Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 550
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Искам мъжа ми утре да пусне изследване за ДНК фрагментации ( sdi тест). Живеем близко до клиника Димитров, но не знам дали да им се доверя. Можете ли да ми предложите лаборатория в София на която имате доверие за такъв тип тест?

# 211
Искам мъжа ми утре да пусне изследване за ДНК фрагментации ( sdi тест). Живеем близко до клиника Димитров, но не знам дали да им се доверя. Можете ли да ми предложите лаборатория в София на която имате доверие за такъв тип тест?

Малинов

# 212
Здравейте,отново прекрасни😊.
Аз пак да досаднича с един въпрос,понеже забравих вчера да питам доки, при започване на процедурата трябва на втория ден от цикъла да сме на преглед,но вие запазихте ли си час предварително или директно в болницата отидохте при док? А другото ми питане е : ако този втори ден се падне в неделя,какво правим?

# 213
Диде, понеже знам че си в Селена. На 2ри ден идвах аз още в 7.30 така ми беше казал Минев, до 10 знам че приема такива за ин витро и подобни. Но ти си при друг така че най добре него питай. Иначе за събота и неделя имат дежурен лекар, който може да назначи хормони или терапия. Най-добре попитай него. На прегледите и аз все забравям половината неща да питам и после пак звъня, голяма съм паника.

# 214
Благодаря ти ,Mrvv.😊😊😊
Ако не сте вие не знам какво ще правя 😁😃
Диде, понеже знам че си в Селена. На 2ри ден идвах аз още в 7.30 така ми беше казал Минев, до 10 знам че приема такива за ин витро и подобни. Но ти си при друг така че най добре него питай. Иначе за събота и неделя имат дежурен лекар, който може да назначи хормони или терапия. Най-добре попитай него. На прегледите и аз все забравям половината неща да питам и после пак звъня, голяма съм паника.

# 215
Охх, аз в момента съм пред кабинета и чакам за преглед. Душичката ми се е свила на топка, какво пак ще чуя сега не зная.

# 216
Здравейте,отново прекрасни😊.
Аз пак да досаднича с един въпрос,понеже забравих вчера да питам доки, при започване на процедурата трябва на втория ден от цикъла да сме на преглед,но вие запазихте ли си час предварително или директно в болницата отидохте при док? А другото ми питане е : ако този втори ден се падне в неделя,какво правим?
Аз звъня на първия ден от цикъла и те ми казват на другия ден кога да отида. Ако е събота или неделя отивам на лабораторията в клиниката за естрадиол на 2ри ден и ковид тест и започвам стимулация, а за прегледа ме вмъкват в първия работен ден.

# 217
Аз съм пропуснала, ти в момента на какъв преглед си?
Охх, аз в момента съм пред кабинета и чакам за преглед. Душичката ми се е свила на топка, какво пак ще чуя сега не зная.

# 218
Каза ни когато получим новата заповед да дойда. Трябва да види и миомния възел, дали ще се оперира или ще го наблюдаваме. Също и след Ковид още ще чакаме ли, кога ще започваме. Но най-притеснителен ми е този възел...

# 219
После като минеш и разбереш какво се случва да кажеш ♥️
Каза ни когато получим новата заповед да дойда. Трябва да види и миомния възел, дали ще се оперира или ще го наблюдаваме. Също и след Ковид още ще чакаме ли, кога ще започваме. Но най-притеснителен ми е този възел...

# 220
Здравейте,

Извинявам се, ако се повтаря въпроса в групата, но трябва ли специална подготовка пред изследване за тромбофилия и репр. имунофенотип и антифосфолипидни антитела? Т.е. трябва ли да съм гладна и жадна или не оказва значение?
Благодаря Ви предварително. Simple Smile

# 221
Тромбофилията е генетично, няма значение дали си ял или не, даже при генетичните съветват да си хапнал. Имунологичните също май няма значение.
Здравейте,

Извинявам се, ако се повтаря въпроса в групата, но трябва ли специална подготовка пред изследване за тромбофилия и репр. имунофенотип и антифосфолипидни антитела? Т.е. трябва ли да съм гладна и жадна или не оказва значение?
Благодаря Ви предварително. Simple Smile

# 222
Здравейте, дами. Предстои ми ин витро по къс протокол с начало края на този месец, но съм с диагноза аденом на хипофизата. Откриха ми го преди година и сега предстоеше да направя контролен ЯМР, но за да го направя трябва да отложа началото на ин витро процедурата. Пролактина ми е в норма, пия бромокриптин. Някоя има ли с такава диагноза и казвали ли са ви да правите нещо по-различно заради аденома? Благодаря предварително.

Здравей, аз също имам аденом на хипофизата и пия достинекс. Просто трябва пролактина да е в норма! Нищо по-различно не се прави. И през 2 години контролен ЯМР за да се види дали расте или намалява. Това е ! 😉

Vans333 благодаря за отговора. Много ме успокоихте, притеснявах се, че и за контролния ЯМР (за който предишния път чаках 2 месеца за направление) ще трябва да отложа началото на инвитро процедурата. Имам час при ендокринолог, надявам се да ми каже също, че няма проблем да започна процедурата сега.

Пожелавам успех на всички да са успешни процедурите и скоро да държим малки съкровища в обятията си.

# 223
Момичета, минах преглед и по-хубави новини до сега не бях чувала.
До сега все бях с 6мм лигавица, сега е 10.8,най-вероятно от вит А и Е, който приемах заради Ковид.
Миомния възел е станал 12мм и почти не се вижда. Началото на март стават 3 месеца след Ковид и док каза, че с цикъла март ще започнем стимулация по-къс протокол. Взе ми микробиология, каза че е идеално чисто. Не е проблем АМХ, който е 1.5,понеже се виждат 17 АФ.
Много се надявам вече това да е нашия опит.
Успех на всички

# 224
Здравейте момичета, пак съм аз. 4 дни след трансфер съм. Всичко мина като по учебник и ми сложиха едно перфектно ембрионче. Тъй като днес започнаха да ми се въртят какви ли не мисли в главата, а близо до нас има лаборатория, реших да си пусна на своя глава изследване за НК клетки, тъй като имах някакви свои съмнения да не би нещо да ми куца на този фронт. Ужасно съм притеснена от резултата:

Имунология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Фенотипизиране на NK/TNK клетки      Профил   *   *
Общи Т лимфоцити (CD3+)      1 372   Cells/µl   572 - 2350
Общи Т лимфоцити (CD3+) %      65.0   %   54.0 - 85.0
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)³   ↑   443   Cells/µl   90 - 430
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+) %³      21.0   %   5.6 - 30.0
T клетки с NK активност (CD3+/CD16+/CD56+)      8.00   %   0.01 - 12.00

Чух се с лекуващия ми лекар и според него това е гранично висок резултат и е възможно тялото да е реагирало временно така заради процедурите - пункция, трансфер, и т.н., дори и да е начало на бременност. С една дума не беше твърде притеснен. Нямам предни аборти или бременности. Думите му ме успокоиха донякъде, но си записах час за сряда при имунолог доцент д-р Русев да ги погледне за всеки случай. Много ли е зле според вас?

Общи условия

Активация на акаунт