0 и продължаваме така вече втори месец, като и той си издейства работа от вкъщи ( аз съм само от вкъщи). Естествено, че рискове все още има, но си преценихме, че ще стиснем зъби за някакъв период да сме абсолютно асоциални, за да може да ограничим поне рисковете, които зависят от нас. С всички, които не се виждаме си пишем и чуваме, в това число и най-близките роднини. Няма какво друго да ви посъветвам освен това - ограничете контактите. Но дори и така пак нищо не е на 100% :/

# 618
Да благодаря. Но е трудно при положение, че няма как да работя от вкъщи, както и мъжа ми. Ние вървим доста дълго време по този път и ограничения относно работата ще ни е трудно. Просто се надявам да не съм го хванала точно в този момент и да не се налага да спираме опита по средата.

# 619
Да благодаря. Но е трудно при положение, че няма как да работя от вкъщи, както и мъжа ми. Ние вървим доста дълго време по този път и ограничения относно работата ще ни е трудно. Просто се надявам да не съм го хванала точно в този момент и да не се налага да спираме опита по средата.

Стискам палци да не сте 🍀 Много е трудно психологически и на всичката борба отгоре и аз това си мисля непрекъснато, само ковид оставаше сега. Но в такива времена живеем, дано имаме късмет само. Стискам палци от сърце да не е ковид!

# 620
Момичета,
по фонда сме с мъжки фактор, август месец имах свеж трансфер, за съжаление завърши с мисед. Сега започваме подготовка и се надявам този или следващия месец да направим ЗЕТ. Въпроса ми е този ЗЕТ трябва ли да е в периода на тази 1 година,в която е валидна заповедта, понеже другия месец някога ми изтича този срок или след като е имало стимулация и свеж трансфер, няма значение кога ще се направи този ЗЕТ?
Доколкото знам - да трябва да е в рамките на тази година. Но ако до края на месеца, в който изтича не сте направили ЗЕТ може да пуснеш молба за удължаване. Доколкото си спомням сме в една клиника, така че Ради ще ти обясни и помогне като наближи срока.

# 621
Да, в Надежда сме.Сега звъннах да питам за всеки случай и наистина,ако не направим ЗЕТ в рамките на тази 1 година трябва да подадем документи за удължаване...
Момичета,
по фонда сме с мъжки фактор, август месец имах свеж трансфер, за съжаление завърши с мисед. Сега започваме подготовка и се надявам този или следващия месец да направим ЗЕТ. Въпроса ми е този ЗЕТ трябва ли да е в периода на тази 1 година,в която е валидна заповедта, понеже другия месец някога ми изтича този срок или след като е имало стимулация и свеж трансфер, няма значение кога ще се направи този ЗЕТ?
Доколкото знам - да трябва да е в рамките на тази година. Но ако до края на месеца, в който изтича не сте направили ЗЕТ може да пуснеш молба за удължаване. Доколкото си спомням сме в една клиника, така че Ради ще ти обясни и помогне като наближи срока.

# 622
Mrvv, според мен си ходи на преглед. Ако трябва сподели притесненията си с лекаря. Но иначе сама да отлагаш, другия месец пак не се знае дали няма да си контактна на някой. То Ако трябва след няколко дни си направи тест за твое спокойствие. Ако не се лъжа симптоми се проявяват от 3 до 5 дни от контакта с болен

# 623
Момичета, има ли противопоказания за кръводаряване около месец преди инвитро процедури? Някой попадал ли е в такава ситуация?

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:49 от Penguin4e

# 624
Ами днес ми е 3 ден, и първи на цикъл. Утре съм при него и да видим ще започваме ли този път. Благодаря ви много.

# 625
Здравейте, борбени момичета! Колко време продължава ефектът на блокажа с Декапептил. На 17ти януари ми го поставиха, стимулацията беше февруари и неуспешен СЕТ. Имаме една снежинка, но ще правим инвитро на ЕЦ и двоен трансфер. Няма как да направим инвитрото докато още съм блокирана. Чувала съм, че поне 3 цикъла трябва да минат от блокажа. Иначе хистерото мина и махнаха голям полип, имам и възпаление на предната маточна стена.

# 626
Кактус, не мога да ти помогна по зададените въпроси, ама мога само да те похваля колко си борбена. Шапка ти свалям момиче. Силно вярвам, че скоро ще стане. Когато се борим за нещо с пълни сили, целият свят върви с нас. 🤞

# 627
Кактус, не мога да ти помогна по зададените въпроси, ама мога само да те похваля колко си борбена. Шапка ти свалям момиче. Силно вярвам, че скоро ще стане. Когато се борим за нещо с пълни сили, целият свят върви с нас. 🤞
Благодаря ти, прекрасна, за милите и окуражаващи думи ❤️ Дай Боже, всяка една от нас да стане майка! 🙏❤️ Няма да падаме духом. 💕

# 628
Здравейте момичета искам да ви кажа относно ковид въобще да не ви притеснява и да ви спира за ваше успокоение може да си направите тест Simple Smile Аз работя в Пирогов и всеки ден със болни от ковид но не съм отлагала пускам си тест преди стимулация и действаме Simple Smile

# 629
При нас е задължително пускането на тест. ( МД Варна)

Общи условия

Активация на акаунт