Магията на изтока - тема 67

• 26 955
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • вятърничава
rossonera, каква подстрекателка си тиии! Чак се разрових за мистерията Кита Мицу Grinning да разбера с какво е толкова специален.И сега аз ще възкликна "Къде ме върна ти?". В темата преди 10г ме заинтригува пътешествието му в Индия, но за да го проследя, минах през какви ли не мъки, то не бяха индийски влакове, камили, мизерия, планирано пътешествие, пъпеши,сладоледи, гьоза, парашути, "Фантом", "Джентълмените..." и какво ли още не, както и дълъг списък със заглавия за гледане.Накрая започнах да прескачам заглавията, защото то не се издържа.
rossonera, Шош, 2в1,Tuon, Дането, нощен гост и компания, големи скици сте.
Извинете ако съм пропуснала някоя скица

# 271
Bokura ga Koroshita, Saiai no Kimi
Toзи сериал е такова влакче.Незнам дали е любовно или на ужасите.Може и на двете.Определено е вдъхновено от Murder Mystery Game.
Историята е проста.Героите трябва да разберат защо са заключени и кой е убиеца,защо е убивал и каква е мръсната му тайна.Обаче не е толкова просто.Освен това не ти дават отговор и сам трябва да решиш.
Скрит текст:
Ясно е,че мястото е капан и вътре ще си търсят сметки.На никой не му е чисто миналото и имат тайни.
Кой уби Юма и Каору?Това е въпроса.
Може да е Хаджиме.Може да е Рей.Знаем,че Хаджиме е рецидивист,но незнаем тайната на Рей. Може и да са двамата заедно.Рей уби Каору, тъй като знаеше тайната му и уби Юма,който търсеше истината.
Хаджиме уби всички,които не му вярваха.
 Рей уби всички и след това го натопи Хаджиме, след като го бутна по стълбите?
 Хаджиме ги уби,защото му се пречкаха?
Само двама човека знаят тайната(ако не броим екипа който работи по сериала) -убития и убиеца.
Всъщност най-важният въпрос е,защо не счупиха прозореца на последния етаж(3 етаж),не направиха въже и не избягаха?Rolling Eyes
За веднъж става.Всеки епизод разкрива малка част от героите.Мини сериал - 6 епизода по 25 мин.

rossonera, Шош, 2в1,Tuon, Дането, нощен гост и компания, големи скици сте.
Извинете ако съм пропуснала някоя скица
Неразбирам???Скица=недовършена рисунка.

# 272
  • MJF
Скица, шемет, образ, колорит  и ... от този род преносни епитети. При мен синоним им е и "симпатяги" Smiley Wink

Ахха , ето значи, добре че си ти bb6. Ами последно с трансибира пътувах с актьори, а преди това се мотах с такива по Франция и Индия. Мда. А и с Ямапи по САЩ, ама преди "принудителния " му отпуск там де, по онзи път м/у Чикаго - Калифорния.

Китамицу все пак герой, оживя в Индия Smiley

bb6, ние тук сме отбор все отявлени скици Mr. Green

Tuon, туй голяма мистерия. На финала поне всичко ли изясниха или финално зрителя е с "пръст в уста" Thinking

# 273
Браво, bb6! Не те мързи и си се потрудила много добре.
Да, това е известният в темата от дълги години - Кита Мицу (Китаяма - фамилия, Хиромицу - малко име). Той е известно Джони, член на групата Kis-My-Ft2 заедно с неговите двама верни другари - Тайске Фуджигая и Юта Тамамори.

Кита Мицу е известен от десет години в тази тема с приключението си е Индия, част от една поредица с Джонита, свързана с техни пътувания зад граница. Ямапи беше първи с неговото пътуване в САЩ по известният Път 22/ Route 22 (свързващ Чикаго и Лос Анджелис).
След него щафетата пое Кита Мицу с неговото приключение в световната клоака - Индия. Тогава епизодите се превеждаха на английски от две сестри, които заключваха линковете и достъп до тях имаха само членове на групата им, сред които бях и аз. Затова разказвах всяка седмица тук, в темата, на Шошулчо, за приключенията на Кита Мицу, а и на други хора им беше интересно. Така вървеше разказа за пътешествието на Кита Мицу в Индия.
Това беше най-интересното пътешествие от Джонитата, което съм гледала. Помня го и до ден днешен, все едно беше вчера.
Мизерията, ужасът, болките в корема на Мицу, повръщането от лошата храна, обикновените/ мизерни/ нещастни/ бедни индийци, които срещаше, свещените крави, претъпканите влакове с хора, жегата...

След Мицко имаше и пътешествия на Юри Чинен и Юя Такаки във Франция, на Хидеаки Такезава в Чили (също много интересно) и на Тайске Фуджигая в Русия. Всички съм ги гледала, но нямам представа дали се намират линкове за тези предавания и дали изобщо се пазят все още. На английски се превеждаха от фен-групи на Джонита. Мисля, че някоя друга година по-късно и рускините докопаха линковете и успяха да ги преведат на руски.

# 274
Шош,някои неща в процеса на гледане се изясняват, за други имаш идея,но големият въпрос кой уби двама от героите не е ясен.Зрителят трябва да си реши въз основа на своите наблюдения,дедукция,предпочитания и т.н. Не ти го показват или казват - този е.
Самият сериал започва като игра.Героите се събират за среща от училище (това е уловка) и ще разиграват Murder Mystery Game,но после те стават част от реална игра.

# 275
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз днес си купих книгата "Пачинко" на Мин Джин Ли. Стори ми се интересена, а и мернах сутринта сериал по нея, който се очаква да тръгне скоро и реших да почна с книгата.

# 276
  • вятърничава
Tuon, , не бих могла да го обясня по-добре от Шошулчо. Скици = колоритни симпатяги с чувство за хумор.

Този Bokura ga Koroshita, Saiai no Kimi ми заприлича на Alice in Borderland
Скрит текст:
До средата ми харесваше. И най-вече триото приятели.  

Към края голямо мазало с тенденция за продължение явно.

estelliana, аз харесах книгата "Пачинко"  и се зарадвах, че ще я филмират,разказ за една фамилия във времена на промени, национални катастрофи, война, емигрантски живот. "Интересни" времена, пази боже. Познато ли ви звучи.
 Но докато я четях и си представях Чонг У Сонг в ролята на Хансу Ко ,той много добре може да изиграе този нагъл, напорист, нахален поглед, ехидна усмивка. А Ли Мин - хо хич не ми е на сърце. Но възрастово пасва, на 36г при първата им среща със Сунджа.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 17:53 от bb6

# 277
Този Bokura ga Koroshita, Saiai no Kimi ми заприлича на Alice in Borderland
Нищо общо нямат.Bokura ga Koroshita, Saiai no Kimi дори не е толкова кървав.Там всичко започнва на лична основа и разочорование. Alice in Borderland ми хареса,сега чакам втори сезон.

... във времена на промени, национални катастрофи, война, емигрантски живот. "Интересни" времена, пази боже. Познато ли ви звучи.
Да,като Beforeigners .

# 278
  • MJF
Охх, hahaha какъв финал на днешния 7-и епизод на Forecasting Love and Weather, култов момент, кул-тов. Последно така се смях на кор-фронта с Hello, Me!- култовата сцена с гонитбата Satisfied
"Тихо наваксах" с това заглавие  и съм вече в крак с текущото излъчване. Да кажат тези които също го гледат. Първите 4 серии "минах" анблок. После 5-6 с превъртане малко повече, имаше си пълнеж в тях в повече за мен. Но днешния епизод неусетно изгледан. Хем вървеше в градиента нагоре. А ситуацията на финала я предвидих някъде поне 10-ина минути преди да се случи и вече бях Smile Joy Mr. Green
Скрит текст:
Преди това за загрявка се hahaha със сцената в книжарницата - сестрата на ГГ- колегата на ГГ дето живее над нея без да знаят и крокодилите. А за финал и всички на куп в тоз 1202 Mr. Green

# 279
Unexpected Business Season 2 -  епизод 3

Голям е пабо Ча Те Хьон, ама много голям пабо. Умножава 100 чона по 30 и получава 30 000 уона, вместо 3 000?!?! Добре, че Ким У Бин спаси положението, че не знам как би му излизала касата на господин Ча. Много е отнесен, разсеян, но пък и устата му не се затваря.
Впечатлих се в новия епизод от четирите омоним, които се оказаха кварталния патрул. Възрастни аджуми патролират вечер на групички и следят за реда в малкото градче. Те бяха като излезли от корейска мелодрама. Колко ли неща са видели и чули, докато са патрулирали, мм? Ами то пълно с квартални патрули в малките населени места в Корея и като минат аджумите да чуят някой друг скандал, да надникнат под прозорците, да видят това-онова и ето ти цял сериал. Няма скрито покрито.
Крайно време е българските баби да вземат пример от корейските си посестрими и да започнат да патрулират вечер из улиците и кварталите в цяла България.

Една много възрастна корейска жена попита Ин Сонг защо не е женен още, а той отвърна, че не може да открие точната жена, не, че не искал или се дърпал, хаха. Аджумата го побутна, засмя се и му каза, че сигурно в много семейства биха се радвали да го вземат за зет, хаха. Ехх, как дяволито го гледаше, хаха.

Жирафът ми харесва и ми прави добро впечатление. Държи се уважително, много дружелюбно и винаги в помощ на аджумите. Много възрастни жени посещават магазина, а той първи ги посреща и обслужва. Хареса ми и един негов разговор с една възрастна жена на касата. Ще го запомня.

# 280
  • вятърничава
Unexpected Business Season 2 -  епизод 3
...
Впечатлих се в новия епизод от четирите омоним, които се оказаха кварталния патрул. Възрастни аджуми патролират вечер на групички и следят за реда в малкото градче. Те бяха като излезли от корейска мелодрама. Колко ли неща са видели и чули, докато са патрулирали, мм? Ами то пълно с квартални патрули в малките населени места в Корея и като минат аджумите да чуят някой друг скандал, да надникнат под прозорците, да видят това-онова и ето ти цял сериал. Няма скрито покрито.
...
Сетих се за примерните гражданки в Crash Landing on You - живата съвест на пограничното севернокорейско село и отряд за бързо реагиране и ловене на говорящи оризоварки и неверни съпрузи.

Не се сещам да е коментиран Military Prosecutor Doberman. Някой с мнение?
 На Ahn Bo Hyun много му отива униформата, още в "Потомците" забелязах. На Jo Bo Ah също.

# 281
Реалност е кварталният корейски патрул. Смях се, като чух да го казват. Гледам ги аджумите (пенсионерки), влизат вечерта в ресторанта и Ин Сонг ги попита откъде идват, а те изморени, казаха, че били кварталния патрул и решили след "като направили обиколката си" да дойдат и да похапнат удон (но най-вече, за да видят звездите от Сеул, защото са любопитни, хаха). Това е провинция Южна Чола (Чоланам-до), по пътя между Мокпо и Наджу.
Има ги, те съществуват - кварталните корейски патрули от аджуми, които се грижат за морала в корейското общество. Тя корейската полиция затова няма много работа - аджумите са (винаги) на първа линия.

Днес Кохей Мацушита навършва 35 години - 6 март 1987 г. Да е жив, здрав и да продължава да развива кариерата си все така успешно.
Има снимка с него и Тао Цучия от снимачната площадка на новия им сериал Yangotonaki Ichizoku, за който споменах наскоро и който ще стартира на 14 април по Fuji TV.

Скрит текст:

Лемон-сан се занимава и с много позитивни проекти, освен снимките на новия си сериал и музикалната кариера. Той е част от японския екип, който отбелязва 120-та годишнина от създаването/ публикуването на първата книжка от поредицата на Биатрикс Потър за Зайчето Питър. Участва и в аудио-прочита на книжките.

Последното му видео, което пусна преди два-три месеца. Всестранно развита личност е Лемон-сан, освен че е любимият Лемон на Мими Сенсей и любимият Дай-чан на Рио.

# 282
  • MJF
Хехе, Лемон-сан "право в целта" с Биатрикс Потър. Скоро гледах нов за мен документален филм за нея и си препрочетох книжката с Питър и .... от останалите герои. Колкото по- голяма ставам толкоз по-малка/кратка ми се струва таз книжка, за жалост. Да му е честит рождения ден на Кохей Мацушита и да трупа почитатели и занапред.

Coffee

Itoshii Uso: Yasashii Yami изгледан. Добре се справиха финално. Честно казано на фона на цялата много оплетена ситуация бях скептична.
Скрит текст:
Не се мина без още няколко трупа. Техните казуси направо "крещяха" за хроничната липса на П- помощ в живота им от ранна детска възраст още. Но останалото "разгледаха" достатъчно подробно и аналитично. Получи се като цяло добър баланст. Затова и критики нямам към цялата продукция. Макар че и относно творческия екип бях скептична при толкоз имена изброени там Wink.
Браво на цялата продукция.
Доволна.
Благодаря и на преводача на англ. за регулярната от до работа .

# 283
Кен Уатанабе обича Кесеннума и Кесеннума обича Кен Уатанабе.
Остарял е. Здравословните му проблеми, тежкият развод на дъщеря му, всичко му се е отразило.

# 284
Честит рожден ден на нашия любим Лемон-сан!

Кен Уатанабе обича Кесеннума и Кесеннума обича Кен Уатанабе.
Скрит текст:
Остарял е. Здравословните му проблеми, тежкият развод на дъщеря му, всичко му се е отразило.

Благодаря, че сподели видеото, изгледах го с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт