Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Питане за Нов Български Университет 2022

  • 555
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, на 18 години съм и искам да кандидатствам в Нов Български Университет със специалност Кино и Телевизия. На ТОП теста изкарах 70 точки, според вас дали са достатъчни за влизане в университета? В резултата пише, че 43% от хората имат по-ниска оценка от моята, но изпитната сесия беше съвсем скоро и не вярвам да са се явили чак толкова много кандидат-студенти. Тестът имаше необичайно трудни въпроси, особено по предметите, които не влизат в профила ми. По новата програма, след 9-ти клас си избираш профилиран предмет, аз избрах География. Тоест в училище не сме изучавали Биология, Химия, Физика, История последните 3 години. Според запознатите сред вас, трябва ли да се явявам отново на ТОП тест или 70 точки биха ми стигнали за тази специалност? И няколко други въпроса: университетът заслужава ли си парите? Тези, които са учили такава специалност, какво ви е мнението? Истина ли са всички слухове за този университет, че едва ли не нищо не се прави там и няма никаква реализация? Благодаря на всички предварително!

# 1
  • Мнения: 1 956
1. Според мен точките са ти достатъчни, но бих се явила на още един ТОП. Мисля, че имаше април.
2. Заслужава си парите, особено в тази специалност и други свързани - Медии, Реклама, ПР. Разгледай програмата, преподавателите, базата. Аз едно време затова го избрах пред 2 държавни, в които ме бяха приели.
3. Не, не са истина слуховете. Даже доста ме изненадва, че все още има такива, при положение, че университетът е на 30 години.

Повечето от колегите ми в момента работят в най-големите рекламни и ПР агенции, някои са в телевизия, някои в други медии. (Завършила съм Масови комуникации, аз работя в маркетинга.) Но това са хората, които наистина искаха да учат това и ходеха на лекции, не са влачили изпити. Винаги има едно 20%, които просто си плащат, за да са там и да вземат някаква диплома.

Общи условия

Активация на акаунт