Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 765
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Кактусче, съжалявам за неуспеха ти, но много ми харесва колко си ентусиазирана, силно зареди и мен. Пожелавам ти да извървите този път по-дълго и да имате успешен финал най-скоро време.

# 451
Кактусче, съжалявам за неуспеха ти, но много ми харесва колко си ентусиазирана, силно зареди и мен. Пожелавам ти да извървите този път по-дълго и да имате успешен финал най-скоро време.
Благодаря ти, много си мила! ❤️❤️❤️ Чакам скоро и ти да се похвалиш 😘

# 452
Момичета съжалявам за неуспеха! Наскоро преминах и аз през неуспешен СЕТ и споделям болката Ви, но трябва да продължим напред:heart:
Някоя от Вас дали е правила трансвагинална лапароскопия? Записах час при д-р Калчев, евентуално, за хистероскопия, но заради една непропускаща тръба се чудя дали да не поискам и такава лапароскопия. Видях, че в МЦ Калчев я има като медицинска услуга и ми изглежда по щадяща от оперативната. Часът ми за преглед е чак на 22.03 и вече близо месец съм в застой. Д-р Станулов ме препрати към друг оперативен гинеколог, но не открих отзиви и ми се видя и доста млада лекарката, при която ме праща и реших да отида при Калчев.

# 453
Здравейте, след колко мм един фоликул се смята за презрял?

# 454
Кактусче, съжалявам много:( следях те и така се надявах. Даже сънувах че пишеш за голямо чхг. Следващия път ще е, сигурна съм ♡ ❤️ ❤️ ❤️

# 455
Кактусче, съжалявам много:( следях те и така се надявах. Даже сънувах че пишеш за голямо чхг. Следващия път ще е, сигурна съм ♡ ❤️ ❤️ ❤️
Благодаря ти за подкрепата ❤️ Не си единствената, която ме е сънувала 😁 Вярвам, че ще стане съвсем скоро. Още малко търпение трябва да проявя. 😘

# 456
Hrisi-An, правена ми е хистероскопия при д-р Калчев. Сега се преместих в Турция. Като гледаха видеото от хистерото се изказаха положително за процедурата. Правих цветна снимка, там ще се види още по-добре. Относно капаро, на прегледа д-р Калчев ще прецени и ще ти обясни, ако се налага. Имам позната, която е правила при него преди около година и половина. Смятам, че си в добри ръце и е по-добре да изчакаш.

# 457
Благодаря Penguin4e! Ще изчакам часа си при д-р Калчев пък каквото прецени. Понякога наистина е по -добре да се забави темпото, че от бързане вече около 7 години съм все на 0. Правих хистеро през 2019 г. в Щерев. После имах споннтана бременност, но с мисед в 7-8 гестационна седмица, док. твърдеше, че всичко е наред, въпреки, че емриончето изоставаше  и при нисък прогестерон си бях на терапия само от 2×3 утрогестан вагинално. След това 6 месеца, след първото хистеро направих второ и изненада - аширман синдром (множество сраствания). Второто хистеро беше при Калчев 2019 г. Аз също останах с добри впечатления. Явно обаче тези сраствания рецивидират. Ще пиша като мине процедурата.
Иначе вече имам чувството, че при всеки един лекар трябва все да питам и да настоявам за това или онова. По време на стимулация - какво допълнително може да се приложи в нашия случай след пункция. После да досаждам на ембриолога за някакви асестирани хетчинги и да моля да ги приложат. Преди трансфер за вливки, терапии с клексан и т. н.и пак до 0. Имам чувството, че никой не търси причината при неуспех, а все се налага сама да се ровя из форуми, да четя статии и да досаждам с въпроси с надеждата както се казва от някъде да изкочи зайчето. То може ли да има неизяснен стериалитет вече 7 години, а на мен вече ми омръзва от това въртене като в омагьосан кръг.

# 458
  • София
Здравейте,
записвам се за 4ти път в групата. Следя Ви отдавна.
По дълъг протокол съм,  като слагам 21вия ден на предния Ц. Декапептил и от 3ти ден на този цикъл и Мериоферт 300.
Историята ми е дълга и не много обнадеждаваща. Накратко до сега 3 стимулации  извадени общо около 30 Я. , като само 2 оплодени от 3тия опит. 1 ЕТ - неуспешен. Пратиха ме за ДЯ, според док. липсва ми делително вретено. Смених клиниката, сегашния ми лекар е доста скептичен относно заключението ма предния и вярва , че ще стане Blush Много ми се иска да е прав. За протокола на 33г. съм., съпруга ми е на 34г. С тубарен фактор, съмнения за ендометриоза и с перфектна спермограма.
Някой да е със същия случай "липса на делително вретено"?
Пожелавам успех на всички ни!

# 459
Здравей, чела съм малко за делителното вретено и доколкото разбрах се дължи или на незрялост на яйцеклетките, или на генетични дефекти на яйцеклетката. Предполагам си правила кариотип и е наред?
При дълъг протокол и нисък FSH има значително по-малък риск от генетични дефекти в яйцеклетката, още повече, че си под 37 години, което значително повишава шансовете. На твое място не бих поддавала за донорска яйцеклтка, още повече, че има много голям шанс да се дължи на неправилна стимулация или незрялост на яйцеклетките, а не на генетичен проблем с тях. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

пп. Допълвам се с повече конкретика за FSH и неправилната стимулация, което води до генетични дефекти на яйцеклетките - ако FSH е бил над 10mIU/ml нормално да са увредени повечето яйцеклетки, много е важно да е под тази стойност. Именно, заради висок FSH при жени над 40 г (или с намален яйчников резерв) успеваемостта е доста по-ниска от жени с добър резерв. Така, че обърни внимание как ти е FSH на 3ти ден от цикъла със стимулацията Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 21:57 от Kris_ti

# 460
Kristi, много полезна информация. При първото инвитро FSH след прием на Регулон беше над 10, а по принцип преди това не ми е бил висок. Явно не е трябвало да стартираме, но уви.

# 461
  • София
Кристи, много благодаря за инфото. Същото което прочетох и аз, за съжеление не намерих повече информация. Да, имаме кариотип и всичко е ок. Относно FSH, търсих си из изследванията и когато е бил изследван е под 10.
Моите съмнения са точно поради незрялост на извадените Я. От споменатите по горе 30 бр., по-голямата част бяха незрели.
Когато обсъждах съмненията ми - твърде ранната пункция с текущият ми лекар, той ги потвърди.
И така Blush днес ми е 9ти ден, в петък бях на преглед, бавно растат Ф., но пък ги има, а аз не бързам.

# 462
Axenia на кой ден ви е била пункцията предният път?

# 463
  • София
Първо да кажа, че цикълът ми е 30-32 дни.
Първата беше на 13ти ден, втората на 11 ден, а третата на 12 ден.

# 464
Axenia, успех!
Kris_ti хвърли ме в размисли с информацията за FSH. Прегледах си изследванията и по време на първите два стимулирани опита FSH не ми е назначаван. Единствено ми е пуснат на първия опит на ЕЦ, на 3ти ден и е бил.12,21 mIU/ml. Явно това не е било ОК изначало.
През цялата стимулация ли е правилно да се следи FSH ?

Общи условия

Активация на акаунт