Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 81

• 48 762
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Аз също погледнах изследванията от стимулациите и при мен FSH не е бил изследван :Confused
Само естрадиол, ЛХ и прогестерон

# 466
  • София
На мен 2 пъти ми е изследван и то не по време на стимулация, а преди нея.
Не знам сега...дали да пусна..и кога?

# 467
По принцип FSH, lH и Е2 са хормони, които се изследват на 2-3 ден от МЦ. Дали по тази логика трябва FSH да е до 10 към започване на стимулацията?

# 468
Няма практика да се изследва FSH, освен за определяне на резерва (включително инхибин Б, АМХ и брой антрални), така че не се прави. Но като правило високият FSH (какъвто е на жените с намален или изчерпан яйчников резерв) уврежда яйцеклетките генетично. Затова и с напредване на възрастта (и съответно покачване на FSH) рискът от генетичен проблем с яйцеклетките и ембрионите нараства (нараства като процент, но това не значи, че всички са увредени). Според статистиката при жени под 34 години (в която група влиза Axenia) само 16% от яйцеклетките би трябвало да са увредени, а тя има само 2 оплодени от 30, затова по-вероятно да са били незрели, освен, ако не е с преждевременно намален резерв. Другите жени, не би трябвало да ни притеснява по принцип, освен, ако нямаме много на брой неоплодени яйцеклeтки, какъвто е случая с Axenia. Или предишни бременности с генетичен проблем с плода в комбинация с идеален кариотип на двамата. Моят FSH беше 6 при инвитрото ми (сама си го пуснах на 3-ти ден) и се оплодиха всичките 3 яйцеклетки, например, но пак нямаше бременност, заради други фактори. Иначе яйцеклетките са били супер.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 21:53 от Kris_ti

# 469
Първо да кажа, че цикълът ми е 30-32 дни.
Първата беше на 13ти ден, втората на 11 ден, а третата на 12 ден.

Axenia, аз също  съм с 30-32 дневен цикъл.
Сега броих дните на моята пункция…. На 17-ти юни 2021 ми е бил прегледа при доктора на втори ден от цикъла и съм започнала със стимулацията. Пункцията ми е била на 2-ри юли. Аз бях по дълъг протокол.  Получава се нещо като 15-ти ден от началото на стимулацията и 17-ти ден от началото на цикъла.
Предполагам, че заради 10-те инжекции гонапептил, които си поставях преди цикъла, фоликулите нарастваха по-бавно.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 22:14 от Mestle

# 470
Здравейте, момичета! От сърце желая късмет на всички!Предстои ми Инвитро и ще подаваме документи по фонда. Колко време отнема одобрението?

# 471
Здравейте, момичета Simple Smile В момента съм в стимулация - 8ми ден от цикъла на Гонал, Мериоферт и Цетротид. Вчера пусках изследвания и естрадиолът ми е 2668.00 pmol/l, като според лабораторията в Щерев референтните граници за Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L са: \X00D\\X00A\фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251. Някой може ли да ме ориентира моят резултат нормален ли е по време на стимулация или нещо не е както трябва? Благодаря предварително!

# 472
  • София
Mestle, да, при дългият протокол по-бавно нараствали, така ми каза док.
Кристи, много благодаря за изчерпателната информация. При последното изследване на АМХ и Инхибин Б стойностите бяха :

След няколко дни ще е пункцията и тогава ще стане ясно, ще ги бъде ли моите яйца или не Sunglasses

# 473
Нормално е да е по-висок от реферетните стойности, нали затова е стимулацията.
Здравейте, момичета Simple Smile В момента съм в стимулация - 8ми ден от цикъла на Гонал, Мериоферт и Цетротид. Вчера пусках изследвания и естрадиолът ми е 2668.00 pmol/l, като според лабораторията в Щерев референтните граници за Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L са: \X00D\\X00A\фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251. Някой може ли да ме ориентира моят резултат нормален ли е по време на стимулация или нещо не е както трябва? Благодаря предварително!

Ако подадете документи до към 10то число на месеца, комисията е на 15то и може още следващия месец да си получите заповедта.
Здравейте, момичета! От сърце желая късмет на всички!Предстои ми Инвитро и ще подаваме документи по фонда. Колко време отнема одобрението?

# 474

Когато сте в стимулация изобщо не трябва да гледате референтните стойности. Дали е малко, много, нормално и т.н. на този въпрос може да ви отговори единствено вашият репродуктивен специалист и то в контекста на големината на фоликулите ви, дебелината на лигавицата на матката и т.н. За една жена може да е много на 8ми ден, за друга малко, зависи как реагирате на самата стимулация и как изглеждат фоликулите.

# 475
Благодаря за отговорите и успех на всички! Има ли тук дами, които са правили предимплантационна диагностика на ембрионите, ЗЕТ и забременели?

# 476
Благодаря за отговорите и успех на всички! Има ли тук дами, които са правили предимплантационна диагностика на ембрионите, ЗЕТ и забременели?
Ние бяхме с ПИД и ЗЕТ, поради възрастта ми и мъжки фактор. Вече съм в 29г.с

# 477
моята бременност се оказа кухо яйце, доктора ми каза да спра лекарствата, не знам какво предстои SobSobSob

трансферираха ми морула и бластоцит ICSI оплождане, мислех, че поне едното се е хванало, ама не Sob

предполагам чакам цикъла да ми дойде? малко се тревожа дали ще е по-болезнен, последния ми цикъл беше на 10 януари, чудя се на кой март ще дойде и дали да не си купя обезболяващи

много се притеснявам и страхувам Sob

# 478
Аз съм имала кухо яйце, но правих медикаментозен аборт, и беше болезнено и по-обилно. Не знам как ще е, ако просто ти дойде. За всеки случай може да си вземеш от дебелите дамски превръзки, които се водят за родилки. По-добре е, че сте спрели лекарствата. На мен ми ги държаха до 7ма седмица, уж да бъдело сигурно и чак тогава аборта. Ако ги бях спряла по-рано, сигурно сама щях да се изчистят.
Допълвам - кухо яйце значи, че се е хванало, но няма жълтъчно мехурче, което да храни ембриона. Получава се при хромозомни изменения на ембриона. Така че, имаш имплантация, но не се развива нататък.

# 479
моята бременност се оказа кухо яйце, доктора ми каза да спра лекарствата, не знам какво предстои SobSobSob

трансферираха ми морула и бластоцит ICSI оплождане, мислех, че поне едното се е хванало, ама не Sob

предполагам чакам цикъла да ми дойде? малко се тревожа дали ще е по-болезнен, последния ми цикъл беше на 10 януари, чудя се на кой март ще дойде и дали да не си купя обезболяващи

много се притеснявам и страхувам Sob

Kukli4ka 456, Съжалявам за отрицателния резултат Disappointed Знам колко е тежко. Не се притеснявайте повече, каквото било, било. Винаги има и една положителна страна, по-добре, че по-рано се е случило отколкото някаква засечка по-напред във времето. Съвсем скоро минах през това. Когато спрях прогестеронът цикълът ми дойде 4 дни след това. Цикълът ми беше по-обилен, но в никакъв случай по-болезнен от нормалното. Моето беше биохимична, но все пас чхг то стигна до 51. Питах тогава докторът да очаквам ли нещо различно и той каза, не, просто ще е по-обилно заради по-богато кръвоснабдената лигавица при наличие на бременност и точно така стана. Горе главата! Всичко ще се нареди следващия път!

Общи условия

Активация на акаунт