Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 59

• 41 271
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • софия
Супер информация! Това е района, в който бих искала да купя. Ще следя как вървят нещата. Малко ми е рискована тази схема на плащане - почти цялата сума преди акт 16.

# 421
Най-много да ти искат още 20-30% по-късно, както започнаха да правят масово.
Сега дали ще стане и кога е отделен въпрос

# 422
За проблем с паркирането се продават паркоместа, а след една пряка си на кръстовището Г.М Димитров, Драган Цанков и Климент Охридски, което свързва 4 квартала и излаз до всяка точка на СФ

# 423
Това пък сега го научавам, въпреки че е много стара новина
https://www.marica.bg/biznes-zona/galaksi-investmant-grup-pridob … stroqvane-v-sofiq

Нове номер 2 ми изглежда Simple Smile

# 424
Не трябваше ли на този терен да са небостъргачи? По предходното инвестиционно предложение?
Иначе теренът е супер за строителство, ако се направи както трябва, т.е. с мисъл за удобство, а не с мисъл за застрояване на всяка педя свободна площ.

# 425
Ами май бях чела някъде, че някъде там има виза за 2 17- етажни сгради, сега правя връзката с този проект.. дано този път да е с мисъл, но някак ме съмнява Grinning иначе изглежда, че ще дръпне доста този район

# 426
То пък района златен, Красна Поляна ромите и Овча Купел

# 427
Платих близо 10 000 данък, не ме мислете. Не бих рискувала проблеми с данъчните 😀. Прилагаш документа от продажбата от криптоборсата, няма попълване на документи за произход на пари, това е продажба на финансови активи и се вижда откъде са.
Въпросът ми беше с цел да науча нещо от някой с опит, не Ви мисля, а се радвам Simple Smile Данъкът мисля е 10% на разликата от продажна цена минус цената на придобиване. Не ми е ясно, ако човек е придобил биткойн преди години на 30 или 300 лева и няма документ, и сега го прехърли в борса и продаде, реално няма как да се докаже цена на придобиване. Тогава 10% на цялата сума ли се плаща и ще има ли нужда да се доказва произход на актива, което е невъзможно?
Както казах, питам само за да науча и аз нещо от форума. Иначе много се радвам, че има хора, които ползват активно крипто и се надявам, да ползвате биткойн и в бъдеще, с пожелания за успехи!

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 15:26 от MarioSuper

# 428
Insane, кога го купи този бтк?

# 429
Ето ме и мен настанена на първия ред  на филма "Боговете сигурно са полудели"  След прожекцията и аз направо луднах. Тоест след отрезвяването от филма.
Жилище в доста добър квартал. Ново строителство. Двустаен, но с приемлива квадратура, близо до метро станция, че и две. До тук добре. И сега простата аритметика. Цена 135000 евро плюс 8000 довършителни работи плюс 15000 обзавеждане. А...... забравих покрива за колата 20000 евро. И сега ми се зави свят 178000 евро. Ако се отдава под наем за 50 години ще си изплати цената. След което аз ще съм на 100 и с печалбата от наема ще цепя морската шир по круизи или небесата с между континентални лайнери.  Ех мечти, мечти. И кардиналния въпрос. Нужна ли ми е въобще тази гимнастика при този полудял пазар и какъв зимен сън спа кака Ви Крякла до сега.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 20:00 от kriakla

# 430
Ето ме и мен настанена на първия ред  на филма "Боговете сигурно са полудели"  След прожекцията и аз направо луднах. Тоест след отрезвяването от филма.
Жилище в доста добър квартал. Ново строителство. Двустаен, но с приемлива квадратура, близо до метро станция, че и две. До тук добре. И сега простата аритметика. Цена 135000 евро плюс 8000 довършителни работи плюс 15000 обзавеждане. А...... забравих покрива за колицата 20000 евро. И сега ми се зави свят 178000 евро. Ако се отдава под наем за 50 години ще си изплати цената. След което аз ще съм на 100 и с печалбата от наема ще цепя морската шир по круизи или небесата с между континентални лайнери.  Ех мечти, мечти. И кардиналния въпрос. Нужна ли ми е въобще тази гимнастика при този полудял пазар и какъв зимен сън спа кака Ви Крякла до сега.
Аз мисля, че времето  за покупка с цел само инвестиция отмина (изключвам тези, които ги бият здраво парите и се чудят къде да ги наместят), но съм с две ръце ЗА млади семейства да рискуват дори и с ипотеки, вместо да живеят под наем или натъпкани при родители.

# 431
Ето ме и мен настанена на първия ред  на филма "Боговете сигурно са полудели"  След прожекцията и аз направо луднах. Тоест след отрезвяването от филма.
Жилище в доста добър квартал. Ново строителство. Двустаен, но с приемлива квадратура, близо до метро станция, че и две. До тук добре. И сега простата аритметика. Цена 135000 евро плюс 8000 довършителни работи плюс 15000 обзавеждане. А...... забравих покрива за колицата 20000 евро. И сега ми се зави свят 178000 евро. Ако се отдава под наем за 50 години ще си изплати цената. След което аз ще съм на 100 и с печалбата от наема ще цепя морската шир по круизи или небесата с между континентални лайнери.  Ех мечти, мечти. И кардиналния въпрос. Нужна ли ми е въобще тази гимнастика при този полудял пазар и какъв зимен сън спа кака Ви Крякла до сега.
... но съм с две ръце ЗА млади семейства да рискуват дори и с ипотеки, вместо да живеят под наем или натъпкани при родители.
А защо бихте ни го препоръчали пред това да живеем под наем?

# 432

Прост, кратък и ясен въпрос, на който обаче може да има много (все верни) отговори Simple Smile
Ако човек е млад, динамичен и не знае накъде ще го повлече съдбата наемът си е почти без алтернатива.
От друга страна ако човек е пуснал корени и знае, че няма да се мести, тогава своето собствено жилище дава простор човек да си го направи както иска и да живее спокойно, че няма да мус е наложи да се мести или да му вдигнат наема.
Освен това вноските по кредита са постоянни, а доходите растат и плащането тежи все по-малко. В същото време даже и да има временна стагнация, наемите все пак растат.
И накрая, ако човек цял живот е живял под наем все пак идва денят, когато се пенсионира и доходите му спадат. И тогава животът под наем идва нанагорно, освен ако няма спестявания за покупка. Ама хем спестяване, хем в същото време наем, не е толкова лесно.

# 433
Ето ме и мен настанена на първия ред  на филма "Боговете сигурно са полудели"  След прожекцията и аз направо луднах. Тоест след отрезвяването от филма.
Жилище в доста добър квартал. Ново строителство. Двустаен, но с приемлива квадратура, близо до метро станция, че и две. До тук добре. И сега простата аритметика. Цена 135000 евро плюс 8000 довършителни работи плюс 15000 обзавеждане. А...... забравих покрива за колицата 20000 евро. И сега ми се зави свят 178000 евро. Ако се отдава под наем за 50 години ще си изплати цената. След което аз ще съм на 100 и с печалбата от наема ще цепя морската шир по круизи или небесата с между континентални лайнери.  Ех мечти, мечти. И кардиналния въпрос. Нужна ли ми е въобще тази гимнастика при този полудял пазар и какъв зимен сън спа кака Ви Крякла до сега.
... но съм с две ръце ЗА млади семейства да рискуват дори и с ипотеки, вместо да живеят под наем или натъпкани при родители.
Наема е пари на вятъра. Второто най-възможно обяснение, какво ще правиш като се пенсионираш, все едно трябва да се пенсионираш в София.

Иначе 2, че и 3 поколения в един апартамент не си е работа, но има много такива, някои не могат, други не искат да се отделят.

# 434
Защото по един начин може да си подредите и обзаведете собственото жилище, а съвсем друго е когато това ви се натрапва от хазяина. Защото собственото жилище ви гарантира повече свобода и предсказуемост, но не така стоят нещата, когато хазаина ви каже: Напускайте, защото:
1. не съм доволен от начина по който стопанисвате жилището
2. не искам да ми водите домашни любимци в квартирата
3. след два месеца дъщеря ми се прибира от чужбина и няма къде да живее
4. и т.н.
И все пак, всеки сам си взема решенията и не натрапвам моите виждания на никого.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 20:39 от etr

Общи условия

Активация на акаунт