Домакини 80/ Със силата и красотата на тигъра

• 59 892
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Цигарите са нещото, което е излязло по-инат от мен. За целия ми живот. Повече няма нужда да обяснявам. Много хора, като марулета ги спират по време на боледуване, а аз като съм с бронхит или пневмония пуша в пъти повече, защото не ги усещам и ми се пуши още повече и непрекъснато, дори още да не съм изгасила предишната. Абе, трагедия е. Поддържам максимата - пуша колко мога, двата бели дроба да станат черни, да има повече място за пиенье Joy
Преди 4 години видях щъркел преди да сложим мартениците, февруари месец. И то м/у Брезник и село, където е пословичен студ, Фло може да каже разликите там и тук в София в температурите и зиме и лете.

# 541
  • в сърцата на децата <3
Смърфче, аз съм на Елин Пелин вече, определено е по-мрачно и студено насам.
Хора, много, ама МНОГО ми е странно, че отивам някъде при това за цели няколко дни, без децата 😳 Къщна буба съм си и това е... Най-много си обичам рутината в ежедневието и всяко излизане ми е кофти, дори когато е за нещо хубаво (примерно почивка, гости, етс).

# 542
  • София
Аз пък още не съм ги започвала цигарите, а вече съм в седмото си десетилетие. Не знам какъв е вкусът им. Joy Състудентите ми все се чудеха как така мога да уча без цигарка. Ами ей ме на, мога. Като гледах как баща ми и вуйчо ми се мъчеха да се откажат и не успяваха, реших, че е по-добре да не започвам изобщо.
МА КО, ние онзи ден ходихме до село, но все още няма щъркели. Празни са гнездата. А температурите в наше село винаги са от 4 до 6 градуса по ниски, отколкото в София. Лятно време е чудесно. Там се спасяваме от горещините и напечените панели и асфалт.

# 543
Аз, както си говорим с една приятелка, пушех, щото обичам да пуша.Пушачки сме по душа.ама като не пуших тогава  2 седмици, си викам що да не опитам, пък колкото издържа.И издържах, даже в началото много ентусиазирано си слагах в една касичка спестените пари от цигари.Купих си лаптоп. Ама после забравях и сега все има някакви спешни дупки за запълване и касичката е празна.
     И много ме е яд, че зет ми пропуши покрай щерката.Като се взеха той не пушеше. Сега само аз и Кати не димим.
Обаче ,както споделих, пуши ми се та ми се реве.Ама не паля,щото знам,че ще си спомня колко обичах да пафкам , а ако и за цигари давам пари,съвсем няма да ми стига заплатата. Като завърши синът, че да спре с уроците   ще пропуша.

# 544
  • София/Севлиево
Аз от любопитство в 10-ти клас пробвах тъмносиньо Виктори-е,няма такава гадост.Това още повече затвърди убеждението ми колко е гадно.В семейство имам двама души починали млади заради цигарите-дядо ми на 35 и мама на 39.ММ като студент е пушил,но веднъж тъй зверски се напил,че като запалил цигара му станало свръх гадно и ги отказал от раз.Като се запознахме не пушеше.Нямам нищо против пушачите,но вкъщи се пуши само на открития балкон...

# 545
  • при късмета
Като се заговорихме за цигари, изтипосах се в мунската тема. Вчера съм си оставила цигарите, които си взех в хладилника, в плика с краставиците. Днес не ги намерих, а знам, че имам, та като свърши предната кутия излизах пак да си взема цигари. Намерих ги, като вече се бях разходила пак до магазина
Ангелче, току виж си свикнала да ходиш някъде без деца. И на мен дълго не ми се получаваше, ама да ти кажа започна
марулета, зет ти наистина е за бой.
Фло, аз тогава видях щъркела в полето, не съм се заглеждала в гнездата. Ако знаеш мандрата, която беше по пътя за ТВ кулата на Брезник, в началото има само 2 къщи и едната беше мандра. Точно в подножието на връх Гребен е, и при дъждове там става езеро, много вода се задържа. Ловеше си обяда
Моя мъж отказва цигарите, когато си поиска. После пак започва, пак му хрумва да ги спре и така си играе. Даже веднъж му се скарах, че както винаги не се сеща да изхвърли пепелника, а ще прелее вече, той най-спокойно се обърна към мен и ми вика "ти, ако не си разбрала, аз не пуша от 2 седмици". Ми не бях разбрала, а пепелника аз го бях препълнила се оказа Joy

# 546
Ооо, аз водя битки с това пушене вътре. ММ пуши някаква Карелия, ама смърди ужасно. Зет ми нещо друго пафка и не мирише така гадно. Иначе, обожавам аромат на цигарен дим , примесен с мъжки парфюм. Едно време имаше един парфюм Самарканд , вече не се продава.Така се влюбих в ММ . И с бейлис ме омагьоса.....
   Когато сме поканили децата на гости или сме предупредени, че Кати ще дойде не се пуши. Излизат навън.
   Аз обичам и си пийвам ракийка или уиски.  Забелязвам разликата с преди и сега - пушенето ме напиваше доста по - бързо и по-коварно.
   МАко, аз какво ли не съм намирала в хладилника.

