Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 47 411
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Да ви се оплача с моята история...
Аз съм в подготовка за ЗЕТ, обаче дъщеря ми е с положителен тест за коронавирус и съответно съм в карантина до петък включително. От клиниката ми казаха, ако нямам симптоми, да отида в събота след като си направя тест, разбира се. Обаждах се на няколко лаборатории, но в момента нямат никаква възможност за посещения на място. От друга страна пътувам до София и без тест просто няма смисъл да тръгвам.
Та въпроса е дали мога да изляза докато съм в карантина, за да отида да си направя тест?

# 91
Мисля че има някаква врътка с позвъняване в районото да ги информираш.. може би да попиташ в РЗИ ? За София съм чувала че Геника май правят посещения на място, но не съм ги ползвала..

Да ви се оплача с моята история...
Аз съм в подготовка за ЗЕТ, обаче дъщеря ми е с положителен тест за коронавирус и съответно съм в карантина до петък включително. От клиниката ми казаха, ако нямам симптоми, да отида в събота след като си направя тест, разбира се. Обаждах се на няколко лаборатории, но в момента нямат никаква възможност за посещения на място. От друга страна пътувам до София и без тест просто няма смисъл да тръгвам.
Та въпроса е дали мога да изляза докато съм в карантина, за да отида да си направя тест?

# 92
Здравейте!
Иам едно питане към тези, които сте правили генетично изследване кариотип. Та въпроса ми е, след колко време излиза резултата от това изследване, защото от болницата ни казаха 3-4 седмици. Вчера звънях в болницата да ги питам дали е готово и отговора им беше - "Г-жо след 5-6 седмици ще е готово, нещо са ви излъгали".
Благодаря предварително за отговора.
Аз съм правила в Надежда. Беше готово за точно 45 дни. Мисля, че нещо се бяха забавили с резултата, защото няколко пъти звънях да питам дали е готово.

# 93
Здравейте!
Иам едно питане към тези, които сте правили генетично изследване кариотип. Та въпроса ми е, след колко време излиза резултата от това изследване, защото от болницата ни казаха 3-4 седмици. Вчера звънях в болницата да ги питам дали е готово и отговора им беше - "Г-жо след 5-6 седмици ще е готово, нещо са ви излъгали".
В Щерев излезе точно за месец. Мисля, че бяха казали 20 работни дни.

# 94
Здравейте, случайно някой да е почнал сега опит по фонда? Дали са подписали с клиниките вече?

# 95
Здравейте!
За мен всичко това е супер ново и имам няколко въпроса понеже чета форумите, гледам и мигам тъпо и нищо не разбирам.
С приятеля ми разбрахме, че не можем да имаме деца по естествен път едва миналия месец. С мъжки фактор сме, на мен само една лапараскопия ми направиха(сраствания на една от тръбите) и доктора каза в нашия случай ин витро. Кандидатствахме по фонда и ни одобриха сега този месец. В моята работа не мога да излизам почивки от днес за утре, та ако може някой да ми разясни малко повече за процедурата за да мога да планувам достатъчно дни. За кой ден от цикъла да си запиша час? Когато ми се взимат яйцеклетките трябва ли след това да почивам известно време? Или се почива след трансфера? Или няма нужда да почивам? С хашимото и инсулинова резистентност съм, ако има значение.

# 96
По къс протокол:
Първи преглед на 2ри ден. Старт на стимулация.
Втори преглед - след 4-5 дни, зависи от случая.
След това - прегледи през ден до деня на пункцията.
Пункция - точния ден разбираш около 2 дни предварително, но не по-рано.
След пункцията - същия ден задължително почивка. Полага се 2 седмици болничен. Аз си ходех на работа, но не ми е физ.тежка работата, а мога от вкъщи, ако се наложи.
Трансфер - 3 или 5 дни след пункцията. Почивка в деня на трансфера.
След това до теста - без натоварвания.
Имаш и кръвни изследвания по време на стимулация, сутрин на гладно в дните на прегледите.

# 97
Здравейте, някоя от вас посещавала ли е барокамера преди интвитро или по време на самата процедура? Ако да, какво ви е мнението?

# 98
Момичета пълен пакет имунологични кога се прави непосредствено преди започване на стимулациите или може и по време на?

# 99
Здравейте!
Аз съм правила в Надежда. Беше готово за точно 45 дни. Мисля, че нещо се бяха забавили с резултата, защото няколко пъти звънях да питам дали е готово.
Благодаря за отговора!
И ние го направихме в Надежда, но като се обадя да поверя дали е готово ми казват различен период....
Просто вече се обърках. Трябваше да започнем стимулация на 7/02, но явно ще пропуснем и този месец.

# 100
Момичета можете ли да ми кажете от къде да намеря фраксипарин 0,4

# 101
Здравейте, някоя от вас посещавала ли е барокамера преди интвитро или по време на самата процедура? Ако да, какво ви е мнението?
Аз в момента посещавам барокамера, предстои  ми трети опит не знам кога но скоро. Бях насочена, защото въпреки нормален амх не правя на стимулацията достатъчно яйцеклетки, първия опит даже бяха 0, на втория - 5. Не мога да ти кажа още нищо като резултат, но поне 20 часа ще правя. Дай Боже третия път да ми е успешен. До колкото четох, барокамерата действа добре при развитието на яйцеклетките.

# 102
Хубаво е още преди започване на стимулация, защото ако имате нещо завишено се правят вливки.
Момичета пълен пакет имунологични кога се прави непосредствено преди започване на стимулациите или може и по време на?

# 103
Хубаво е още преди започване на стимулация, защото ако имате нещо завишено се правят вливки.
Благодаря 😊😊😊

# 104

Здравейте, бихте ли ми казали какво влкючва пълен пакет имунологични иследвания и къде ще си ги пускате?
Ще ви бъда благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт