Магията на изтока - тема 67

• 26 955
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
estelliana,зависи какво харесва.
На по-добрата половинка никога няма да предложа Паразит или нещо подобно.
Той е гледал 4-те Бога.House of flying daggers също,но не е благодарение на мен. Твърди,че е гледак и северно корейския филм за Хол Гил Дон.
Аз не държа да гледам с него.Той не оценява стратегията ми да превъртам когато нещо ми е скучно Scream Smile и иска да гледа всичко.

# 301
  • MJF
Уф, даже в таз пустиня има сняг. Аман.
С линка за Tonight Is Not a Good Night for Dying нещо не се справих, но го намерих в тубата. Ще го погледна. Hug
Ще разгледам/видя  и другите два.

# 302
Нана Сейно е родила, но не обявяват нито кога точно, нито какво е детето, както е обичайната практика. За японските известни личности личният живот е наистина личен, особено щом става дума за деца.
Да им е честито с Тома Икута. Да си го гледат добре и да му се радват.

Хьо Соп се събуди, най-после.

2в1, няма време сякаш за болести, амнезии и тук. Остават само осем епизода. Този е кратък, от "новата корейска вълна" на 12-серийните продукции.
Засега е точно в пародийно-комедийно-романтичния жанр.
Мин Гьо е с тайнствена роля. Сцената с боклука, в 4-ти епизод, ми хареса. И аз като него, когато става дума за същата ситуация, хаха. Ще видиш и сама.

# 303
  • вятърничава
Miriel и аз изгледах Extreme job.Голям смях,добра комедия.Ти питаше за други подобни - май не са точно такива,но прегледай Hit-and-Run Squad (2019) и The Swindlers (2017).
Имах нужда да се разсея от Through the Darkness, Jin Sun-Kyu играе и в двата филма полицай,коренно различни роли.Through the Darkness доста тежък на моменти,добре е че излъчват по 2 епизода на седмица.Накуп не бих могла да го изгледам.
Скрит текст:
Отдъхнах с облекчение когато Ким Нам-Гил претърпя инцидент,не не съм се побъркала,но си помислих от рекламата,че майка му или той ще станат жертва на престъпление.
Като се събуди дали ще има амнезия? Angry

Piece of Cake също за разтоварване.Много по мой вкус,то Го Аяно няма как да не го харесам, Микако Табе също добре се справи.Даже и Томоя Накамура се появи за 2 мин. и ми напомни за Ваканция на Наги Wink Ах, да и Тори Мацузака в поддържаща роля,ами вярно много поддържаше главната.

Също така Josee, the Tiger and the Fish, който е прекрасен и не мога да го опиша с две думи,но ме държи приятното усещането няколко дни.

И какво беше още, а да Karera wo Mireba Wakaru Koto (2020) / Лабиринтът на семейството.В началото мислех,че ще е скучен.Оказа се интересен, ненатоварващ сериал за 3 семейства, изненадващи обрати.Остава ми последния епизод и не мога да си представя как ще завърши.

# 304
  • Разпиляна във въображението
Мерси, ще ги погледна. Търся нещо леко и забавно, за разведряване на ММ. Иначе съм наредила едни криминални, драми... Не се сещам дали питах тук сериалът "Полицейска академия" дали е крими комедия?

# 305
  • MJF
bb6, от изброените от теб "реагирах" на  Karera wo Mireba Wakaru Koto (2020) . Споко , екстра си завърши, от до добре бе това заглавие. Мда.

Tuon, намерих и Mei - https://www.youtube.com/watch?v=MjG3RGt7vJY&ab_channel=Viddsee  , таке че после ще ги видя тези късометражни.

# 306
Miriel,държиш ли да е корейско?

# 307
......................Не се сещам дали питах тук сериалът "Полицейска академия" дали е крими комедия?
Ще си позволя да си самоцитирам мнението от времето, когато го гледах.
Скрит текст:
Леко проблемен полицай, който не се вълнува много-много от правилата и често действа на своя глава, разследва група занимаваща се с незаконен хазарт. След поредната му издънка го отстраняват и е изпратен като професор в Полицейската академия. Той обаче е решен да открие кой стои зад тази организация. В Академията среща свой отдавнашен познайник, който се оказва, че е хакерчето, което му е помагало, макар и да не са се познавали лично. В началото има леко недоразумение межд двамата, но после започват да работят заедно, още повече, че изглежда хора от Академията имат нещо общо с престъпната група.

Свежо, забавно и разтоварващо върви до момента. Действието се развива в темпо, без да доскучава. Няма дразнещи образи, но пък има доста комични такива, макар и леко преекспонирани.
Като цяло наблягат на комичното, но между него прокарват и сериозното, а от време на време се намесва и романтиката.

