Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 470
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Болките в ставите са от тежеста.И аз ги имах с първата бременност и сега въпреки по малкото кила.Просто самия корем тежи дори и на една страна,отделно и органите се притискат от уголемяващата матка.За съжаление при мен беше така последните три месеца от бременността и матрака мислех да сменям,отделно и таза се разширява не го забравяйте.Така че въртим се като пумпали нощем и това е.За колана за корема точно това е главния минус че изнежва коремната стена и освен херния от напъването при естествено раждане повишаваше и друг риск.Бяха ми го обеснявали с първата,но съм забравила подробностите.Аз не съм слагала тогава и сега не мисля,иска ми  се пак нормално да родя,бебо върви и по дребен от батко си,надявам се всичко да е наред като първия път.

# 106
  • Sofia
BMR, не е от възрастта. Всяка бременност е различна. На едни им е много тегаво на 20г, на други бременността им е песен на 40г. На 30  пък изобщо нищо ти няма на възрастта. Индивидуално е.

Мен ме боляха тазобедрените стави и при предишните бременности. Затова спях/спя с възглавница между краката, а понякога и в полуседнало положение. Сега когато ставам съм като разглобена в таза - боли и куцам. Трябва ми малко време докато се раздвижа и всички чарколяци си дойдат на мястото, за да изчезне болката. За жалост тези болки си останаха до раждането.

# 107
На мен д-р Стратиева от Оскар ми каза, че е хубаво да се носи такъв колан, защото намалява тежестта и напрежението в двете стави. Като се наканя да ида до Пирогов магазините ще разпитам и ще споделя тук какво са ми казали. Но не знам кога ще е.
Има намалени муселинови пеленки в лидъл за 8.99лв 3 броя.

# 108
Здравейте и от мен!

Доооста имаше да наваксвам с четенето Simple Smile

1. За ваксинацията, 2рата доза си я сложих януари и се надявам да ме опази до април. 2 АГ + проф. Марков твърдо ми казаха да се ваксинирам.
2. Относно болежките, мен много ме болят тазовите кости, друго няма в момента за бременността, но ръцете и коремът са ми много зле сини и с буци от Фраксипарина Dizzy Face но поне се подсигурих до март с инжекции, 100 човека бяха в търсене и от къде ли не намираха Румъния, Италия...абе страшна картинка, все едно сме някоя страна от третия свят да няма важни лекарства.
3. Последно бях на преглед миналата седмица бебка е добре, върви седмица напред. Следващият е 3та ФМ на 07.02 и нямам търпение. Относно движенията ѝ ами истинска танцьорка е последните седмици, много ми е вълнуващо, вече се вижда с просто око как ми се движи коремът Heart Eyes но има моменти на затишие, които ме вкарват в паранои...та ще видим как ще е до края, който силно се надявам да е април Flowers Four Leaf Clover
4. Относно покупките аз съм 50/50. Големите неща са купени. Количката още преди месеци, а столчето за кола преди 2 седмици имаше 20% в RayaToys на Cybex. Съпругът ми беше "нагърбен" със задачата да проучи, кой вариант е най-добрият и се спряхме на Sirona XS ако не бъркам + взехме подложка, за да става и за новородено. Относно дрешките няма как да проследя точно какво имам тъй като бъдещата баба май е много напред с материала Joy та другия месец ще я накарам да ми прати всичко, че а видя какво трябва да се добави още. Ако си търсите машина за бял шум и по-специално така популярното бухалче Оли Satisfied ви съветвам да си го поръчате  директно от Амазон с доставчик (аз използвах GGBG) излиза доста по-евтино. Заедно с него поръчах и колектора за кърма на haaka, който също е доста по-евтин като цена.
5. Аз за момента и ако всичко си остане наред ще си раждам в МБАЛ Света София заради лекарката ми, но да не се заричаме...

@Жоржи прияти СПА процедури и всичко да е наред Heart

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 12:41 от DareAngel

# 109
  • Sofia
И на мен коремът ми е целият на буци от Фраксипарина. И аз с триста зора успях да намеря до средата на февруари. Малко след часа ми при хематоложката. Но не смея (дори и да намеря 😆) да се презапасявам, защото предполагам, че след като ми пусне изследванията, ще се окаже, че трябва да сменям дозировката.

Много се надявам до тогава вече да се намира тук-таме по аптеките. Абсурдна ситуация!

# 110
Здравейте, мамита! Днес бях на фетална. Амии юнака от термин 09.04 е за 25.03, вървим 2 седмици напред (от 29+4 на 32г.с горе долу). Обърнал се е с главата надолу вече, явно онази вечер, когато ме боля се е бил завъртял! Докторката каза, че е голям бебешок, бузанчо-1772 кг. На кой се е метнал и ние се чудим! 😁😁😁 За втвърдяванията, няколко пъти питах, каза, че не се виждат никакви контракции, от матката си е и да не увеличавам магнезия (аз пия сашета + б комплекс по 2). Нямах търпение да го видим с таткото, а и след това дето доктора миналата седмица ми каза, че само по глава върви 2 седмици напред. Абе все да има да се шашкам за нещо. На 7-8 живот и здраве съм на преглед пак и ще видим какво следва от тук на сетне. Ако смятаме така по г.с. вече трябва да съм в 8 месец и 1 седмица. 😁 Може би следващия път ще ме пуска на тонове, не съм наясно, какво следва!
🙏🙏🙏

# 111
Мамите на повече от едно дете, вие заедно ли перете на децата дрехите или на всяко дете по отделно? И как перете, на какви градуси, сушите или гладите после, ако това има някакво отношение за хигиената?

