Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 413
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofiа
Протектор плюс се води най-високият клас на Брамак. 
Най- популярните марки у нас като че ли са Брамак и Тондах. Разликата е, че Брамак са бетонови, а Тондах керамични. Най-вероятно има и други по-скъпи, както и по-бюджетни(Младост примерно).
Единстеният негатив, който съм чувала за Брамак е, че трябва внимателно да се ходи по тях, защото им се чупи ръбчето.
Щом майстора, който сте избрали ви ги препоръчва, то значи има опит с тях и няма да му е проблем, а вие едва ли ще се разхождате по покрива.
За други негативи не съм чувала.
Ние сме с Брамак, но нашият покрив е на по-малко от 2 месеца, та не мога да дам инфо как се държат във времето.

# 91
При нас следва смяна на покрив и в тази връзка имахме среща днес с препоръчан човек. Работи по желание на клиента, както се договорим: може и ние да поръчаме материалите, може и той. Почваме да разучаваме различните керемиди. Известно ми е, че темата е обсъждана многократно, но ще съм благодарна за всякакви отзиви. Майсторът ни препоръча Брамах и ходихме до една база да ги видим на живо. Аз не разбирам от техн. спецификации. Знам само, че искам да са тъмно-сиви 😊. Какво ще кажете за серията им Класик Протектор плюс?
Керемидите Брамак, понеже са бетонни са значително по-тежки от тези на Тондах, които са керамични. В тази връзка, ако къщата, на която сменяте покрива е стара, то товарът върху основите може да стане прекалено голям. Освен това и носещите греди също трябва да са по-дебели. В покривната система има редица други елементи, които при Тондах в повечето случаи са значително по-скъпи (вентилиращи керемиди, билни ленти и т.н.). Но пък при Брамак има един червен петел, който е уникален ...

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 17:52 от TorbaLan1

# 92
k.ivanov, то кое вече не е китайско? Мисля, че голяма част от нещата в световен мащаб се произвеждат от Китатй и за това сме толкова зависими от тях.
С тях също можеш да направиш offline мрежа, ако техните джаджи са в таблото. Трябва обаче да има допълнителни кабели
На мен ми е важно да мога като изляза да видя дали фурната и котлона са изключени (готвя с таймер и понякога се чудя дали съм го включила). Всички кабели за тези електроуреди отиват директно в таблото. Знам, че така с всяка система ще работи отдалеченото контролиране.
Ще се радвам да споделиш ти към какво си се насочил

Относно керемидите. Ние също сме с Брамак. Идваше представител на фирмата да провери дали са монтирани правилно керемидите. За ъгълчетата разбрах, че се чупят ако са наредени без достатъчно разстояние.
До колкото ми обясняваха, Брамак са по-тежки, но и по-големи като площ.

# 93
  • София
Тондах Плано в цвят Антрацит са много добри, ползваме ги за повечето ни сгради в Разложко.

# 94
k.ivanov, то кое вече не е китайско? Мисля, че голяма част от нещата в световен мащаб се произвеждат от Китатй и за това сме толкова зависими от тях.
С тях също можеш да направиш offline мрежа, ако техните джаджи са в таблото. Трябва обаче да има допълнителни кабели
На мен ми е важно да мога като изляза да видя дали фурната и котлона са изключени (готвя с таймер и понякога се чудя дали съм го включила). Всички кабели за тези електроуреди отиват директно в таблото. Знам, че така с всяка система ще работи отдалеченото контролиране.
Ще се радвам да споделиш ти към какво си се насочил

Относно керемидите. Ние също сме с Брамак. Идваше представител на фирмата да провери дали са монтирани правилно керемидите. За ъгълчетата разбрах, че се чупят ако са наредени без достатъчно разстояние.
До колкото ми обясняваха, Брамак са по-тежки, но и по-големи като площ.

Ще споделя какво правя по темата, но нека да мине темата за керемедите Wink Там нямам какво да кажа. Аз съм без керемиди(за добро или лошо).

# 95
Мненията бяха напълно достатъчни, благодаря за което! Hug
К.иванов, едната тема не пречи на другата Wink, могат да си вървят паралелно Simple Smile

# 96
  • София
Къщата, на която правим ремонт и сменяхме покрива също е стара и това беше основната ми причина да избера Тондах ,пред Брамак. По-ниското тегло, макар да ги смятах и да не е много повече. Със строителният инженер следяхме и се стремяхме да не утежняваме допълнително конструкцията. Другото, което прочетох като негатив за Брамак е че по-ниският клас керемиди понякога изсветляват.

# 97
  • София
По темата за керемидите, мнения за полимерно-пясъчните, марки?
Gerundiq май беше с такива?

# 98
  • София/Варна
Керемидите са супер. Имат много предимства-леки, нечупливи, лесно се режат и оформят за криви покриви.
Мисля,че в момента е само един производител.
Недостатък-само оранжево-кафяви. Различките модели са с различен отенък на кафявото.
Има универсални керемиди за отдушник на Брамак, май бяха,които стават за тези керемиди. Има снегозадържащи.
Скрит текст:
 прашни и мизерни нашия модел керемиди
къщето на един приятел с полимерни керемиди, но друг модел

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 14:54 от Gerundiq

# 99
Зададох двата вида керемиди към човека да ми сметне оферта и с Брамак, и с Тондах и да видим Simple Smile

# 100
  • София
Можете ли да ми препоръчате фирма за ОВК проект на стара къща?

# 101
Здравейте, имам въпрос към тези със строежи в селата около Пловдив ( Белащица конкретно). За колко време EVN ви пусна ток ? Днес ми се обадиха да ме информират,че  срока е 18 месеца и това ще бъде към края на този срок. Хубаво,но на стройтеля му трябва ток и дава зор всеки ден. Има ли какво да направя за да им дам малко зор и да стане по-бързо. Вземането на ток от съседи не е опция за нас.

# 102
  • Пловдив
Нас ни свързаха  на 4ти месец,но имах познат с дъщерна фирма към EVN,който пое монтажа.До тогава от фирмата строител използваха генератор.
Всъщност ,им трябваше повече вода,отколкото ток.

# 103
  • Сливен
В Сливен срока е 2 години и говорим за града.Луда работа според мен.

# 104
Нелина, холът с кухненския бокс приблизително 60 кв м ли Ви бяха? Достатъчно просторно ли е? Или зависи от височината също?

Общи условия

Активация на акаунт