Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 41 941
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
LaDiDa, Честито!!! Hug
Много щастиви мигове ви пожелавам в новия дом! Simple Smile

# 466
  • Велико Търново
Честито!!! Ще чакаме снимки в другите теми Simple Smile))

# 467
Честито! Споко, ще си набавяш полека-лека нещата. Аз за щастие имах доста подаръци/чаши, чинии, подноси, вази, прибори за хранене, тигани, покривки, чаршафи, солници, свещници и т.н./ стоящи в кутии и пакети у нас, а и такива, които аз съм си купувала/ама аз съм си луда на тема подреждане на маси и готвене, та имам доста неща/ и направо ги пренесох. Вероятно и ти имаш такива неща. На първо време отидох в един магазин за 1 лв. и от там накупих разни домашни потреби: кофа и моп, пепелници, бъркалки за готвене, закачалки за кърпи, гивгир, тенджери 2 броя, кошчета за отпадъци за баните, четка за тоалетните и ред други дженджурии, които трябват в ежедневието. В последствие си набавях по-качествени неща. Също като започнаха да ни идват гости всеки носеше подаръци, но съм благодарна, че ни питаха от какво имаме нужда. Така се сдобихме с още спално бельо, одеала, комплекти с хавлиени кърпи, телевизори и разни уреди за кухнята. Ла ди да, сега ти е най-голяма емоцията и тайно ти завиждам, че е дошло твоето време да създадеш дом по свой вкус! Ще чакаме снимки.

# 468
  • Sofiа
LaDiDa, честито! Да сте здрави и безумно щастливи в тази красива къща!
Искрено ти завиждам за тежката задача по пренасянето и пожелавам на всички в темата възможно най-скоро и най-безболезнено да стигнат до етапа с пренасянето!
LaDiDa, пускай много снимки! Влюбена съм във вашата къща и гледка:heart_eyes:
Ние ей сега отиваме да закараме малко тухли за изииждане на последните процепи под покрива и да сложим временна врата на гаража, с което къщата ще е изцяло затворена, защото тази седмица ни приключиха и монтажа на дограмата.
Надявам се следващите 2 седмици да започнем Ел и ВиК вътре и изолация отвън.

# 469
Ей само такива хубави новини да има в темата! Честито на похвалилите се, Ладида, Тонишу! И аз благородно завиждам, че сте стигнали до този етап 🤗
При нас снегът малко задържа същинските работи по покрива, но всички материали са закупени и доставени. Ще почват развалянето на покрива и се надявам до 2 седмици да са готови.

# 470
LaDiDa, честито! Пожлавам на всички бързо и бзпроблемно да стигнем до момента с нанасянето!
Ние все още действаме по довършителните работи. Току-що купихме плочки за банята на първия етаж, а мокрите помещения на втория са на 99% готови... Сърбят ме ръцете да купувам обзавеждане, но мъжът ми ме спира понеже нямало къде да ги складираме и/или щели да пречат. Не знам дали е точно така, но съм сe съгласила да чакам Sad

# 471
  • Пловдив
Чудесна новина ,Ladida !Вече си представям  пролетните и летните ви вечери на верандата .Бриз ,вълни и вино Simple Smile
Убедена съм ,че интериорът е главозамайващ .Само прекрасни моменти и семейни радости в мечтания ви дом ! Heart Heart Eyes

Тони , та вие сте приключили с най -мъчителна институция. Поздравления! Сега един Технически паспорт (мисля, че така се казваше) и сте готови за УВЕ .

Искрено съчуствам на тези от вас ,чийто строеж тепърва предстои .Не само ,че няма материали ,но и цените на наличните са ужасяващи .
 ММ вчера проверява цените ,за да даде оферта ..Ами кубик ЕPS ,преди Ковид кризата го купувахме на 86 лв .В момента бил между 150 и 200лв ,в зависимост от марката и склада .

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 15:21 от nelina_london

# 472
Аз доста се отчаях. Продадохме си жилището с идеята за започване на строеж и в момента живеем в 60 квадрата като щеше да бъде временно. Проекта е почти готов, но както се очертава строеж няма да почнем. В очакване и на второ дете сме, много ме яд, че отново изтеглихме късата клечка, все не ни се подреждат нещата лесно и бързо.

# 473
Честито на всички успешно приключили със строителните работи и обзавеждането!  Много незабравими прекрасни моменти да натрупате в новите  домове! Ще се радвам ако споделите по някоя красота и с нас Simple Smile

Viktoriq_95, искрено ви съчувствам Hug! В ужасна ситуация се намирате. На нас ни се наложи да живеем извън БГ, защото забавиха строежа с над една година и ММ сам дерзае, аз само дистанционно. Прибрах се за малко сега преди началото на войната и се ужасих какво се случва в икономически план в БГ и като виждам какво ни чака в родината сега с тази война ...
При нас за момента цените са ОК, но в БГ не мисля, че се прави необходимото и веднага се почна със спекулата.

Аз съм писала, че всичко сме купили. Даже преди 1.5 мес успях да намеря алуминиеви таванни двуканални релси за пердетата на старите цени и ги натрупахме и тях на строежа, оказа се, че ни трябват доста метри. Сега ще ги местим докато довършваме ама какво да се прави. Цените ще растат и който има готови пари е добре да купува, че не се знае и до кога ще има какво да се купува както е тръгнало... Никога не съм била песимист, но ситуацията хич не е розова...

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 12:10 от drago_2008

# 474
  • София
LaDiDa, ЧЕСТИТО! Обаче една молба - недей само в другите теми, тук сме си другарчета, вълнуваме се за теб (и за гледката, де) и чакме снимки Simple Smile  Аз, примерно, без снимки честитки не-пи-ша Stuck Out Tongue Но ще споделя, че напоследък намирам доста добри неща във WMF и съм доволна от качеството (и от промоциите); даже днес пазарувах (и ми казаха, че очакват при следващи доставки да са завишени цените).

Viktoriq_95, дори не мога да си представя какво ти е! Няма ли как да смалите малко къщата или да построите поне един етаж? Ясно, че ще е трудно, но поне да не сте с един гол проект неизвестно до кога Sad

Kölsches Mädel, много хубаво за материалите, останала е бързата част с реалната работа; дано бригадата е добра и ще видиш как бързо ще се случи покрива! И да го покажеш после Wink

Благодаря за поздравите, ама то при нас (както забелязвате) нещата се точат бавно и напоително, така че сигурно до към лятото ще се мотаем Simple Smile Нелина, уж новият ни надзор готви енергиен паспорт... ама докато не го видя, не казвам нищо повече Simple Smile

# 475
  • София/Варна
Ла ди да ЧЕСТИТО!

ToniShu ние като бяхме на промишлен ток за 650кВ платихме 490лв. Ревеше ми се!
На нас ни напарвиха енергиен паспорт за няма и 5 дни. Снимах къщата, проектите изпратих, обясних му на човека, че ми е мнооого на зор и защо и той въпреки,че каза,че има много работа, действа много бързо, за което съм му много благодарна.

# 476
  • Пловдив
И нашият Енергиен паспорт бе готов за седмица .Но си спомням(документите не са при мен в момента) ,че накрая подписвах всички проектанти(те бяха съгласн на Технически паспорт на сградата .
  Преглътнах последния ток ,защото имаше компенсация.За почти 2 месеца имахме малко над 1000kWh  и сумата е 320 лв(550 лв минус компенсацията) ,вместо нормалната цена за битов от  ток около 210лв,така  че немога да се оплача .

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 17:43 от nelina_london

# 477
Аз тепърва започвам приключението по строеж на еднофамилна къща. В тази връзка бих благодарен на всеки, който сподели мнение или лични впечатления от работата си с архитекти от Варна, независимо дали е добро или не.

# 478
ToniShu , много се радвам да чуя, че напредвате с документите! Стискам палци другите неща да бъдат направени бързо и скоро да се похвалиш с удостоверение за ползване Simple Smile!

LaDiDa, много хубави моменти Ви пожелавам в къщата и със семейството, и с приятели Simple Smile.
Надявам се и в тази темичка да пускаш снимки. Всички много ще ти се радваме Simple Smile.

Viktoriq_95 , много неприятно!

Аз да питам кой би трябвало да изготви енергийния паспорт на къщата. Ние сме готови с изолацията и ще може да свършим и тази работа, но не знам кой да юркам Simple Smile. Архитекта по ОВК част?

drago_2008, дали може да споделиш какви са тези корнизи? Има ли ги в Амазон?

# 479
  • Пловдив
nellytan ,нашият паспорт го изготви проектант, който работи с надзора .
Ето какво пише в закона :

• Енергийният паспорт на нова сграда се съставя от лицето, упражняващо
строителен надзор, или от техническия ръководител – за строежите от пета
категория, преди въвеждане на строежа в експлоатация и съдържа енергийната
характеристика, съответстваща на нормативните и проектните изисквания на
завършената сграда и потвърдена от необходимите изпитвания и проверки,
свързани с изискванията на чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ.
• Енергийният паспорт на инвестиционния проект се съставя и подписва от
главния проектант на сградата или от проектанта по част „Енергийна
ефективност”.
• Енергийният паспорт на съществуваща сграда се съставя от физически или
юридически лица, които отговарят на изискванията по чл. 16, ал. 4 и 5 ЗЕЕ,

Общи условия

Активация на акаунт