НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 184
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Ангелче, Лили, честито момичета. Желая ви безпроблемна и лека бременност, с малки, пухкави и здрави бебчета на финала.
Герои сте вие Simple Smile

Елинор, искрено ти съчувствам, съжалявам за това, което преживявате с малката и се надявам скоро да сте си у дома и всичко да е лош спомен.
Ние също го изкарахме, аз за първи път, мъжът ми за втори. Божката не се зарази и двата пъти.

# 166
Как сте , момичета ? Какви ги вършите , как са бебоците ?
Много замря темата 🙄

# 167
Ние искарахме някакъв странен вирус 2 дена сополи в огромно количество, следващите 2 дена температура и следващите 2 дена диария 7-8 пъти Rolling Eyes айде поне се оправи детето с леко домашно лечение ама ме умори.

# 168
Ние сме добре, Стефания има 16 зъба (не разбрах кога излязоха), Петър има 10 и 2 кучешки чакаме тези дни (при него разбирам за всеки зъб).
Започнахме активно да ходим по детски площадки и да се социализираме с комшийчетата. Пясъчникът е доста любимо занимание, като се окопаят там и не мръдват. Хапват от време на време пясък, ама гледам да свиквам, че то докато видя единия, другия е напълнил устата.
Петър още ходи като мече, ама задобрява всеки ден, Стефи скоро ще започне да тича след по-големите деца.
Започват доста да имитират. Искат да ядат само от време, ама става страшно мазало, направо ми призлява. Акат редовно на гърне, но не си казват. Като ги сложа и си вършат работата. Думички още не бих казала, че има някакви, които да разбирам освен онова "Б-яяя" (Благодаря) на Стефания.
Морбили още не сме сложили, представям си каква драма ще е на ваксините, защото често започва да е драма за всичко. Започнаха да се карат и дърпат за играчките, преди като бяха на по 7-8-9 месеца Стефания му взимаше всичко, но вече той доста надделява, а тя започва да плаче.
Още ги кърмя по веднъж преди заспиване вечер. Имаше момент, в който да пуснат гърдата, беше голяма драма и мислех да тегля чертата, ама мина и ще продължим така още известно време.
За съжаление сме много далеч от заспиване сами. Единият спи с мен, другият с таткото, защото нощем се будят минимум по 2 пъти и избягваме момента, в който се будят един друг (по-скоро го свеждаме до възможния минимум, че понякога и от другата стая се чуват). На обяд ги приспивам с гушкане, понеже дори и да заспиват на столчетата за хранене, оставя ли ги в кошарите да заспиват сами, става страшен купон и почти няма шанс да се случи или става мн късно и нямам нервите да чакам.
Чакаме да обявят свободните места за ясла и се молим, че поне като са двама, ще влязат без проблеми.
Май това са основните точки от нас Simple Smile
Молете се да спира да се скапва времето вече и да сме възможно повече навън Wink

# 169
И при нас е така .
Малкия Светослав е много добре.
Имаме 7 зъба .Упорито вече набляга на общата храна.Когато те види че хапваш иска и той .
Било сирене,лютеница,масло.
Татко му хрупа солети и той иска да яде солети(детските)
По малко залъче вафличка.
Преди малко стоплих малко кисело мляко надробих бананче и бисквитки и това яде.
Сега заспа.
От 24 ти Март дават да се оправя времето.
Няма да има минусови температури.
Ще става за парка...
Надявам се всички да сте добре.
От Април месец го дават вече баш пролетно време....

# 170
А при нас е хаос. Нямам идея колко зъба има точно, но са повече от 11.  Не дава да му се отвори устата, а какво остава да се преброят. Само видях, че му излизат горе двата кучешки.
От 8 дена е със сополи, разбира се очаквано, тъй като нали ходи на ясла. Вече повече от седмица е в нас и ми е много трудно.
При мен се констатира проблем. Има отлепване на плодния сак и трябва повече почивка. Нямам зацапване, но трябва да се наблюдавам и да не вдигам тежко Disappointed Relieved
За капак на всичко майка ми е с Ковид и двамата с баща ми сапод карантина. По принцип на тях разчитаме най-много за помощ, а сега така неприятно съвпаднаха нещата, но най-важното е да се оправят.
В къщата ми като че ли бомба е паднала в 90% от времето, но вече се примирявам.
Иначе и аз се надявам да се оправя вече това време, че ми дотегна този студ, а в мрачните дни се скапвам съвсем.