# 308
Miriel,държиш ли да е корейско?

Не е толкова задължително. Може да ви се стори смешно, обаче толкова свикнах с корейския език, че ми е странно да слушам китайски и японски. Много непривично ми бе, когато гледах Alice in Borderland, и започвах Bloody Romance  Simple Smile Все едно нещо не е както трябва Simple Smile Но съм отворена за предложения.

2в1, значи мога спокойно да го сложа на флашката. Трябва да довършим и Life on Mars, но и той е криминален и драматичен /макар да има забавни моменти/ и затова само заобикаляме последните три епизода.

# 309
Аз за езиците ще запазя пълно мълчание. Innocent

Space Sweepers
Ако обичате фантастика.Не е точно комедия,но не е трагедия.Гледа се леко.
Okay! Madam
Екшън комедия,няма романтика.
Daddy You, Daughter Me
Баща и дъщеря си сменят телата
Castaway on the Moon
Корейски Робинзон Крузо
A Tale of Legendary Libido
С донякъде сексуални препратки.Все пак Той става най-големия любовник на селото.

Скрит текст:
Япония
Destiny: The Tale of Kamakura
Wood Job! The Easy Life in Kamusari
 A Boy and His Samurai
Китай
Crazy Rich Asians
Cook Up a Storm
Такеши
This Is Not What I Expected
K-20: Legend of the Mask
Тайланд
The Magnificent Five -  не ми е понятно,защо има толкова нисък рейтинг в ИМДБ
The Con-Heartist
Suddenly It's Magic
Разни от Азия
Kita Kita - Филипини
Bride for Rent - Филипини
The Cup - Бутан
3 Hati, Dua Dunia, Satu Cinta - Индонезия
Zohi Sdom(Това е Содом) - единствения израелски филм,който половинката хареса

# 310
Гледахме Space Sweepers, даже и "Мълчаливото море" Simple Smile

# 311
Тогава вижте The Wandering Earth,един от най-скъпите китайски филми.

Shanghai Fortress - отново са наляти много средства,но сюжета се лута между романтиката и извънземните.
Много ниската оценка се дължи и на това,че субтитрите станаха достъпни след случилото се с Годфри Гао

# 312
Muchaburi - епизод 9, предпоследен

Финалът е другата сряда и вече нямам никаква идея как могат да завършат/зашият/закърпят целия този цирк. Така да ме е яд за Шота Мацуда. Не разбирам и защо героят му се държи така?! Сигурно и сценаристът няма логично обяснение. Кахоко пък е такава бяла птица...
За мен логичния финал би бил тя да се събере с шефа (Шота), но може и да си остане сама, като Наги. Другата сряда ще разбера.

Товако Омамеда си е намерила нов мъж, хаха. Омедето за Омамеда.
Радвам се да видя Хидетака Йошиока в реклама след големия успех на Shinbun Kisha и страхотната роля, която направи. Още потръпвам, само като се сетя за сцените с него. Той и Го Аяно направиха този сериал.

# 313
Честит осми март на патерици! Никога нямаше да открия следващия линк, ако не беше една приятелка японка от Инстаграм.
https://soap2day.rs/movie/watch-mishima-a-life-in-four-chapters-full-7987
Mishima - A life in four chapters. Както предполага заглавието, това е биографичен филм за Юкио Мишима. Сюжетът не набляга толкова върху живота на писателя, но са пресъздадени четири от най-важните му творби. Мрачен, на границата между гениалността и лудостта. Филмът е предизвикал голям скандал с излизането си през 1985 г. и е бил забранен в Япония.
Сега нещо по-ведро.
https://watchasian.sh/hometown-cha-cha-cha-2021-episode-5.html
Ура, имаше целувка в пета серия. Само да не се окаже, че подобно на Watashi no tadashii oniichan и тук идеалното добро момче, е видяло сметката на някого.
И един музикален поздрав. Bucktick - Kiss me goodbye:
https://www.youtube.com/watch?v=LBdtUewmDr0

# 314
  • вятърничава
Товако Омамеда си е намерила нов мъж, хаха. Омедето за Омамеда.
Ха, трябваше Лемон-сан да вземе за тази реклама!И какво рекламират, газирана вода или лимонаТа?
Като ги гледам и всеки път ми се допива,а изобщо не употребявам газирани напитки.
И този Shinbun Kisha го започнах и не съм го довършила Frowning1
Шош, приключих с  Karera wo Mireba Wakaru Koto (2020).Права си, екстра си завърши,даже малко по корейски (новите корейски).

Общи условия

Активация на акаунт