Магията на изтока - тема 67

• 26 935
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • вятърничава
Мерси! Ще потърся Arifureta Kiseki. Звучи ми като да е от моите Blush
Аз сравнително от скоро гледам японски и корейски сериали. И да, харесвам и по-старите,както и криминални.Малко хаотичен ми е подборът. 2в1 и Дането също са ми препоръчвали доста заглавия. Но преди 100г съм започнала с филми на Куросава. Бащата в Tonbi много ми напомни на Тоширо Мифуне, имаше същия експлозивен заряд, който за секунди прелива в състрадание и топлота. Трябва да отбележа невероятната игра на децата, особено на най-малките. Не знам как успяват да постигнат това.

Значи Масахару Фукуяма и Казуе Фукииши. Прави ми впечатление, че японските актьори не се страхуват като корейските си колеги да се женят. И май доста от тези бракове са дълготрайни. Но може и да греша.

Лемон-сан след  Saiai дали ще ми хареса в ролята на богаташки син, хъм?

Дами, петък е! Дайте нещо свежо! Wink

# 166
Прави ти впечатление, защото в Япония личният живот си е личен и няма нищо общо с професията. Огромната част от японските актьори и актриси за женени, имат деца, а в Корея е точно обратното. Темата е дълга, говорили сме неведнъж на нея, но... не са нормални феновете по корейската земя. Там нещата са изтървани, ментално.

Бащата на Такеру в Tonbi се играе от Масааки Учино (смени малкото си име преди няколко години на Сейо), който изигра и бащата на Моне, както и тъстът на Сенсей в Okaeri Mone. Той е уникален актьор.

Ето ти петъчно Лемон-сан. Тази реклама с него е от миналата година, но има и нови.

Ето и една от новите. Въртят ги по японските телевизии, често ги виждам. Лемончо стана много търсен след успеха на сериалите с негово участие.

П.С. А за новия сериал на Ким Дже Ук... Дори не ми се коментира, само като гледам тийзърите, които излизат в Корея. Поредният корейски кошмар с участието на качествен актьор. На 40 години мислех, че е загърбил такива роли, но не.

# 167
The Door into Summer
Стигнах и до него. Smile
След поставената ниска летва от фантастиката с Марио реших,че нищо не може да е по-зле.
Не съм чела книгата (романа е със същото име като филма на Робърт А. Хайнлайн) и незнмам дали дословно следват сюжета или има волни съчинения. Вероятно второто,но пак е приятен филм.Всъщност е далеч от фантастика.Не е в основата на филма,но присъства. Филмът е основно за любовта и пътуването във времето. Няма ясно изразен антагонист и действието е бавно и липсва всякакво напрежение,което не е мрънкане. Сценарият е ОК и плавно ни води през емоците и преживяванията на героите. Краят може да е предвидим,но филма се нуждае от точно този край.
Кастът е страхотен,но котката ми е любима Animal Heart Eyes Cat
Скрит текст:

Шош,гледах (буквално гледах,но без звук) репортаж от фигурното докато чаках за кафе и някакви момичета плачат.Толкова жалко беше. Едното си беше детенце.

# 168
Tsuma, Shogakusei ni Naru - епизод 5

Много добър епизод днес. Браво. По средата сме на историята, развръзката предстои и беше крайно време....

Скрит текст:
.... мамчето да разбере коя е всъщност дъщеря ѝ или поне кой в момента е в нейното тяло.
Начинът, по който тя разбра, беше много труден, но и забавен, хаха. Голям смях бяха тези сцени, а на финал с обръщението на татко към Йо Йошида с "Мамо", беше върха, хаха. Тя е майка на неговата "жена"/ нейно дете и няма друг начин, по който той да се обръща към настоящата си...., ммм, тъща/ майка, хаха.

Не мога да хвана само още спатиите на тази мангака и каква ще е точно връзката с Марика/ Такае. Вуйчотo e около нея и разчитам на него. Тя, като създател на това фентъзи, мисля, че има някаква важна роля, но това тепърва ще ни го изяснява създателя на мангата и сериала.
Много се радвам за моето намусено Мичи. Обичана е и не ѝ се налага да подсмърча и рони крокодилски сълзи за поредният мъж, който не споделя чувствата ѝ. Тук цъфти. С Йоске Сугино са много симпатична двойка.

