Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 694
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Не не ме питаха, сложиха ми два, защото толкова имах.

# 601
Момичета какви трябва да са нивата след трансфер на прогестерона? Над каква стойност?

Оптимални - от 20 до 40 ng/ml. По-малко има риск от прокървяване, повече има риск от прекалено сгъстяване на кръвта и тромби. Това в nmol/l e от 60 до 130. Гледайте мерната единица да не стават грешки. Има успешни бременности и с по-малко, и с повече, това са просто най-добрите нива, според Стаменов.

Аз имах 3 ембриона. Докторката искаше да ми върне едно, но ние се надявахме на близнаци и в деня на трансфера поисках 2 ембриончета. Последва неуспех и нов трансфер на третото, но отново неуспешно. Искам близнаци по принцип, но ме е страх от усложнения и аборт и още не съм решила как ще действаме при новото ин витро.

# 602
При свежия трансфер един - беше биохимична.

Сега сложиха два - последните. Не са ме питали точно...Просто единият е морула и явно му дават минимални шансове и са го замразили в една и съща сламка с другия, който е бластоцист. Докторът подчерта, че обикновено не слага два, но така е преценил. Самата аз не съм готова психологически за износване на две бебета, просто се моля да хване поне едното 🙏

# 603
Кристи  благидаря. На своя глава пуснах днес, защото предният път прокървих и така до трети месец... резултата ми е 183, което явно е добре. На утрогестан и Кринон съм.

# 604
Момичета да попитам има ли някоя от вас при която след прием на витамини АМХ се е повишило и ако -да ,след колко време и какви витамини е отчело покачване?

# 605
Момичета, предстои ми замразен ембрио трансфер, това са стойностите на хормоните, виждам Естрадиол доста високо, според вас проблем ли е?

# 606
Здравейте момичета, мина разговора ми с доктора, относно развитието на ситуацията и по нататъшния ни подход. Да започна отначало😆😆😆 При пункцията в понеделник ми извадиха 11 фуликула. Доктора прецени, че ще ги раздели на две,  половината да оплоди с Икси, другата половина с обикновено инвитро. Обясни, че предпочита да процедира така, тъй като при нас спермограмата е със съвсем леки отклонения, който не са фатални и са почти в нормите.....тоест в отговор на въпроса с какъв фактор сме, не докрай изяснен стерелитет😆😆😆А относно бройките яйцеклетки и това, че се е оплодила само една....всъщност тези, които са с Икси, при самата процедура се маха обвивката на яйцеклетката, оголва се и тогава се инжектира и това нещо дава яснота за качеството на яйцеклетката и така всъщност от петте само две са се оказали с наистина добро качество и едната се е оплодила. А при обикновеното инвитро това с обвивката не се прави и ние не знаем колко от тях са били с добро качество🤔🤔🤔И такаа вчера сутринта ми се обадиха ембриолозите и казаха, че има само един оплоден от иксираните а от другите 0, но ще ги оставят още. И така днес доктора каза, че една от тях вчера се е оплодила и се е разделила на две а другата от онзи ден засега  върви добре и се е разделила на 5. Вариантите, които обсъдихме бяха ....ако правим трансфер утре да върне двете, но тъй като имам еднорога матка  при мен би било трудно и рисковано да се износи повече от един ембрион. Затова той предпочете да отгледат оплодената от Икси яйцеклетка до бластуцид. Ако всичко върви по план и продължи да се развива нормално, това ще се случи до петък. В събота ще отида да ме прегледат за да се прецени дали са налице, всички необходими показатели за трансфер....дебелина на лигавица, нива на хормони и т.н. и ако всичко е ок ще направим трансфер. Ако ли не ще замразим бластоцитчето😜😜 и ще направим трансфер следващия месец, когато имаме пак имплантационен прозорец. Дай Боже и другия герой да се доразвие и така....

# 607
Здравейте, момичета. Днес ми поставиха Декапептил депо (на 23 ден от м.ц.) Следващия ми преглед е на 18.04 който ми се пада и 2ри ден от цикъла. Въпросът ми е по дълъг протокол, пак ли се започва същинската стимулация на 2рия ден? Благодаря предварително! Успех на всички☘️🙏

# 608
И аз се интересувам, а също и дали има значение дължината на цикъла за това на кой ден ще се бие Декапептила? Понеже ме викат на 17-ти ден от цикъла, а съм с 25 дневен.

# 609
бамбарадамбара
" всичките ми яйцеклетки се размразиха и станаха прилични ембриони."
Благодаря за информацията, а имахте ли успех с тях?

# 610
  • София
Аз сега бях по дълъг. Първия Декаптил сложих на 21ви ден и така до тригера. От 3ти ден на МЦ  започнах същинската стимулация с 300 мериоферт вечер.
Не знам за продължителността на МЦ, аз съм с 30 дневен.

# 611
На мен ми сложиха декапептил депо на 19ти ден и ме викнаха на преглед на 7 ден от МЦ и почна стимулацията. Блок инжекцията се слага около 20 ден от МЦ,но дали се съобразява с дължината на цикъла или по преценка на лекаря не знам.

# 612
  • София
бамбарадамбара
" всичките ми яйцеклетки се размразиха и станаха прилични ембриони."
Благодаря за информацията, а имахте ли успех с тях?
не, но аз бях над 40 г. И ми беше 11-12 опит.

# 613
Момичета,
по фонда сме с мъжки фактор, август месец имах свеж трансфер, за съжаление завърши с мисед. Сега започваме подготовка и се надявам този или следващия месец да направим ЗЕТ. Въпроса ми е този ЗЕТ трябва ли да е в периода на тази 1 година,в която е валидна заповедта, понеже другия месец някога ми изтича този срок или след като е имало стимулация и свеж трансфер, няма значение кога ще се направи този ЗЕТ?

# 614
Здравейте, аз имам друг казус. До събота бях на регулон заради по голям фоликул, утре трябва да съм на 2ри ден за да започнем стимулация. Хубаво ама от вчера една колежка е с Ковид, аз го карах ноември и тъкмо са минали 3 месеца, сега ме хвана страх и не знам какво да правя. Верно не знаем кога и с колко заразни се срещаме, ама ако отложим другия месец дали ще е пак регулон, ох не знам. Посъветвайте ме нещо

Общи условия

Активация на акаунт