# 171
Ние сме вкъщи от една седмица. Децата са добре.
При мен, обаче, се откри повишена кръвна захар. Лекарите твърдят, че е от терапията с кортикостероиди, която ми приложиха и с времето ще се върне в нормални граници, но мен ми е много притеснено. Започнах диета, а другата седмица ще пускаме контрола.
И у дома е лудница. Децата се дърпат все за нещо. Баткото щом види, че малката вземе нещо, веднага идва да го дърпа. Тя плаче и се сърди.
От няколко дни я пробвам на гърне, но все още няма задоволителен резултат. Понякога изобщо не иска да седне, друг път скача бързо и тръгва. Само веднъж досега се случи да пиша.
Очаквам топлото време, за да сме повече навън.
Решили сме да пуснем вече баткото на градина, пък дано всичко е наред - да се адаптира и да не боледува прекалено често и сериозно.
Зъбите на малката не са много - четири-пет.

# 172
  • Варна
Благодаря, Дух Flowers Cherry Blossom

Ние сме добре засега, но доста хора покрай нас се разболяват, но не от ковид, а от грип. Дано ни подмине.
Борко беше с разстроен стомах близо 10 дни, но без никакви други симптоми и се размина антибиотика. Това му беше първото разболяване, в което се наложи да пие лекарства (прахчета и пробиотик). Но е нормално, той все пак почти не контактува с никой. Сигурна съм, че като тръгне на ясла ще навакса с настинките и сополите.
При нас площадките са вечно празни и обикаля сам. Съответно му е доста скучно и след 30-40 мин сам проявява желание да си ходим.

Временните зъби май са излезли всички, защото не виждам вече никакви дупки и празни места. Баща му му ги мие много успешно - от всички страни по няколко секунди, а при мен има повече съпротива.

Краставичке, на Борко също пясъчника му е много много любим, но скоро ми се случи ужасна случка и вече изтръпвам като го видя да влиза. Донесе ми гордо едно парче котешко ако, а целите му ръце бяха омазани. Пясъчника уж е нов и със специален пясък против котки, затова досега бях спокойна и не съм се месила в играта му. След тая случка обаче и там има контрол. Weary

Хелинор, радвам се, че вече сте вкъщи и дано кръвната захар да се окаже фалшива тревога. Heart

На гърне въобще не съм се пробвала, нямаме дори купено такова. Още 1-2 месеца и ще се активираме в тази насока.

Иначе днес е ДЕН 5 без никакво кърмене. Малкия все още се сеща и търси по 1-2 пъти на ден, но не е било драматично. Предлагам му вода или нещо за хапване и се съгласява без тръшкане. Ако беше драматично нямаше да удържа фронта.  

Нямам търпение да дойде април и да отида пак на преглед да видим как е бебе №2. Засега според приложението ми съм в 11г.с., а то вече е голямо колкото брюкселско зеле. Flowers Four Leaf Clover

m-angel, гушки и дано се закрепи стабилно сакчето и да нямаш повече никакви проблеми до последно Heart Трудно се оказва да си бременна и с тодлър Sweat При мен гаденето отминава и не съм толкова отпаднала, но едва изкарах миналата седмица.

# 173
  • София
Здравейте, и аз нямам търпение за слънце и по-топло време. Дотегна ми зимата много. С Тони излизаме често, но е за малко. Наскоро изкарахме Ковид цялото семейство, голямото дете се зарази в училище. Сравнително леко мина, като малкия беше най-драматичен, защото спря да яде и караше на вода и кърмене и отказваше да пие Панадол и нурофен, пък имаше висока температура. Аз пък се влачих най-дълго с кашлици, хреми, синузит и накрая на 7мия ден загубих и вкус и мирис. С две думи - леко уж, ама хубаво, че мина.
Хелинор надявам се скоро да се възстановиш. Четох, че това е доста често срещан пост-ковид ефект. Не знаех, че е от кортикостероиди обаче.
При нас има промяна с храната след като мина вируса. Тони вече отказва старите пюрета и най-после яде от нашата храна. За съжаление количествата са малки и трябва да го храня доста по-начесто. Поне обаче яде или опитва от всичко, което преди не искаше.
И един въпрос - ходят ли вече стабилно децата ви? Нашият все се спъва и пада от някакви видими и невидими препятствия. Толкова е паянтов още, че изпитвам ужас от жегите лятото и късите панталонки и ръкави. Ще трябва да си нося комплект за първа помощ в чантата като ходим по площадките и парковете.

# 174
Никаква идея нямам колко зъба има Божидар Joy но от седмица и ние ги мием.
Новини около нас няма, същият келеш с повече номера от преди.
За гърне нямам нерви и сили, чакам топлото и го пускам без памперс.
Яденето в ту така, ту иначе. Основно е на манджи и домашни печива, купена храна не му давам никаква за момента.

# 175
Margaritka, до лятото има много време, ще стане много по-стабилен, но сигурно пак ще си пада 😆 моят ходи от 10-месечен, но пак отвреме- навреме пада от нищото, и други по-големи дечица в компанията също го правят.
Има вече 16 зъба, чакаме последните 4, мием ги от няколко месеца, но е зор, голямо опъване и рев. Давам му и сам да мие уж, ама не е особено ефективно.
Храни се много добре, даже си мисля, че много храна яде, спрях кухнята преди няколко месеца, на мен не ми харесваше какво предлагат.
За гърнето също ще изчакам лятото най-вероятно, не ми се занимава все още.
Спи вече много добре, по около 12 часа вечер с едно събуждане за бибата. Събирам смелост и нея да махна, но май не бързам 😆

# 176
  • Варна
И един въпрос - ходят ли вече стабилно децата ви? Нашият все се спъва и пада от някакви видими и невидими препятствия. Толкова е паянтов още, че изпитвам ужас от жегите лятото и късите панталонки и ръкави. Ще трябва да си нося комплект за първа помощ в чантата като ходим по площадките и парковете.

Борко е стабилен, но също се спъва и пада по няколко пъти на ден.. май ще мине още време, докато почнат да си гледат в краката. Grinning Иначе при него често се случва да пада бавно. Тоест, залита, но се опитва да балансира и пада леко по дупе, после внимателно пада и настрани. Получава се  едно такова супер смешно търкаляне по земята в стремежа си да се задържи. Съответно от такова падане няма и никакви следи после.
Но със сигурност лятото ще си носим лепенки.

П.С. И ние даваме на Борко да си мие сам зъбите, но той просто си ръчка четката в устата. Grinning Засега помага единствено с това да се чувства полезен и да не се тръшка при процеса.

# 177
  • София
Ето ме и мен Simple Smile
Стопяват ми лагерите, или по-точно Диана.
Карина е супер кротка, може 20мин да седи да си играе с нещо, но обикновено е съпричастна със сестра си, която не спира на едно място. Само търси какво да пипне, кой стол да тътрузи, къде да се покатери какво да набара, лапне, скъса. Чак й се карах оня ден, направо ме беше побъркала.

Аз официално вече не кърмя. Хем ми е тъжно, хем съм доволна, защото беше време.

Сега и аз чакам хубавото време да сме повече навън, имам си агитка в квартала и следобед става много забавно, ама днес се прибрахме премръзнали.

Но дойдоха дните, в които дори и да ме мързи ги извеждам на студ и пек, защото в нас са нетърпими. Често затварям Диана в кошарата, а Карина отвън, за да свърша нещо. Ама не знам до кога ще я ползваме тая кошара.

Иначе се хранят сами, само на закуска дават да ги храня аз ако правя овесени ядки или нещо такова. Иначе отказват да ядат.

# 178
Често затварям Диана в кошарата, а Карина отвън, за да свърша нещо. Ама не знам до кога ще я ползваме тая кошара.

Докато започнат опитите за прескачане Simple Smile

И аз понякога ги оставям сами в кошарата, за да сляза до детската кухня (в нашия блок е, от другата страна). Само ме е страх да не им дойде нещо подобно на акъла, ама май има още време Grinning

# 179
  • София
Почнаха вече Sad трупат каквото има вътре инсе набират, а на дървената висят на пръчките.... но засега играта е Диана цвили отвътре, а Карина я обслужва.
Днес мм направо със сълзи на очи ми разправяше как горкото дете тъкмо седне на столчето и се заиграе и сестра й цвили и сопи някаква играчка,  Карина стане, даде я, пак си седне и така около 100 пъти.

Качвам ги на плота често като готвя, но не винаги имам нерви за мазалото, а и се опитват да си хапнат сурова смес .... Simple Smile Абе шоу голямо е.  Забавни са ми много и колко са различни, особено навън.

Диана обзи ден както я изпуснах от поглед за една секунда  да хвана сестра й, така се върна с вода, солети и играчка....

Общи условия

Активация на акаунт