Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Момичета да ви попитам, при вас бебчета с главата надолу ли са вече? Моето е седалищно 28+4 и се надявам така да остане 😁 При мен ще е секцио по медицински причини и докторът ме успокоява със седалищното положение. Дано не се обърне, за да не ме е яд.
Моята преди беше напречно като в люлка. Сега от известно време е седалищно. Предполагах, че е така, защото ритниците все ги усещам в пикочния мехур.
Но аз съм едва 26+5, така че има време да се променят нещата. Не че за мен има някакво значение, де, защото и аз ще съм секцио.

# 121
И аз бях днес на преглед 27+4 г.с. съм, всичко е сравнително добре, освен че матката ми беше с тонус точно на прегледа 😬 ама и ние пътуваме час и малко до там.  Продължавам яко с хаповете и се молим всичко да е спокойно, че плацентата ми висяла на изхода. Така че предполагам и аз съм ще съм към групата секцио..

# 122
Момичета, бебето като рита в пикочния мехур докарва ли ви чак болки там? Мен понякога така ме удря там, че освен че ми се пишка, ами си и заболява и ако го направи няколко пъти чак ми става супер чувствително и гадно все едно имам възпаление някакво. Нормално ли е това? После всичко ми минава като се обърне в друга позиция.
Иначе при мен още се върти на всички посоки (27 г.с. съм) цял ден я усещам на различни места, голяма е палавница Grinning

# 123
При мен два пъти се беше завъртяло така че да ме рита в пикочния мехур и долу като цяло и беше много неприятно, мисля че е възможно дори и да те боли. Аз му се молех да се обърне защото наистина ми беше много неприятно. Свикнала съм все около пъпа да ме рита даже и над пъпа, но се върти и така може да се ориентирате дали е главично и седалищно Stuck Out Tongue Winking Eye В зависимост къде рита, но до прегледа може да се завърти. Иначе и аз днес бях на преглед увеличи ми магнерота и вече съм на 3*2, надявам се шийката да държи до термин 🤞🤞🤞Бебка е вече 1100 грама и я видях как се движи на ехографа Heart Много й се радвам и само искам да избутам до термин и да оцелея да й се радвам Hands Pray Може да ви звучи странно, но като за първо бебе съм много ошашкана и си ме е страх от раждането....
Попитах за пъпа, казаха ми че е нормално да е "изхвръкнал" и че щял да стане още повече Astonished Направо не знам. Едвам си обух обувките на излизане за прегледа, а съм слаба, но съм качила вече 6 кг от началото...Малко се плаша, че последния триместър е най-тежък и че няма да мога да си обувам обувките Grin

# 124
И моята госпожица обича да ме рита точно в пикочния мехур. Понякога чак приклякам от болка, ако съм права. Ходя до тоалетната през половин час през деня и през час и половина през нощта.
Мога да се похваля, че вече сме готови с повечето приготовления - имаме кошара, гардероб, скрин, дрешки, слинг, козметика, бухалче Оли и пелени за многократна употреба. Останаха количка и столче/кошница за кола.

# 125
Досега писах и без да искам изтрих всичко Joy

При мен също има болка в горната част на левия крак. Спя на лявата страна основно и с възглавница за бременни се родих, буквално. Но от около десетина дни и тя не ме спасява, събуждам се през нощта с болка и полежавам на дясната страна, малко по гръб и после пак на лявата страна си заспивам. Уж това с болката било нормално точно заради тежестта и притискането на органи...

Мен ме мъчи почти ежедневно болката под дясната гърда, което уж също е нормална болка пак заради притискане на органите. Просто на моменти е адски неприятно. Може би по-неприятни са ми само киселините, които ту ми се появяват, ту си изчезват.

За пишкането и болката в тази област - аз също започнах отново честичко да ходя до тоалетната, но засега поне не съм усетила болка в тази област напр. заради натиск от страна на бебето. Снощи как се бях филмирала, че не съм усетила бебето цял ден...страшна работа беше, добре, че ме изрита накрая, та заспах спокойна. Иначе на последния преглед беше седалищно разположена, та се надявам да се е позавъртяла вече. Нямам търпение да си я видя пак Simple Smile

# 126
Момичета днес бях при личния лекар, направи ми от бързите тестове и резултатът е отрицателен. Дали дават точно резултати тези тестове незнам🤔От една седмица ме мъчи хрема, от време на време и кашлица имам. Само витамин С и един спрей ми изписа и друго нищо..

# 127
И аз бях на преглед вчера! Успокоих се! След престоя в болница миналата седмица, направо се бях притеснила как са нещата. Е, всичко е наред! 29+0 съм, не мога да поварвам, че започвам 30та седмица и колко малко остава! Бебчо е около 1400 гр, върви си по термин, води, плацента, шийка, всичко е в норма!
Та, искам да захвана една тема, тъй като съм абсолютно втрещена! Случвало ли ви се е да ви дадат лъжлива епикриза от болница? Е, при мен се случи!
Вчера докато чаках за преглед, реших да я прочета по-обстойно, тъй като по-рано нямах възможност. Четейки, забелязвам, че в епикризата се описва, че ми е взет вагинален секрет и съответно резултатът е добър и всичко е наред.. прочетох 3 пъти! Вагинален преглед даже не ми е правен, да не говорим да е взет секрет! В епикризата се описва, че са ми давани лекарста, които въобще не мога да потвърдя дали е така, тъй като в нашата болница никой не дава обяснения! Доктора, който ме прегледа преди да ме пусне от болницата някак си е установил, че съм със задна плацента, а аз съм с предна плацента… и няма да казвам още какви неща са описвани..
И най-интересното е, че отивам при АГ вчера с оплакване (сухота в слабините и влагалището и болка и подуване), което със сигурност ще да е някаква инфекция…
Влизам при нея и естествено първото нещо, за което ме пита е епикриза, за да види какво лечение и изследвания са ми правени.. (аз бях на болница в моя роден град по стечение на обстоятелствата) И представете си ужаса ми.. където и обяснявам, че е измислена епикриза и не мога да потвърдя за лечението и всичко описано..
Та, тя ми взе секрет.. предписа ми кремче и две вагинални глобулки ии сега ще чакам резултата..
И само си представих филма, където всъщност имам инфекция, която не развива симптоми, АГ е спокойна, че в болницата ми е взет секрет и всички е нормално.. и се питам .. до каквки проблеми можеше да доведе това безхаберие?? ..
Изключително афектирана съм и все повече се убеждавам, че държавната болница вече не е място, на което можеш да довериш здравето си..

# 128
Случвало ми се е и то в частна болница. Просто в епикризите си пишат каквото си искат не само в държавните, но и в частните болници. Затова толкова ме е страх и треперя за раждането защото знам че могат да си напишат каквото си искат и да те правят каквото си искат. Иначе моя случай е такъв че имам лапароскопия за отстраняване на киста и в епикризата пише, че е ендометриозна киста, но няма хистология. И сега като бременна в началото при който и лекар да отида пита защо няма хистология. Аз като се събудих от упойката веднага попитах защо няма хистология - еми отговора е защото са спукали кистата в корема ми и са попивали и какво ли не. Което е пълен ужас и благодарение на Бог нямам поражения, но пак казвам това е частна болница тук в София с уж добро име, просто не попаднах на добър лекар....А иначе в епикризата беше объркано от коя страна е кистата например пише от ляво, а тя е от дясно и въобще....иначе и аз като ходя на лекар всеки път я четат тази епикриза и аз всеки път обяснявам че кистата е била от другата страна и така.....
Господ да ни пази момичета, аман от доктори!!!

# 129
И аз имам една такава епикриза от частна болница в Пловдив. Правиха ми кюретаж и взеха биопсия. Ами пише, че са ме приели по спешност, с обилно кървене, едва ли не съм умирала. Даже имам резултати от кръвни изследвания и урина, които така и не съм давала... Нито среща с анестезиолог, нито компетентно обяснение какво и как ще се случва - нищо. Но тогава ми беше за първи път да вляза в болница, диагнозата ми беше много лоша и трябваше да се направи биопсия спешно, за да видим дали е такава наистина. Аз си отидох сама с колата, с багаж за един ден, просто наистина бях притеснена.
Вече не се впечатлявам от епикризите, случвало ми се е и в друга пловдивска болница да пишат колко съм болна, само за да вземат парите по клинична пътека.

# 130
Най-редовно си пишат каквото искат в епикризите, направо безсрамна работа. Дори да искаш да се оплачеш, няма как да докажеш, че не ти е взета урина или кръв…Особено държавните болници си правят каквото искат.

Бахар при бързите тестове често има фалшиво отрицателни резултати. Имам позната с 4 отрицателни, PCR положителен. При симптоми ЛЛ е длъжен да ти даде направление за PCR.

За пишкането и при мен зачести, че и редовно бебето ме рита в пикочния мехур, дори 2 пъти ми се случи малко да се изпусна 🤭 Добре че бях вкъщи.
Иначе ритниците и движенията са все под пъпа. Явно отначало си стои в една поза.

Мен и друго взе да ме тормози, запушен нос през нощта. Не съм болна, просто се запушва и едва дишам. Не стига че се въртя като пумпал и място не мога да намеря, сега и това. Поне киселини нямам, че ще ми дойде много.

# 131
Няма смисъл от хабене на нерви. Тези грешки се случват постоянно и в частни, и в държавни болници. Кога на специализантите са им казали да пишат епикриза без да знаят за какво става на въпрос, кога лекарят прави копи-пейст от друга епикриза без изобщо да чете какво е писано. Не, че ги оправдавам, но много често се случва. За това просто още като видите епикризата, настоявайте да бъде преиздадена и коригирана ако има фрапантни несъответствия. Аз на сгрешена епикриза направо ще се зарадвам, вместо това като се събудих след пълна упойка в частна Софийска болница миналата година бях с подут посинен врат и разбита уста. Естествено никой не даде обяснение какво се е случило.

# 132
Не ми даде направление незнам, ако още продължат симптомите пак ще отида да видим..
#waterviolet  Иначе и преди да се разболея имах запушен нос, особено през нощта си пръсках спрей за да мога да спя. Не са позволени, но просто не можах без тях да спя спокойно. Морска вода или неща от такъв сорт изобщо не ми помагаше..

# 133
Waterviolet, може да пробваш със спрея на Стеримар - на мен ми помогна и за запушен и за течащ нос през първите месеци. Абсолютно безвреден е, знам че може и за бебенцата Grinning

# 134
Също има един мехлем “Хрема” на Хигитест. Не е панацея, но може да помогне за запушен нос. Съдържа мента, евкалипт и вазелин. Маже се около ноздрите.

Леле, vaiza, звучи доста кофти да се събудиш така и никой да не ти обясни какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт