Магията на изтока - тема 67

• 26 931
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
bb6,кой би се наел да коментира подобен филм?
Според мен е
Скрит текст:
Зенджиро - физически

# 151
Новите корейски сериали:

Forecasting Love and Weather - офис романтика.
Минка и агнешко newsm47. Още във втори епизод се събудиха в един креват. Накъде отива този свят, щом това се случва и при корейците Joy.
Ще следим метеорологичната прогноза тук, че нашият НИМХ нали стачкува Joy.

Още една романтика - Twenty-Five, Twenty-One
И тук в реала главната е нуна на главния, но с малко, та май могат да минат за връстници що-годе.

Трета романтика Rolling Eyes - Thirty Nine.
Ще гледаме неволите на три каки наближаващи четиридесетте. Като гледам каста и тук ще има поне един нуна-романс, ако не и два.

И все пак нещо противодиабетно, по ирония от Disney+ Joy - Grid - екшън, трилър, мистерия. 10 епизода. Ще върви всяка сряда по един епизод.

Другото от Disney+ е Rookie Cops. До сега са излезли 8 епизода. Всяка сряда по 2. Животът на бъдещите пазители на реда в Полицейската академия. В интерес на истината не е нещо съвсем лигаво и повърхностно. Засягат и доста сериозни теми - за методите на обучението, за порядките в академията, за насилието, за приятелството, за справедливостта и отговорностите...

# 152
  • Там, където мечтите се сбъдват
39 съм си го заплюла, стига сме гледали девойки, да видим и живота на зрелите жени:) Grid ще му дам шанс, дано не е някакъв бъркоч:)

Почнах Seobok, ама изначално сюжетът е сбъркан и не знам дали ще го догледам, въпреки актьорите:)

# 153
По-скоро ще видиш три 40 годишни корейки как се държат като 20 годишни пикли.

Хеджин-а, чангнане?!?
Трагикомедия, поредната корейска, но дано да се търпи. Април започваме.

# 154
Може да е някаква версия на старите епизоди на Сексът и града....Обаче е корейски и може да е Държането за ръка и града.

Не подценявайте Дисни+,там е целия франчайз на Star Wars,Марвил и са точно толкова полит коректни като Амазон и Нетфликс (в лошия смисъл на думата).Имат Грогу,обаче.
Ако трябва да избирам кой да гушкам Мими или Грогу.
Чао,чао Минчо.

# 155
Tuon, не ги подценявам Дисни, хич, но признай си, че първата асоциация като чуеш името е за детски анимационни филмчета Simple Smile.

За политкоректността не ми се отваря дума.
Скрит текст:
Опитах се да гледам Бриджъртън и да, не отричам, хубав мъж е  Regé-Jean Page, но такава подмяна на историята.... хайде няма нужда.

За Grid. Първи епизод си беше някакъв такъв въвеждащ и в половината от него почти не се говореше. Тя и продължителността му е по-малко от 50 мин. Слагам го в скрит текст, но няма нищо значимо, от което да се спойлнете.
Скрит текст:
Мощни магнитни бури предизвикани от изригванията на Слънцето. Земята е под заплаха. В някакъв контролен център корейците стартират програма, покриваща земята с мрежа, която би трябвало да защити планетата. Целият свят наблюдава и тръпне в очакване дали това ще проработи. Главният работи в този център. Преди да отиде на работа влезе в един магазин и случайно откри, че в него е станало убийство. Помогна да идентифицират убиеца. Полицията се зае със случая и, когато Главната почти го беше заловила се появи някой, който помогна на убиеца да избяга, а после буквално се изпари пред очите на полицайката. Естествено никой не повярва на думите ѝ. Тя направи фоторобот и се появи лицето на жена.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 12:49 от 2в1

# 156
Drive my car - изгледан. Първите 50 мин. най-много ми беше интересен червеният SAAB за ценители. След това си казах: "Добре, че не спрях филма." Като цяло - смесени чувства.
Hometown Cha-cha-cha - в Eastern spirit някой беше коментирал, че кинематографията на филма е прекрасна и съм напълно съгласна. Идилично крайморски градче, простички удоволствия от живота - многи приятна атмосфера. По всичко изглежда, че скоро главната ще бъде приземена. Втората серия свърши със сцена от Scent of a woman, което ми дойде леко захаросано, но все пак нали си е корейско.

# 157
Tuon, не ги подценявам Дисни, хич, но признай си, че първата асоциация като чуеш името е за детски анимационни филмчета Simple Smile.
Честно казано откакто гледах The Mandalorian като чуя Дисни не си представям принцеси.

За Grid няма да те чета,защото смятам да го видя.

Atamagaokashii,иронията е,че в оригинала колата дори не е червена,но марката е правилна.

AI Love You
Марио е много хубав Heart Eyes Heart Heart Eyes Той винаги е хубав.Фенщината ми в пълна сила.
И на Байферн съм фен.Личи си,че има бюджет и е красиво направен.Дори е дълъг почти  колкото стандартен епизод на лакорн.Това са положителните страни.
Незнам защо бях останала с впечатлението,че е сериал Scream
Много е зле като сюжет.Ужас.Ромком и трябва да е свежо,но е плоско и глупаво.Не им се получи романтиката,защото в голямата част  от филма имаше робот,който се учеше да бъде човек,а после бягаше за живота си. Комедията по-бива. Посланието е,че роботите също имат добро сърце и дрън дрън.
Пълен провал на иначе добрата идея за умни сгради и сливане на умове.
В един момент си мислех какво става и колко сгради ще се слеят с нечий ум????
Реално може само трейлъра да се гледа.Той е чудесен.

# 158
Гилгамеш беше изигран от кореец (?!?), китайка в главната роля, че и спасителка на Света, имаше и индиец, задължителните индийски танци, на борда на самолета звучеше и Чингу-то на Джимин и Те Хьонг, та, може да се каже, че Eternals беше един азиатски филм, но с участието и на шестима бели, ей така, за цвят.
Мъчно ми стана за любимият ми шотландски селянин и момчето от Севера, което уби леля си. Участваха в голям Марвел-абсурд.
Холивуд е свършен.

# 159
  • вятърничава
Гледам Позлатената епоха / The Gilded Age.И там политкоректни,интересно ми е достоверно ли са представени събитията.Но няма азиатци.Протестирам!

rossonera и Шошулчо, изчетох темата за Tonbi, добре сте го обсъдили.
И най-накрая разбрах що за птица било туй Tonbi - каня!

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 17:36 от bb6

# 160
  • MJF
Хехе, мда, епично гледане се получи тогава на Tonbi. Разнищихме го епизод по епизод, минута по минута направо. Ама защото имаше какво. То това е и показател все пак за качество на творбата.
Satisfied
Така се получава с шедьоврите. Особено когато ги превеждат сносно текущо.

# 161
bb6, ето ти главното парче на Масахару Фукуяма-сама, което звучи в епизодите. Шедьовър за шедьовър.

9 години изминаха от излъчването на сериала.
Наскоро се бях сетила за парчето на Фукуяма-сама, защото трих огромна част от азиатската си фонотека. BEAST, 2AM, Block B, Dae Guk Nam Ah, EXO, Super Junior, TVXQ, U-KISS, Teen Top и какво ли не корейско отиде в коша. Това е събирано толкова много години.
Запазих само някои корейски саундтрак-парчета и японската ми фонотека. Нея не я пипам, че имам големи съкровища, които вече трудно се намират за сваляне, да не кажа - никак.

# 162
  • вятърничава
Аригато! Хубаво парче.
Масахару Фукуяма знам, че е и певец, но до сега го бях гледала само като актьор. Мислех си, че не съм го чувала да пее. А всъщност съм го слушала всеки епизод. И той изигра забележителна роля на баща.

Голямо удоволствие ми доставя да гледам и Лемон-сан в Saiai. Такъв ми е красив и сериозен. И Арата, и Мицухиро Ойкава, Юрико Йошитака са убедителни в ролите си. Сценарият е интригуващ.

Ким Дже Ук в нов сериал Crazy Love от 07.03.2022.
Скрит текст:

# 163
Той е певец, който прави/ направи и много успешна кариера като актьор. Има много такива примери в Япония.
Масахару Фукуяма е женен за Казуе Фукииши, която гледа като Юми в Tonbi. Точно покрай сериала се събраха и година-две по-късно се ожениха.

Лемон-сан направи много силна роля в Saiai, да, но си го знаем добре от Remolove. Добър е, той беше и много по-мъдър от Мими Сенсей в много от нещата, особено събитията преди финала. А каква умна и находчива леля имаше, хехе, мм? Още помня откровения им разговор за живота и бъдещето им заедно - лелята седнала на дивана, а Мими сенсей и той седнали на колене.
През април чакам новия му сериал - Yangotonaki Ichizoku. Там Кохей ще го играе богаташче, а Тао Цучия негова съпруга. По манга, мангаааа. Интересно звучи, да видим.

Виждам, че харесваш и оценяваш японските сериали (качествените такива), които ни разказват истории за обикновени хора, които са посветени на семейството, на истински важните неща в живота.
Затова ще си позволя да ти препоръчам един любим мой японски сериал, който ме трогна преди много години.
Мисля, че го има преведен и на руски, но ще трябва да го потърсиш. Заглавието е Arifureta Kiseki от 2009 г. Това е един много човешки, много трогателен и най-вече многоооооооо японски сериал, който мисля, че ще оцениш.

# 164
  • MJF
Eхххее, значи иде пролет и на моя екран така да се каже Smiley - Ким Дже Ук, Лемон-сан....

Оххх, hahaha на глас като прочетох за онази леля на Лемон-сан в Remolove Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт