Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 663
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Приемаш ли някакви витамини?
Принципно е напълно възможно Регулона да причини намалянето на фоликули,понеже съдържа прогестин, дезогестрел, етинил естрадиол които инхибират действието на хипофизните хормони(лутеинизиращо и фоликуло-стимулиращо).
Момичета, рева и не знам какво става и какво ще правим. Предния месец имах 17 фоликула, този месец на 2ри ден док изписа регулон заради 1 по голям. И спрях после регулон и отивам днес на 2ри ден и шок 8 фоликула общо 😲. Изписа ми фемара за 5 дни и да отида да видим дали и колко са започнали нарастване и дали ще продължим с друга стимулация. Направо съм в шок, какъв обрат за 1 месец. Може ли регулона да ги е подтиснал. Пусна и изследвания на прогестерона и естрадиола. Не мога да се успокоя просто, какво се случва, сили нямам вече.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 11:05 от D1d37o

# 646
Mrvv, на мен така ми действат противозачатъчните. В старата клиника ги изписваха профилактично на всички , за да няма задържан фоликул и да са спокойни яйчниците. Е да , ама за моите години това определено не е добър вариант. Там имах 5 Ф . Без тях имам между 9 и 11 Ф.

# 647
Две стимулации една след друга ли правиш Open Mouth
не, просто може от хапчета да преминем на инжекции, аз така го разбрах. Да Ирен, явко и при мен действат. Не мога да разбера защо ми ги изписа, при положение че нямах задържан, а просто 1 по-голям започнал да нараства, но по добре един презрял от 17, отколкото 8 и не се знае какво ще има от тях. Диде, витамини си приемам, аз и миналия месец си ги пиех, вторник пак съм при него са видим с тази фемара, добре че имах един блистер вкъщи, че толкова трудно се намира...

# 648
Не сме коментирали подробности с лекарката ми, тъй като това ще е след месец-два. Просто исках да знам какво ми предстои, ако някой от тук е минал по този път.
Не ти ли казаха. Това не е ли подобно на ЗЕТ. Може би тр да започнеш от втория, ако решат да ти предпишат нещо

# 649
И аз имам питане за стимулациите.

Правих една м. Януари - къс цикъл - с гонал, менопур, цетротид и овитрел.
Извадиха 3 яйцеклетки, нямам замразени. Опитът беше неуспешен.

Кога най-скоро мога да направя нова стимулация? Мисля веднага да кандидатствам по фонда отново.

# 650
Аз пък направих 4 стимулация за инсеминации една след друга после един месец почивка и стимулация за инвитро и Амх падна драстично но според лекаря това не е проблем и си било ниско и в началото 😠😠 Ама се доверих на сляпо

# 651
На мен са ми казвали около 3 месеца преди нова стимулация.

# 652
По принцип може всеки месец, но проучванията показват че след мин 3 и макс 6 има най-висок потенциал за успех,  защото тялото е отпочинало,  но всички полезни добавки които сме приели все още са в него.
Това бях чела когато се чудех кога да правя третото инвитро. Изчаках 3м и поне при мен беше много успешно.

# 653
  • София
Здравейте,
Много благодаря за положителната енергия вчера Heart даде резултат.
Днес мина трансфера с 1 ембрион, казаха ми, че е с добро качество. Останалите два се развиват, като изостават с 1 ден, но са ок, като клетки . Казаха също, че ще ги изчакат и ако всичко им е наред и утре, ще ги замразят Blush
Изписаха ми само фракси. Така че продължавам 3х2 Утрогестан + един път на ден  фраксипарин 0.3. Аз обаче не намерих 0.3, а 0.4 писах на док., но на фона на цялата липса на такива лекарства, не мисля че ще е проблем.

# 654
Здравейте,
Много благодаря за положителната енергия вчера Heart даде резултат.
Днес мина трансфера с 1 ембрион, казаха ми, че е с добро качество. Останалите два се развиват, като изостават с 1 ден, но са ок, като клетки . Казаха също, че ще ги изчакат и ако всичко им е наред и утре, ще ги замразят Blush
Изписаха ми само фракси. Така че продължавам 3х2 Утрогестан + един път на ден  фраксипарин 0.3. Аз обаче не намерих 0.3, а 0.4 писах на док., но на фона на цялата липса на такива лекарства, не мисля че ще е проблем.

Здравейте, чаках ви да пишете днес:green_heart: М№ Много се радвам, че всичко е минало добре. Мога да ви кажа къде има 0.3, но проверете дозировката това ли ви е! С цялото ми уважение към доктора, мисля, че дозировките на фраксито не се изписват просто ей така, важно е дали е терапевтично или профилактично, важно е колко кг сте, важно е имате ли предразположения към тромбофилии, кои точно мутации имате, ниско или високо рискови и т.н. Аз отидох на допълнителен преглед при специалист по тромбофилиите и ми беше казано, че за моите кг трябва 0.6, както и че това също се проследява дали е адекватна дозата чрез анти Ха изследване. Може много да задълбаем, но според мен малко се неглижира този момент. Пишете на лично, ако искате Simple Smile

# 655
Браво Axenia. Утре сутрин е и моя трансфер, до днес се развива много добре, утре трябва да е здраво бластуцидче, да се надяваме 🙏🤗

# 656
  • София
BGT, с нетърпение ще чакам инфо утре Hug
Да ви кажа, предните опити, приключваха много бързо, а сега имам усещането, че ще стане Heart Бях притеснена, защото нямах инфо за ЕМ , но след като разбрах се успокоих.
Чувствам се различно,  има надежда, вярвам на лекаря си и някак знам, че това ще е моя опит. Дано усещанията ми да се реализират в положителен резултат и наакан памперс.
Дано при всички ни е така Heart

# 657
BGT, с нетърпение ще чакам инфо утре Hug
Да ви кажа, предните опити, приключваха много бързо, а сега имам усещането, че ще стане Heart Бях притеснена, защото нямах инфо за ЕМ , но след като разбрах се успокоих.
Чувствам се различно,  има надежда, вярвам на лекаря си и някак знам, че това ще е моя опит. Дано усещанията ми да се реализират в положителен резултат и наакан памперс.
Дано при всички ни е така Heart

Дай Боже всички скоро да се похвалим с положителен тест. На мен ми е първи опит, притеснена съм, развълнувана съм, но имам надежда ,че всичко ще мине наред. Важното е да сме спокойни и да вярваме, че скоро ще сме в други теми, за бебчовци! ❤️❤️

# 658
.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 05:38 от Ivaila_l

# 659
За съжаление аз продължавам да чакам. Все още няма бластоцид, и ако утре стане бластуцид ще го замразим и ще направим трансфера на следващия цикъл. Доктора не иска на 6 ден да прави трансфер, дори и да се оформи на 6 ден бластуцид. 😔😔😔

Общи условия

Активация на акаунт