По време на рекламните паузи Мицуру мина на няколко пъти и изпра набързо с капсулите на Ариел. P&G Япония са спонсор на сериала и нямаше как - Мицуру и пералнята в действие.
Какво ли стана с Нана? Дали роди, мм? Обикновено японците ги крият тези неща и чак след известен период обявяват, когато им се роди дете, като дори не обявяват пола му. Да видим кога ще ни кажат семейство Икута - Тома и Нана.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 20:56 от rossonera

# 169
  • вятърничава
Какво ли стана с Нана? Дали роди, мм? Обикновено японците ги крият тези неща и чак след известен период обявяват, когато им се роди дете, като дори не обявяват пола му.
Изчакват да порасне и само да се определи.
Извинете,не можах да се сдържа.

# 170
  • MJF
E как ще роди Нана?! Ние с bb6 още финала на сериала ѝ не сме видяли. Къде го дават това?! Wink Smiley

Tuon, пий си кафето и не гледай. Hug Докараха ме тез диването в МОК до състояние да съм с една кънка на старт. Образно казано. Не е за говорене.

Хехе, сега търпеливо ще чакам Tsuma, Shogakusei ni Naru  5
Скрит текст:
Ами мангаката така от воле/ изневиделица ми я "пъхнаха" в сюжета в края на 3-и и аз даже нещо се " Thinking хм, какво беше въобще това" . После в 4-и малко повече ми я показаха пък сега значи и още. Ами да видим. Да не излезе тя просто нещо като ала автор на това което гледаме като история на края Thinking
Хм,  Йоске го  нямаше в 4-и и това ме изненада. Можеше да се мярне за кратко.
Сега настана пълен купон значи- кой вуйчо, кой мама, кой съпруг, кой зет - бивш/бъдещ ......hahaha

# 171
Да, и на мен не ми хареса това, че Йоске го нямаше миналата седмица, но днес компенсираха с новия епизод. Мичито е щастлива. Аз два пъти - и за нея, и за Йоске.

Ето превюто за другия петък. Колежката ще се обясни в любов на татко, хаха.

Unexpected Business Season 2 - епизод 1 от новият сезон 2

Снощи започна в Корея и тъкмо изгледах първи епизод. Смяла съм се със сълзи на очи. Тези двамата попаднаха този път в някакъв кошмар - голям хранителен магазин, в който се продават и дрехи, промишлени стоки, има и месарница, а и ресторант. И за всичко това отговарят само те двамата, като им изпращат и помощници (техни известни приятели/ колеги от корейския шоубизнес).
Любовта и господин Ча бяха ужасени, като видяха къде ги пратиха. Мислеха, че отново ще са в някакво малко магазинче, както в първи сезон и всичко ще върви гладко, без проблеми. Да, но не. Този път ги изпратиха в провинция Южна Чола, в едно селце/ градче близо до Наджу и шоуто започна.
Като помощници в магазина в първи епизод дойдоха Ким У Бин, И Куанг Су и Им Джу Хуан. Господин Ча се пошегува с едни клиенти, че това била новата бой група на Корея - BBS, която щяла да задмине по слава BTS, хаха.

Любим момент от епизода - влиза една млада жена в магазина, оказа се, че е детска учителка, която иска да си купи кафе. В следващият момент забелязва Любовта, който беше в кухнята и камерата я дава как само го гледа и не може да откъсне поглед от него. Той се приближи, усмихна ѝ се, а тя не можеше да откъсне очи, беше в някакво опиянение, хаха. Похвали го, че е много симпатичен. Така си е - той е радост, душа ненагледна.
Както и в първия сезон той движи повечето неща - в кухнята, месарницата, че дори помага и на касата на господин Ча.
Забавно начало, както и очаквах. Ще гледам епизодите с удоволствие всяка седмица. Това е истинският, неповторимият Чо Ин Сонг.

Тази аджума не успя да ги познае и пита кои са тримата. Как може да не познае Жирафът, У Бин и Джу Хуан, хаха. Аджумата да си вземе бележка.

Скрит текст:

Петъчно Хе Ин и... чесън. Чесънът е религия в Корея.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 20:54 от rossonera

# 172
  • BG
Привет отново. Действам с японските заглавия, които съм си набелязала. Изгледах римейка  на She was pretty. Oт корейския оригинал не помня нищо повече освен първи еп., а може и да не съм го догледала, но японския ми хареса. Хубавото на японските драми е, че ако се запъне човек, за един ден може да ги изгледа, както се и получи при мен. Темата за първата  и вечна любов не ми се струва много типична за японците, но бяха представили много добре историята, без излишния пресилен и изстрадан драматизъм на корейците. Дори и типичните дразнещи преигравания на главната тук не бяха толко набиващи се на очи. За Него -Nakajima Kento мога да кажа, че ме впечатли факта, че когато беше с прическа и костюм си казвах " да, добре изглеждащ 27-28 годишен мъж", а когато го дадат с небрежно разпиляна коса и и тениска, си казвах  'ех, че симпатичен 18 годишен гимназист"  Joy
Сега съм захванала Only Just Married, почти на средата съм, малко тегаво ми върви, но няма да се отказвам още.
Tuon, радвам се, че ни уведоми за дането. Надявам се бързо да се възстанови и да пише в темата.

# 173
  • MJF
нощен гост, а  Only Just Married до края ли ти е преведен? Thinking

Свалих си кънката и идните дни ще се върна да видя пропуснатото докато спротувах като хората.
Китайците добре се справиха според мен с откриването и закриването на зимните олиигри. Харесаха ми визуалните ефекти.

Сега отчитам Nibun no Ichi Fuufu . Изгледан. Гледаем . Поучителен. Кратки са епизодите така че бързо се гледа.

# 174
  • BG
шоши, при мен е до 8 вкл., на руски. Аз обаче стигнах до 6 еп. и повече не можах, твърде ми е нелицеприятна главната, твърде скован главния, не ме грабна.
Но още по-зле се оказа ( за мен) Chijo no Kiss. и тука стисках зъби пет епизода и се отказах. Ужасна игра на мoмъка, въобще всичко в тази драма е като зле скалъпена еднодневка. Сега тъкмо почнах Buchou to Shachiku no Koi Modokashii и съм доволна за момента, макар че трябва да преглътна ужасните  женски лиготии, но търпи се. На тоя Директор там му имам голямо доверие Stuck Out Tongue Winking Eye
Като цяло съм набелязала десетина заглавия, ако минат цедката, ще имам какво да гледам известно време.

PP  То и онгоинг се оказа, как не проверих предварително.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 22:40 от нощен гост

# 175
  • вятърничава
Преглеждайки превюто на Tsuma, Shogakusei ni Naru се изненадах, че това е Tsutsumi Shinichi. Къде е оня хубав мъж, който наскоро гледах в Good Luck!!, Chushingura 1/47, да ни го върнат веднага!

Шоши, ние няма да се предаваме и ще си дочакаме финала на Only Just Married, нали Joy

Кажи за кънките, доволна ли си? Много ми се искаше Рику Миура и Руичи Кихара да се класират по-напред. Толкова усмихнати, с лекота си представиха волната, много ми харесаха.

# 176
Огури-сама опъва нервите на продуцентите.
Изчезнал е от снимките на тайга-драмата. Никой не го е виждал вече две седмици на снимачната площадка, а от агенцията му не дават обяснение.

Хубав аджоши, хубав. Малко остава до 9 март. Корейският народ трябва да бъде призован до урните, за да гласува.
Ще гласувам за аджоши, дори и да не е сред кандидатите.

# 177
  • MJF
Ами Tsutsumi Shinichi е играл в Good Luck!! далечната 2003 Wink сега като гледам. А и в Tsuma, Shogakusei ni Naru (2022) играе герой който 10-ина години е просто живуркал, бездушно, колкото физически да съществува но останалото ...все едно го няма. Такъв му е героя. И сега гледаме с Рос, как този човек живна. Накратко казано. Епизод 5 ми е готов и по -късно със задоволство ще си го изгледам, мда.

нощен гост, мда , текущ, аз затова се изненадах като те прочетох вчера но реших, че докато аз съм спортувала ....може да съм пропуснала. Тук го гледаме текущо с bb6 в момента, оптимисти сме че до края на 2022 ще го приключим. То главната актриса е бременна и от това поне е този ѝ гардероб дето си видяла в сериала. Голяма реклама пада на "дрехи-торби за бременни", да не ми се обиждат но нещо един хубав тоалет не видях за бременна. Нон- стоп ми прилича че е облечена като хокейст, състезател в американски футбол и от този род. Ясно
че героинята не им е бременна по сценарий но те вместо да си редактират снимането , като ъгли и каква част от нея да дават , те я обличат в церия тоз камуфлаж.....ooooh! . Както и да е  , ти си се отказала Wink
Buchou to Shachiku no Koi Modokashii не съм го гледала .
Аха, не може да им хванеш спатиите като се натрупат така , кой е цял, кой е текущ ...Wink Smiley Hug

Рику Миура и Риючи Кихара се справиха добре на този старт, харесаха се явно на много хора с изпълненията си.
Скрит текст:
Те са герои за това че имаха 2 по 2 изпълнения на този старт. Един път в командното и след това където трябва, както казвам аз. Така че ....сили....Нямаха гориво за изпълнения , които правеха при първия им пик в сезона- в началото му- сигурна съм че тогава съм ги пускала тук. Вчера в ютуб се появи на свободен достър фигурното от О. Но за отделни изпълнения ще трябва да се почакат фигфеновете, които ще "нарежат и качат" за фигархива изпълнение по изпълнение сигурно. Та сега още без визуализация. Риючи не е първа младост за този спорт и тази дисциплина, той дойде във вкус със своето дело сравнително от скоро, от както е с тази си партньорка но загуби доста време/години с други преди това. А този спортен дует на японския фронт е с мисия- да провокира интерес там към тази дисциплина, най-вече у фигуристите и екипите им- родители и сие. Проблема е селекцията на момчетата-партньори за спортен дуети. Тук са много важни изначално ръст-тегло съотношенията м/у двамата в дуета. Та високи момчета е въпроса. Има сега един в сингрите им - Сена Мияки на който съм му хвърлила сега  око - ръст към 180 Smiley . Ама той вече с дебют при сеньорите този сезон, трябва към начинаещите и по-младите насочен взор/работа. Ниски и скачащи момичета имат.
А иначе аз гледах само мъжете и спротните дуети. Спортните дуети са ми най-любимата дисциплина към момента  , та за тях "се жертвах". Иначе кънките свалих още след като минаха мъжете.
Както и нашата Tuon е видяла стана "нещо" в началото на този турнир , всъщност преди да почне дефакто фигурното и на мен ми убиха тотално желанието да го гледам. Но заради мъжете и спротните дуети "се жертвах". В тези 2 дисциплини на приедесталите се получиха все състезатели които заслужаваха да са на него. В спортните дуети особено. Там и трите дуети са топ от топ.
Най -хубавато е че свърши този ковидоаден старт за фигурното. И сезона си продължава както трябва и както си го знаем в ISU.

Брей, интересно какво иска Огури-сама и сие.

# 178
  • вятърничава
Фигурно пързаляне
Скрит текст:
Аз изгледах почти всичко,но наистина мъжете и спорните двойки бяха най-интересни.
И за да сме по темата все пак - японци,корейци,китайци, Нейтън Чен ми допаднаха,защото бяха артистични.
При изпълнението на една от спортните двойки гост коментаторът възкликна,че партньорката била прекалено висока за спортна двойка - 1,65м примерно.А Рику Миура е 1,45м. На леда ни ми се набива на очи тази голяма разлика с партньора.Но Мишина/Галямов не ми допадат визуално като двойка(и като стил),за разлика от Тарасова /Морозов.

# 179
  • Там, където мечтите се сбъдват
Фигурно пързаляне
Скрит текст:
Аз изгледах почти всичко,но наистина мъжете и спорните двойки бяха най-интересни.
И за да сме по темата все пак - японци,корейци,китайци, Нейтън Чен ми допаднаха,защото бяха артистични.
При изпълнението на една от спортните двойки гост коментаторът възкликна,че партньорката била прекалено висока за спортна двойка - 1,65м примерно.А Рику Миура е 1,45м. На леда ни ми се набива на очи тази голяма разлика с партньора.Но Мишина/Галямов не ми допадат визуално като двойка(и като стил),за разлика от Тарасова /Морозов.

Китайците, спортната двойка, почти нямаха разлика в ръста. Как я вдигаше и мяташе, не знам:)

За вечерта, планирам с ММ да погледаме  Shoplifters https://www.imdb.com/title/tt8075192/.

Общи условия

Активация на акаунт