Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 478
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Имам въпрос към момичета с опит. Преглеждах какви дрешки имам, за да видя какво ми трябва още и забелязах, че почти на всички дрешки пише, че не стават за сушилня 😳 аз съм далеч от мисълта да съм нон стоп с ютията (много мразя да гладя) и идеята беше това да го замести сушилнята. Тя е висок клас принципно и  силно се надявам да не ги направи за кукли Барби 😂 може би първо ще опитам само с няколко. Ще се радвам да споделите вашите мнения🤗

# 136
  • Sofia
За бебетата е хубаво дрешките да са само от естествени материи. Затова купувах само 100% памук. Да, стесняват се от сушилнята, но не фрапантно. Аз затова купувах един размер отгоре - първо защото се стесняват и второ, защото им умаляват за отрицателно време.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 16:56 от Brin de muguet

# 137
  • Пловдив
Момичета, аз съм с диоптър и записах час за офталмолог. Някоя ходила ли е? Какво я питам или тя ме пита? Нещо повече за прегледа да ми кажете ако знаете?

# 138
Аз да попитам дали някоя от вас е ходила на ФМ в Марковс при др Павлова? Ако може някой друг отзив, ще бъда благодарна.

За детските дрешки аз изобщо не се съобразявам с етикетите 😀 вс пера на 40 градуса и после пъхам в сушилня. Забелязах, че дрехите на Пепко се свиват понякога и им се изтъркват щампите, с другите марки не съм имала проблем. Гледам да взимам 100% памук. Най-много ми допадат HM, Next. LC waikiki също не са никак лоши.

# 139
Приятелка ходи сега при д-р Павлова и е много, много доволна от нея. Каза, че е невероятна и много мила.

# 140
Някоя мама май беше писала.. но не помня дали някой беше писал.. сега съм на вълна комплектче за изписване и в HM съм харесала много сладки изчистени комплектчета от боди с дълъг ръкав, панталонки и шапчица. В инстаграм намерих и една страничка с много сладки порт бебе и мисля да поръчам.. но се чудя дали да не взема и някакво ромпърче или гащеризонче.. все си мисля, че май ще е прекалено.. иначе пък ми се струва леко облечено.. оффффф… априлски бебета.. голяма мъка.. помагайтеее… какви комплектчета мислите да взимате вие или по-точно от какви съставни части?
И още един глупав въпрос.. кой размер чорапи и ръкавички се взимат за новородено? А шапчици? 🙄

# 141
Моят термин е 1 април. Незнам как ще е времето тогава,но мисля за болницата да приготвям боди, ританки и отгоре някакво ромпчърче нещи.Ако е само по боди и ромпър мисля, че ще му е студено незнам😁

# 142
Страхотна е! Аз бях при нея на първата ФМ и сега на последната пак, много съжалявам че за втората не бях при нея, но беше в отпуск.

Аз да попитам дали някоя от вас е ходила на ФМ в Марковс при др Павлова? Ако може някой друг отзив, ще бъда благодарна.

За детските дрешки аз изобщо не се съобразявам с етикетите 😀 вс пера на 40 градуса и после пъхам в сушилня. Забелязах, че дрехите на Пепко се свиват понякога и им се изтъркват щампите, с другите марки не съм имала проблем. Гледам да взимам 100% памук. Най-много ми допадат HM, Next. LC waikiki също не са никак лоши.

# 143

Аз си взех едно ей такова комплектче с пелена и се чудя дали ще му е достатъчно топло, то зависи времето какво ще е на изписването де. 🙂

# 144
От вчера имам бодежи ниско долу, не мисля че е контракция, защото нямам втърдяване и е точно за секунда, а и май тя е някъде там и допринася. Някоя дали има подобни бодежи?

# 145
Здравейте, днес бях на последната фетална морфология. Всички кръвотоци са добре, плацентата била свежа и хранела бебето, водите са добре. Младежът е вече около 1,600 и си върви почти по термин с 3-4 дни разлика. Само че този път не се показа и нямаме снимка, но поне се е позиционирал в перфектно положение за раждане. Според АГ вече му е достатъчно тясно и няма къде да ходи много много
Питах я дали да се обърна към някой за ВБАК, тя каза, че според нея най-добре да си отида в болницата с контракции и всичко ще е нормално. Според нея по-лесно могат да те подхлъзнат за секцио с избран доктор. Смятам за момента да я послушам, а и знам че в болницата се практикува ВБАК.
Относно болежките мен малко ме отпусна напоследък болката между краката. Започнах да пия магнезий от време на време. Може и от това да е. Вечер като се въртя в леглото е по-болезнено, но все пак се търпи. Дано така изкарам до края. 🤗

# 146
Привет, привет, завърнах се от санаториума Joy да ви кажа добре си починах. Набиха ми кортикостероидите, сложиха ми песара и АГ каза, че сега е по-спокойна. Също каза, че ако не стане така ще вади по-тежка артилерия с лекарства. Още малко ще полежа и след 22/02 ще започваме раздвижване и ставане като подготовка за естествено раждане Heart

Ангелче, това което описваш не ми прилича на контракция, но може да е някакъв нерв например. Ослушвай се и ако нещо те притеснява звънни на АГ.

Относно комплектите за изписване, вчера получих пратка с дрешки от една Димитровградска фирма. Едното комплект че е бяло боди с дантелка и лента за коса, идеално ми е за изписването, нищо че не е специално за това.

Момичета знам, че повечето от нас не виждат известия ФБ групата, затова споделям и тук https://www.facebook.com/1376550042567346/posts/3069496643272669/?d=n

# 147
Жоржи, радвам се, че си добре и че вече си вкъщи Heart

Аз копирах също връзката към сайта с играта на Филипс Авент, за да я публикувам тук, ако някой не е в групата:

https://www.philips.bg/c-e/forms/motherandchildcare-sign-up.html

Не знам дали ви казах, но реших да ида на трета фетална и аз, нищо, че е пожелателна един вид. Пак в Марковс ще бъда при проф. Марков. Малко ме изненада цената, ако трябва да съм честна - 180 лева ми казаха по телефона Anguished Не знам колко струва по принцип, вероятно е адекватна цена. В крайна сметка важното е всичко да е наред с бебка Hug

За болките долу нямам идея от какво може да са, но и аз съм на мнение, че по-добре да звъннеш на АГ, за да си по-спокойна, Ангелче. Поне аз така бих направила.

# 148
Аз платих 180лв за втората фетална в 20+ седмица в Оскар клиник. Сега пак щях там да ходя, ама нямаха часове за датите, които исках и запазих в Марковс. Чудих се дали цената ще бъде същата, но явно да.. 🤷🏼♀ Скъпа работа са тия прегледи, но какво да се прави…

Жоржи, много добри новини. Сега супер почивка ще ти дойде малко да полежиш.

# 149
Благодаря ви момичета! Явно е било моментно днес няма нищо и танците продължават😂 Според мен вчера нещо стана докато си бих Фраксипарина в корема, в момента в който набих иглата госпожицата реши да бушува и повдигна цялата ръка и иглата…ии днес е синьо с поредното топче…

Жоржи, супер че си си у дома❤

Рони, Марков се премести на ново място и нова клиника и е твърде вероятно да са вдигнали цените…неприятно. Аз бях декември на втората при професора и беше 150лв. Сега не съм питала, но добре че каза да не съм изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт