Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 463
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
И аз покрай ин витро опитите и абразиото след миседа, имам поставяни доста упойки, тест за алергия никога не са ми правили. Това с повръщането ми се е случвало веднъж, според мен не е алергия, а неправилно преценена доза на упойката. Спомням си, че тогава излязох и много трудно от упойката, та явно дозата ми е била в повече.

Winter моят пъп не е изхвръкнал, но съм виждала на някои жени да им става така. Не мисля че е нещо притеснително.

Жоржи радвам се за вас, продължавай да бъдеш така позитивна и спокойна.

# 91
Здравейтее Hug
Искам да попитам има ли някоя мама която ще ражда в Селена? Аз там ще раждам и в момента др Матев ми следи бременноста.
На 4 ти ми е часът за 3 тата фетална морфология и много се вълнувам да видя бебка вече Heart Eyes До сега бременноста ми върви без никакви проблеми и оплаквания изследванията ми винаги са били добри бебчето се развива добре дори с две седмици напред което и ми измести термина Grinning А също така какво мислите за съхранението на стволовите клетки ?  Ако може и някой има мнение вече за доктор Матев и Селена като цяло да сподели мнение благодаря предварително Hug

# 92
И аз обмислям да раждам в Селена/ стига да не вдигнат цените още /, но при друг доктор. Иначе преди 13г Матев изроди синът ми, но не съм се следяла тогава при него, доволна бях . Една приятелка преди 2 г и тя ражда при Матев също няма оплаквания.

# 93
И аз ще съм в Селена, ЖК от самото начало ми ги води др Ставрев и при него планувам да раждам. Надявам се всичко да мине добре и да няма лоши служители. Grinning

Това звучи много страшно, че масово не правят консултация с анестезиолог, не искам и да си помислям при евентуална алергична реакция какво може да се случи…

# 94
  • Пловдив
И аз съм се насочила съм Селена. Следя се в Ню Лайф, там правих инвитро. Но мисля да направя една консултация с д-р Топалова от Селена и да я избера за лекар, водещ раждането, много ми се иска да опитам нормално раждане ВБАК. Първото ми раждане също беше в Селена. Наложи се спешно секцио, мисля, че разменихме 2-3 думи с анастезиолога, беше малко груб. Кара ми се, че съм яла. А аз не знаех, че ще раждам, та да не ям. Общо взето не се насладих на раждането, много страдах после, че са ме "отрязали". Всички казваха, че нарочно го правели, а аз се чувствах като провал Sad Години ми отне да се възстановя. В крайна сметка лекарите са за това, да ги слушаме, когато имат някакви съмнения.
За Матев също чувам хубави мнения.
Цените в Селена са 1850 лева без значение вида на раждането. Това е от новата година. Не вярвам до април да ги вдигнат.

# 95
Аз ще раждам в окръжна болница Пловдив, докторът, който ме проследява е завеждащ на отделението и никога не съм си и мислила за други варианти (особено след всичко, което направи за мен и бебока), пък и познавам почти целия персонал там вече и ми е спокойно 🤣 Последно време и на мен ми се върти в главата раждането. Имам медицински причини, по които може да се наложи секцио, може и да имам възможност за естествено.. 🤷🏼 И все любопитсвото ме мъчи и разучавам как протичат и двата варианта, хем ми е развълнувано, хем като за първи път леко притеснено от незнайното.

# 96
  • Sofia
2 секцио + едно абразио = нито един път не са ми предлагали консултация с анестезиолог или алерголог.
При първото секцио само ме попитаха дали имам някакви алергии (за които знам) и това беше.
При второ секцио и абразиото вече дори и не ме питаха. Просто констатираха : "тя вече е раждала със секцио при нас и не са се появили алергични реакции, значи няма проблем".

# 97
Аз нямах предвид алергичните реакции, те са за алерголог и съм си правила тест за упойки. Който иска може сам да си направи тестуване, не го правят никъде масово. Това е ясно. Въпроса ми беше за анестезиолог, защото съм след инвитро и преди процедурата за 15 Мин упойка имах сигурно 30 Мин консултация с анестезиолог, при който попълвах въпросниците за които пишете и ми обясняваше подробно. Затова съм изненадана че за раждане никой не прави консултация, все пак предполагам е повече от 15 Мин упойката...както и да е, не искам да натоварвам темата, ще проуча въпроса и ще ви пиша ако мога да съм ви полезна Grinning

# 98
Момичета, някоя от вас ползва ли поддържащ колан за бременни? Ако да, може ли препоръка какъв да си взема. Към списъка ми с болежки от вчера си добавям една ингвинална херния и било добре да си взема такъв колан. Напрегната съм и притеснена от това какво още ще ми се случи до края на бременността и имам чувството, че тялото ми ме предава. Всички ми казват, че така е с годините, ама аз съм на 30… вярно едно време са раждали на 20, ама все пак не се мисля за стара. Каквото и да е, дано издържа още няколко месеца и да няма допълнителни усложнения.

Winter, пиши като проучиш въпроса, да. И на мен ми стана интересно как така няма консултация с анестезиолог.

# 99
На мен д-р Стратиева ми каза да си купя колан за бременни от уличката на Пирогов. Там са наредени един до друг такива магазини. Четох обаче, че последните месеци не било окей да се слага, вече и аз се обърках. Но мисля да си купя такъв колан.
При мен от няколко вечери има силни болки в ставите нощно време. Събуждам се с болка в лявата ябълка, ако спя на ляво и боли много. Обръщам се надясно и след час се събуждам с болка в дясна става. Отделно и двете ръце ми се схващат много. За ръцете било някакво притискане на канал. Но за ставите почвам да се притеснявам. Ако от сега ми става така, то до края как ще е.

# 100
Гети75, същия проблем имам със ставите от ололо седмица.. ужасно е! Дано е временно явление и не се задържи до края на бременността

# 101
Гети, чела ли си защо не е препоръчително да се носи колан в последните месеци? Напълно ви разбирам притесненията. Стискам палци да минат леко последните месеци. Още малко и ще гушкаме бебета.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 10:31 от BMR

# 102
Ако не са ставите, ще е гърба 😃 Аз не мога да спя на някоя от страните, въпреки прочетеното в интернет.. Когато легна настрани ми се стяга корема и нямам друг избор освен да спя по гръб и леко да накланям тежестта на левия или десния край и аз пък си имам болки в гръбнака/ребрата.. Така че угодия няма 😃

# 103
BMR, аз ползвам колан за бременни. Ето този https://medicamarket.bg/elastichen-medicinski-kolan-za-bremenni
Ползвам го при излизане навън за да ми поддържа корема, защото е огромен. Не мога да кажа, че е супер удобен или върши чудеса, но става. Предполагам, че не се препоръчват колани, защото така коремната мускулатура отслабва, но при наличие на проблем според мен е препоръчително. Иначе много добре те разбирам. Аз съм на 42 и очаквах, че няма да е лесно да износя бебе, но тромбофилия, гестационен диабет и проблеми със сърцето заради бременността вече ми идват в повече. Щитовидната и тя е на път да се предаде. Убедена съм обаче, че всичко ще се нормализира след раждането. Важното сега е да устискаме, малко остана.

# 104
И при мен спането вече е голям проблем, постоянно се събуждам от болки в ставите. Легна ли по гръб и после не мога да се подместя, така ме заболява кръста. И ми убива, тежи, мрън.
Да ви кажа като се разхождам лично на мен ми е по-добре, дори не чувствам тежест.

Колан за бременни знам, че много жени носят в последните месеци от бременността, щом носят значи ползите са повече от минусите.

Общи условия

Активация на акаунт