# 547
И аз никога не съм пушила и мъжът ми ги отказа покрай мен.
Миналата седмица съсед му се оплаква колко неща има да купува покрай къщата и пали цигара и моя мъж му се смее, че като спре цигарите ще му стигат парите.
Щъркели при нас има целогодишно старите, които не могат да отлетят зимуват на сметището. На Коледа преброих седем пасящи в полето наблизо, миналата седмица бяха наредени по стълбовете.

# 548
  • при късмета
Това, ако спреш цигарите, ще имаш пари, според мен изобщо не работи. Ако преди години 1 кутия цигари беше килограм сирене, даже и повече, сега далеч не е така. Не така от много, много отдавна. И при тях има вдигане, даже се вдигат през определен период, когато нищо друго не поскъпва, но не голямо и не се усеща чак толкова. Сега, ако не пушиш и сега започнеш, да ще го усетиш финансово. Но, ако цигарите са нещо обичайно в дневния пазар, винаги ще се намери друго, което да не вземеш, ако се налага и тези пари пак няма да са спестени. Спестяваш, ако си пушач и ги спреш, но на фона на другите цени, няма да ти е от особена полза.
Аз в стария апартамент и като се преместихме тук, пушех само в кухнята. Преместихме се в период, в който мъжа ми не пушеше. Като пропуши пак, той започна да пуши в хола. Ама спалните ни са отделени от хола с още една врата и друг, малък коридор, та не е чак такъв проблем. Тук и пердета и килими нямам, които да се омирисват. Преди да се роди Шефа и в спалнята пушех. На работа добре, че бях сама в стаята, че тъкмо бяха влезли новите правила за пушене на закрито. Поставих шефа пред избора или да си пуша в стаята или да ми изкарва бюрото и всичко останало в коридора, че иначе само там ще стоя и нищо няма да свърша. Примири се човека, а аз се научих вместо на бюрото да пуша на прозорец, до масата с кафемашината. Даже и шезлонг си имах за целта, а не стол. С цигарите е цяла одисея при мен

# 549
Аааа, стига с тия цигари, че ми се допи. Simple Smile, а пък и си е време вече.

# 550
  • Бургас
Не мога да понасям цигари и дим.На открито не ми пречи.

Вчера Криста ми изкара акъла.Мислех,че има апендецит.Слава Богу днес е добре,но цяла нощ не съм мигнала.
Много се радвам,че утре ще се наспя.

# 551
Честит празник! Да помним миналото си ,за да имаме бъдеще като нация и народ!
    Не ми се мисли децата на внучката ми каква история ще учат.
   Славче, преди години така моята щерка без малко да я режат за апендисит. Благодарение на личния лекар не се случи.Оказа се възпаление на бъбречно легенче,от настинка.Коригирахме с АБ. Но той я караше да стъпи на пръсти и да се друсне на пети . Не усети болка и то каза , че при апендикс това е задължително.И да поддържа ниска Т.
    Добре,че сте се разминали. Да се оправя детето, а ти си почини днес.
     МАко, точно така е с парите и цигарите.Аз не пуша,но по-богата не станах.Само мрънкам, че ми се пуши.Но сега тепърва да давам по 6лв на ден за цигари, хич не ми се ще. Не мога да пуша на аванта от на ММ, щото са гадни.

# 552
Честит празник, момичета!

# 553
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ! ДА ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ БЪЛГАРИЯ!

# 554
  • при късмета
Честит празник!
Славе, радвам се, че е добре Криста
Мен като дете ме водеха с хроничен. Не съм оперирана, но мине се не мине известно време се оказвахме в Пирогов с поредното възпаление. Един казваше не е за операция, леко възпаление, друг, че е по-добре да ме оперират да няма кризи, майка ми не знаеше какво да прави. Престанаха с времето, но беше гадно
Много е хубаво да се наспиш

Общи условия

Активация на акаунт