Абонаментни кутии в България - Тема 21

• 53 851
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
По повод предния пост - от доста време мислех да пиша по темата, но се въздържах.
Като чета, че всеки месец купувате по 2 кутии и използвате всичко, изтръпвам.
 И аз бях така докато не се опарих жестоко. Следя в Инстаграм гримьори и инфлуенсъри и кой каквото похвали, трупам ли трупам.
До момента, в който не започнаха да ми почервеняват клепачите до кръв , а после и лицето - оказа се контактен дерматит "незнайно от какво". Няма да задълбавам , но от лечението му отключих и розацея и трагедията е пълна.
При мен така хвалените Saff нанасят жестоки поражения, а в болницата се запознах с момиче с дерматит , предизвикан също от продукти на  Saff.
Оказва се, че шафрана, колкото и да е чудодеен е и сериозен алерген, алоето също.
При мен се оказа , че butylene glycol е нещото, което ми разяжда лицето (без да преувеличавам), а въпросната съставка оглавява състава на 99% от корейската козметика. Козметиката си работи и е страхотна , но не и за мен  , както се изрази дамата преди мен, аз също изтеглих късата клечка.
Пиша всичко това с идеята да ви адмирирам да не мажете всичко, което пазара предлага (в частност кутиите). Открийте това, което работи за вас и избягвайте да експериментирате, защото последиците са големи.
Аз, която не си показвах носа без грим, вече четвърти месец ходя БЕЗ защото още се страхувам.
А освен парите, изхарчени за лечение , слушах и мъжа ми, който ми казваше - Мажи се още 🤦‍♀️😅

Още веднъж се извинявам за дългия пост, най-добронамерено ви споделям моята история за да не попадате в сходна ситуация.
Знаеш ли, като се замисля, моите проблеми с кожата (буквално ми е като опърлена и прави много комедони) започнаха общо взето откакто ползвам измивния и тоника на Сафф.
Около 2 месеца положението е ужас.
Понеже много детайлно описа какъв е проблемът при теб, къде ходи на лекар и ти поставиха такава точна диагноза?

# 436
За Saff понеже се сипеха само суперлативи и мислех, че проблема е единствено при мен. Когато беше кутията на Кибрит с тях аз взех 2 и съответно дълго време ползвах продуктите. През това време лицето ми не беше добре , и пъпки и черни точки имах и някак си неравен тен, но се надявах всичко да отмине. Положението излезе извън контрол когато първо на единия клепач (после и на другия , а и около очите) ми се появи червено петно. Отидох на очен и от там за 1 месец смених 3 кортикостероидни мехлема, като аз тъпо и упорито си ползвах грижа за кожата, само грима изключих. Тези петна изчезваха за няколко дни и пак се връщаха , по-лошото е че станаха и в ъгълчетата на устните и около носа. Тогава отидох на кожен и пак кортикостероиди мазах.
Въртях се в един омагьосан кръг , в който 2 дни съм добре и на третия петната пак избиваха и вече виждах как освен сухи червени петна имах и ярко изразени капиляли по лицето. Тогава се обърнах към хомеопат. Жената ме предупреди, че след като съм се мазала дълго време с агресивни лекарства е много вероятно симптомите да се засилят и след това да започне да минава. Така и стана, след няколко дни изглеждах потресаващо. След третата седмица започна подобрение. Все още пия лекарства по схема, но след като зачервяването мина, започнах да въвеждам бавно грижата за кожата,на всичко съдържащо butylene glycol лицето реагираше до час. На тонера на Saff не веднага, но след 2-3 дни петната се връщаха. Спирах го, започвах го - от него е.
Сега лицето ми е сравнително спокойно, но леката форма на розацея си остана.
Изцяло смених грижата за кожата с продукти, които работят за мен, намерих моята си марка и се надявам лошото преживяване да остане в миналото.

# 437
Дано Кибрит да четат тук и не го пуснат в кутия, защото в коментари има доста желаещи за saff като чета фб

# 438
Saff e една от марките, на които Кибрит разчитат силно. Аз също не разбирам еуфорията по тази марка, още повече цените, на които се намира далеч по-добра козметика с проверени съставки.

Sunshine, дано проблемите са вече зад гърба.
Не искам да се повтарям, аз изключително рядко купувам кутии и го правя не заради бялата козметика. От нея имам достатъчно и марките не са световно неизвестни и преди, и след кутиите. Бях решила наскоро да изчиствам това, което се беше насъбрало и използвах един от кремовете, сдобих се с такива проблеми, че ми бяха нужни две седмици да отшумят. Не си спомням крема, защото го изхвърлих, а и никоя марка от рекламираните с кутиите не ми е привлякла толкова интереса, че да търся продуктите й. Единствени са може би продуктите на "Касиопея" и "Мажи мажи", но и тях не бих купила. Обичам много кафе, но "Дъбов" се оказа разочарование.
Чета много книги, смятам, че имам много добра литературна култура и за мен подбора на "Кибрит" е насочен към таргет хора, които обичат слаби розови романи.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 09:19 от Tsugumi_

# 439
Четох негативните отзиви за български брандове, които все повече получават признание в чужбина,защото там ценят таланта. И понеже номерът с гранясалото олио май не мина, атаката стана по-агресивна и вече се пише за страховити дерматити, с нетипични и абсурдни проявления след време. Не знам защо го правите, но не съзнавате ли, че все по-малко качествени български брандове ще се осмеляват да се промотират в кутии, а тези които се осмелиха скоро ще се откажат и ще станат недостъпни за нас .

# 440
Аз така с Jorgobe. Супер надъхана я взех заради суперлативи, а после едни пъпки, пъпки, черни точки, петна... 1 седмица ползвах и го зарязах, преди да е станало по-зле.

П.с. а български бранд като видя, директно го прескачам.
В чужбина ги ценят, защото за там се стараят защото има регулации. И партидите са други, с друго качество. Така че, моля, у лево, да си ходят в чужбина.

За Saff понеже се сипеха само суперлативи и мислех, че проблема е единствено при мен. Когато беше кутията на Кибрит с тях аз взех 2 и съответно дълго време ползвах продуктите. През това време лицето ми не беше добре , и пъпки и черни точки имах и някак си неравен тен, но се надявах всичко да отмине. Положението излезе извън контрол когато първо на единия клепач (после и на другия , а и около очите) ми се появи червено петно. Отидох на очен и от там за 1 месец смених 3 кортикостероидни мехлема, като аз тъпо и упорито си ползвах грижа за кожата, само грима изключих. Тези петна изчезваха за няколко дни и пак се връщаха , по-лошото е че станаха и в ъгълчетата на устните и около носа. Тогава отидох на кожен и пак кортикостероиди мазах.
Въртях се в един омагьосан кръг , в който 2 дни съм добре и на третия петната пак избиваха и вече виждах как освен сухи червени петна имах и ярко изразени капиляли по лицето. Тогава се обърнах към хомеопат. Жената ме предупреди, че след като съм се мазала дълго време с агресивни лекарства е много вероятно симптомите да се засилят и след това да започне да минава. Така и стана, след няколко дни изглеждах потресаващо. След третата седмица започна подобрение. Все още пия лекарства по схема, но след като зачервяването мина, започнах да въвеждам бавно грижата за кожата,на всичко съдържащо butylene glycol лицето реагираше до час. На тонера на Saff не веднага, но след 2-3 дни петната се връщаха. Спирах го, започвах го - от него е.
Сега лицето ми е сравнително спокойно, но леката форма на розацея си остана.
Изцяло смених грижата за кожата с продукти, които работят за мен, намерих моята си марка и се надявам лошото преживяване да остане в миналото.

# 441
Нищо против българските марки нямам, напротив - Cultamelie, Ayan, C.L.L.C, Dr.Derm имат страхотни и качествени продукти.

Нали не мислиш, че защото ми е скучно си измислям небивалици?!

