Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя седмицата на бременността след закъснение на менструацията?
Какво представлява лека стимулация с гонадотропин и има ли странични ефекти?
Какво включва пълен пакет от имунологични изследвания и къде мога да го направя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя седмицата на бременността след закъснение на менструацията?
-
Какво представлява лека стимулация с гонадотропин и има ли странични ефекти?
Леката стимулация с гонадотропин представлява началната фаза на процеса на подготовка за ин витро. Гонадотропинът е хормонален препарат, който се прилага за стимулиране на яйцеклетките. Обикновено не предизвиква значителни странични ефекти, но в някои случаи може да се наблюдава леко зачервяване или дискомфорт на мястото на инжекцията.
-
Какво включва пълен пакет от имунологични изследвания и къде мога да го направя?
-
Какво е барокамера и кога трябва да се използва?
-
Какво е Регулон и нормално ли е да има зацапване след приема му?

В момента съм в стимулация - 8ми ден от цикъла на Гонал, Мериоферт и Цетротид. Вчера пусках изследвания и естрадиолът ми е 2668.00 pmol/l, като според лабораторията в Щерев референтните граници за Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L са: \X00D\\X00A\фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251. Някой може ли да ме ориентира моят резултат нормален ли е по време на стимулация или нещо не е както трябва? Благодаря предварително! 

Знам колко е тежко. Не се притеснявайте повече, каквото било, било. Винаги има и една положителна страна, по-добре, че по-рано се е случило отколкото някаква засечка по-напред във времето. Съвсем скоро минах през това. Когато спрях прогестеронът цикълът ми дойде 4 дни след това. Цикълът ми беше по-обилен, но в никакъв случай по-болезнен от нормалното. Моето беше биохимична, но все пас чхг то стигна до 51. Питах тогава докторът да очаквам ли нещо различно и той каза, не, просто ще е по-обилно заради по-богато кръвоснабдената лигавица при наличие на бременност и точно така стана. Горе главата! Всичко ще се нареди следващия път!