# 112
  • Пловдив
Днес мина и моята ФМ в 28г.с. Беба си отговаря точно 1207 гр. Аз съм луда и снощи спах само на дясната страна, защото си мислих, че като спя на ляво тя се върти и ще застане неблагоприятно за прегледа 😂 Луда съм ви казвам. Лекаря каза, че не вижда вече междукамерен дефект, споменах му, че и Маринов е казал, че най вероятно ще се затвори до раждането и да ида след раждането на консултация. Това, че не вижда нищо много ме успокои. Заключението е, че плода е с нормално фетално развитие. Бебка е с главата надолу, а аз се бях притеснила. Утре имам час за АГ, ще пускаме всички изследвания, надявам се всичко да е в норми.

За ваксината, вчера поставих втора доза. А днес ММ пусна антиген и излезна положителен. Няма симптоми, няма нищо. Утре ще прави ПСР, за да сме сигурни. Каква е тая къса клечка не знам. Дано всичко е наред.

Теглих се на кантара и ми стана лошо ... От Коледа до сега 4 кг. Ох, много ми се струват. За сега води и бебе са в норма, но утре АГ-то ще ми се кара Sad Хем пазя режим и внимавам какво ям и пак качвам ....

# 113
  • Sofia
Елена, дрешките на бебето задължително ги пера отделно. Градусите са според инструкциите на дрешките. Бебешките дрешки никога не съм ги гладила. За дезинфекция ги пускам в сушилнята.
В момента, в който детето проходи и започне да се цапа, минавам на обща детска пералня.

# 114
Soulmate, радвам се, че всичко е наред при теб и бебето.
Аз съм качила +11 кг в 28+4 г.с. Всеки ми казва, че е много, а аз почти не се храня. Откакто съм бременна имам много слаб апетит. Хапвам, но не е прекомерно. Интересна работа.

# 115
Аз пък непрекъснато ям, защото съм гладна и тези килограми не мърдат, от началото до сега има няма +5кг. Cold Sweat

Soulmate, от това което ми се мярка из интернет, е че тестовете дават реални резултати около 4-5 ден от симптомите с новия щам, за това, ако от ден-два е със симптоми май е по-добре да изчакате. Вчера имаше една жена с + бърз и - PCR. Disappointed Relieved

Да ви кажа, луда или не изпрах всички дрехи, за да видя с какво разполагам, минах ги през сушилня, после ги изгладих (като мерак за първо бебе),  но не виждам смисъл и няма да го правя повече. Само сушилнята е достатъчна.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 20:13 от fiffy91

# 116
  • Пловдив
Фифи ми завиждам ти за яденето и некачването 😁 и аз искам. Иначе от началото до сега съм +10кг. Не дават да качвам, ама то става от самосебе си. С първата бременност качих 20кг. Излязох -10кг от болницата. Как стана това идея си нямах.

Иначе ММ няма симптоми никакви, направи си антигенен, за да дойде с мен на ФМ. Нито сопол, нито нищо, дори и дребно.

# 117
На мен вчера коремният хирург ми се скара за +8кг и ми каза да не качвам повече (заради ингвиналната херния), което ми се стори невъзможно. Днес цял ден съм напрегната и се чудя какво да ям, така че да не качвам… с първата ми бременност качих 8кг, а се прибрах от болницата -13кг 🤣, но тогава бях по-пълна като забременях, а после си оправих храненето и направо си бях отслабнала. Сега забременях доста по-слаба и очаквам да кача повече кг.

За прането - пера на 40градуса и после сушилня, не гладя. Може би на бебето дрешките бих ги изгладила първия път за допълнителна дезинфекция, но по принцип не си го причинявам.
Soulmate, дано вс е наред при вас. Мъжът ти ваксиниран ли е?

# 118
На мен пък ми се развали кантара и поръчах нов, да идва по-бързо, да не излезе положението извън контрол 😁 Аз качвам, но си и хапвам. Небременна от това, което сега ям не бих качила, но сега си качвам, всичко в дупето и корема отива.
Soulmate PCR-а ще покаже, но е напълно възможно и безсимптомно да го кара.

Момичета да ви попитам, при вас бебчета с главата надолу ли са вече? Моето е седалищно 28+4 и се надявам така да остане 😁 При мен ще е секцио по медицински причини и докторът ме успокоява със седалищното положение. Дано не се обърне, за да не ме е яд.

# 119
  • Пловдив
На мен вчера коремният хирург ми се скара за +8кг и ми каза да не качвам повече

Е, идея нямам как ще се случи това, като то от тук се почва качването 😓
И аз съм на твоята гара. Ако откриеш лек, звънкай Wink

ММ не се ваксиниран, само аз. Той е много против всякакви лекарства, да не говорим някой да го набоде с нещо. Не мога да се разправям с него и съм го оставила да се спасява. Но сега аз също съм учудена, той наистина е без нито един симптом. Напълно здрав си е, но положителен.

waterviolet днес лекаря каза, че е главично разположена, та малко отдъхнах. Към 30 г.с. мисля да запиша час за лекаря, който съм избрала за раждането и дано да я усетя като моята лекарка. Мисля, че бях споделяла по напред, че първото ми раждане е секцио, а второто много бих искала да е нормално и съм се насочила към лекарка, която подкрепя такива раждания.

Общи условия

Активация на акаунт