# 442
Аз също нямам нищо против българските брандове. Радвам се, че ги слагат в кутиите и обикновено точно тези поръчвам.
Вече няколко пъти си купувам околоочния крем на Dr derm, който имах възможността да тествам благодарение на Кибрит.
Но всъщност темата само за положителни отзиви ли е? За мен негативни са много полезни. Когато реша да тествам нещо ново първо чета отрицателните отзиви. Ако бях прочела коментар като този на Šunšhine преди няколко месеца, нямаше да се лутам по лекари и да търся от къде е проблема.

# 443
Четох негативните отзиви за български брандове, които все повече получават признание в чужбина,защото там ценят таланта. И понеже номерът с гранясалото олио май не мина, атаката стана по-агресивна и вече се пише за страховити дерматити, с нетипични и абсурдни проявления след време. Не знам защо го правите, но не съзнавате ли, че все по-малко качествени български брандове ще се осмеляват да се промотират в кутии, а тези които се осмелиха скоро ще се откажат и ще станат недостъпни за нас .

Подарявам много български брандове на роднините на мъжа ми, които не познават бъкгарския пазар, но не съм попадала на тях в абонаментните кутии досега. И не са имали нужда да се "промотират"".

Касиопея" и "Мажи мажи" за мен бяха истинска изненада.

Отнасям се с изключително внимание към всеки сигнал за проблеми, свързани с козметични продукти. И най-добросърдерно не ги пожелавам на никой, а не сме застраховани. Търгашеството не ме вълнува.
Толкова по Вашия опит.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 11:45 от Tsugumi_

# 444
Явно си е до кожа. И със Saff и с wooden spoon нямам никакви проблеми, а ги ползвам от доста време. Единствено от крема на nini се поизпъпчих леко, не ми понесе и силната миризма. Веднага го спрях, защото реакцията беше още на 2-3 ползване.

# 445
Аз също не съм имала проблем с никой от споменатите продукти. На Сафф почти всичко съм ползвала, два серума на Йоргобе с ниацинамид изхабих (много го харесва моята кожа!). Но това не значи, че при друг няма да има реакция. Много е индивидуално. Ако имате по- чувствителна или реактивна кожа, може бо не е добра идея да сменяте постоянно козметика и да експериментирате. Аз не съм имала реакция от козметика до сега и едва дочаквам да свърши нещо, за да започна нещо ново.

# 446
Здравейте, момичиета! Искам да ви запозная с една прекрасна кутия и преди да прозвучи още повече като платена реклама искам да отбележа, че не е платена, но със сигурност е реклама - от доволен клиент. Няколко път поръчвам бисквити от Социално предприятия, чиято функция е да дава заетост на хора със специални потребности. От съвсем скоро съм абонат на техните месечни кутиики и се сетих да ги предложа и на вас. Първата причина е, за да отиват парите ви за добра кауза, но след това, вкусът и качеството просто са невероятни. Момичетата са страхотни и се стараят да ви пратят бисквитките за месеца, когато вие предпочитате. Та така, аз този месец имам рожден ден и ги поръчах за празника си, но през март ги чакам за 8, за да почерпя вкъщи, а в април - за имения си ден. Много са гъвкави, кутиите са винаги различни, съставките са само качествени - без овкусители, Е-та, и други гадости. Има си просто захар, мляко, яйца и изобщо нормалните неща за сладки. Е, да, не са веган, био и тн, но гарантирам за вкуса. Изпращам ви линк към фб, ако имате интерес да разгледате. Дано съм ви била полезна.
https://www.facebook.com/thecookiesworkshop
Снимка на февруарската кутия - сърчицето е подарък:

състав на бисквитите:

кутията отвътре - винаги има една такава голяма бисквита, тематична според месеца.

# 447
Lina_86, поръчвала съм кутията и ги следвам във Фб.
Научих за нея от темата.

# 448
Lina_86, поръчвала съм кутията и ги следвам във Фб.
Научих за нея от темата.
Радвам се, че е популярна. Аз случайно разбрах за тях, а отскоро ви следвам темичката и не съм попадала на коментари за тях. Дано повече хора се абонират. Обичам парите ми да отиват за кауза, не само за печалба Simple Smile.

# 449
  • София
А самите сладки различни ли са всеки месец?

Общи условия

Активация на акаунт