Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя седмицата на бременността след закъснение на менструацията?
Какво представлява лека стимулация с гонадотропин и има ли странични ефекти?
Какво включва пълен пакет от имунологични изследвания и къде мога да го направя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя седмицата на бременността след закъснение на менструацията?
-
Какво представлява лека стимулация с гонадотропин и има ли странични ефекти?
Леката стимулация с гонадотропин представлява началната фаза на процеса на подготовка за ин витро. Гонадотропинът е хормонален препарат, който се прилага за стимулиране на яйцеклетките. Обикновено не предизвиква значителни странични ефекти, но в някои случаи може да се наблюдава леко зачервяване или дискомфорт на мястото на инжекцията.
-
Какво включва пълен пакет от имунологични изследвания и къде мога да го направя?
-
Какво е барокамера и кога трябва да се използва?
-
Какво е Регулон и нормално ли е да има зацапване след приема му?
Четвърти ден и аз съм на Регулон, както и вие и аз се притесних за хормоните. Преди 1 месец отново бях на регулон и на втори ден започнахме лека стимулация, при което на 7-ми ден ЛХ вече беше 29. Питах доки дали не е от противозачатъчните, но той каза че не е. На въпроса дали може по някакъв начин да го смъкна лх, каза ми с противозачатъчни. Имах един фоликул, който така и не направихме пункция. Сега на втори ден отидох, задържан фоликул и така отново съм на регулона. Много ми е странно всичко това, защото преди съм нямала задържани фоликули. От две години съм по доктори и всъщност лятото за първи път ми казаха, че имам задържан. Тогава пак пих регулон и сега имам чувството, че нещо от него ми се разбъркаха всички хормони. До преди приема на противозачатъчни не съм имала проблеми с хормоните, а тях ми ги изписаха за първи път миналата година преди процедура. Пожелавам ви успех и дано да са напразно притесненията, които имаме!
Преживявам го с всеки тук и знам колко е гадно и тъпо. Миналата седмица след моя такъв и аз се бях засилила да правя хистероскопия, лапароскопия, ЕРА, и какво ли още не, което бях изчела. Докторът ми каза, че дори хистероскопията, което е един вид най-лекото от всичките, е някакво ръчкане вътре и освен ако няма изрична индикация за това, не се прави току така понеже имаш отрицателен резултат. Натърти ми го доста сериозно. Вие имате ли препоръка за това от лекуващия лекар или искате просто превантивно да го направите?