Козунаци 2022-ра

• 57 773
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, как правехте какаовата плънка? Знам, че се писа, но не мога да го намеря, помня само какао, захар и орехи. Какво се слага за да стане каша?

# 541
  • Sofia
Морена, може ли да ми споделиш 1/2 от рецептата ти с точност, да не оплескам нещо.
Дай да уточним... моите, поне последните рецепти са с 500г брашно, което е 1/2 доза.
Ти искаш половината на това, демек 1/4 доза, така ли?

Момичета, как правехте какаовата плънка? Знам, че се писа, но не мога да го намеря, помня само какао, захар и орехи. Какво се слага за да стане каша?
Прясно мляко... вода, ром...

# 542
Явно съм гледала нещо по-назад .. че съм си я записвала в тефтера отдавна, 500 -600 гр брашно ме устройват идеално.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 08:37 от second

# 543
Благодаря, Морена, златни сте.

# 544
Един нестандартен въпрос - как си мерките грамажите? Всички ли си имате кантарчета или с подръчни средства/ на око? В един тефтер имам записани на колко отговарят чаша, лъжичка брашно, захар и т.н. и си ползвам тях.

Също така готов козунак достатъчно ли е да го увием в стреч фолио, за да се запази?

# 545
  • Sofia
Също така готов козунак достатъчно ли е да го увием в стреч фолио, за да се запази?
Достатъчно е,  само да е абсолютно изстинал.

# 546
Запазва се увит, само да е изстинал напълно преди това.
За грамажите - тегля, то всичко друго е малко гьотере... Особено брашно в една и съща чаша може много различни неща да излязат в зависимост от това как я пълниш (загребваш с нея или насипваш), дали е пресято и пр.
Та си ползвам везна и мерителни лъжици и чаши дето поне ги знам с точност колко са.

# 547
Аз от скоро си взех ел везна,преди това си карах с мерките на лъжички,чаши и т.н. Няма голяма разлика,стига да не трябва да изчисляваш нещо много прецизно.
Ох като отворя тази тема и веднага ми се приисква да замеся. Чудя се за днес дали да не направя едно козуначе. 😁🤭

# 548
  • In transit
Аз слагам белтък.

# 549
Мики Grinning, сега до обяд ще го мисля белтък ли да е, мляко ли да е Joy
Аз меря на везната всичко, без значение за какво става въпрос, ако работя по рецепта

# 550
  • Mostly in my mind
пробвали ли сте лидълското брашно на РД тип 650? бива ли го?

# 551
  • Варна
Не е за козунаци. Иначе не е лошо.

# 552
  • Варна
Не е за козунаци. Иначе не е лошо.
Супер е брашното. Тези ги правих с него

# 553
  • Sofia
Правила съм козунак с него, нямам оплаквания.

# 554
Здравейте,
Ще ми препоръчате ли изпитана рецепта за козуначено тесто, което ще меся в машината. А в последствие от него ще правя козунаци или козуначени кифлички
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт