НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 076
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте.Дъщеря ми е на 1,6година и от онзи ден вечерта е с температура и разтройство. Гърлото и дробчетата са чисти,в изследванията ЦРП е 160,при допустим 6. Температурата и разтройство не се повлияват от лекарства. Днес я водеха на инфекционист и назначи  бърз тест Фецес- Кампилобактер.
 Пита ме какво е яла последните дни и каза,че може да е от храната, т.е от домашна пица с мортадела, която яде в неделя.  Малката е на обща храна-почти всичко яде. Беше на държавна кухня,но я отказваше и я спрях. Скара ми се,че до 2 години трябва да и давам кухня,не да готвя аз. Изписа Бисептол на 12ч по 4мл,защото е слаба 9,200кг, Рехидрато Бимби по 1 на ден,само сега да и дам цялото, Тазекан по 1 саше на ден и Омни биотик. Чакам резултати,за да знам дали ще давам Клацид(и него изписа). Та въпроса ми е при 3 приема на Ротавирусна ваксина, дали е права,като казва,че е бактериална инфекция от месо причинена.
   Мони е приета на първо класиране на ясла, но ще я пускам след празниците. Не ми се ще да е болна за рождения ден на кака и,Коледа и Нова Година

# 526
  • Тук... някъде
Здравейте.Дъщеря ми е на 1,6година и от онзи ден вечерта е с температура и разтройство.
Скрит текст:
Гърлото и дробчетата са чисти,в изследванията ЦРП е 160,при допустим 6. Температурата и разтройство не се повлияват от лекарства. Днес я водеха на инфекционист и назначи  бърз тест Фецес- Кампилобактер.
 Пита ме какво е яла последните дни и каза,че може да е от храната, т.е от домашна пица с мортадела, която яде в неделя.  Малката е на обща храна-почти всичко яде. Беше на държавна кухня,но я отказваше и я спрях. Скара ми се,че до 2 години трябва да и давам кухня,не да готвя аз. Изписа Бисептол на 12ч по 4мл,защото е слаба 9,200кг, Рехидрато Бимби по 1 на ден,само сега да и дам цялото, Тазекан по 1 саше на ден и Омни биотик. Чакам резултати,за да знам дали ще давам Клацид(и него изписа). Та въпроса ми е при 3 приема на Ротавирусна ваксина, дали е права,като казва,че е бактериална инфекция от месо причинена.
   Мони е приета на първо класиране на ясла, но ще я пускам след празниците. Не ми се ще да е болна за рождения ден на кака и,Коледа и Нова Година
[/spoiler]
 Възможно е от мортаделата, като знам какво се слага в повечето салами. Има голяма вероятност да съдържа и нитритна сол, която е абсолютно непрепоръчителна при малки деца. А да си я водила на плаж?
Пожелавам скорошно оздравяване на Симона!

# 527
Злати тук в квартала се събираме около 15 наборчета (все +/- 2 месеца разлика с нашите) и само едно е прието, а то дори е 2021 февруари. А има и още 4, които не са кандидатствали и имат баби да ги гледат. Положението е плачевно 🤷♀ Все още тая надежди за следващите класирания, въпреки че сме с максимални точки, то тая лотария.... 😕

# 528
  • Варна
Цвети, аз доколкото разбрах само 124 деца не са приети, което не е толкова зле за цяла Варна и уж казват, че на второ класиране за всички ще има място. Но знам ли... Thinking това е инфо от групата за Варна във ФБ. Иначе и Борко е с максимален брой точки, но явно не е имал късмет със "случайното число". 
Честно казано аз се настройвам, че е за добро. И без това ме тегли повече желанието за частна ясла. Имаме възможност, а тази държавната я харесвах единствено, защото е на 5 мин от нас. Частна има чак в града и ще трябва задължително с кола.

# 529
Частна има чак в града и ще трябва задължително с кола.

От Аспарухово или от Галата си, щом казваш "чак в града"? Simple Smile

Ако искаш не ми отговаряй, стана ми забавно просто, аз съм Аспаруховка Grinning

# 530
  • Варна

Нее, във Виница съм. Joy На другия край.

# 531
Аааааа, и там ли казват "в града", не сме само ние Grinning

# 532
  • Варна
Аааааа, и там ли казват "в града", не сме само ние Grinning
Скрит текст:

Не сте, то реално Виница си е била село преди. Grinning

# 533
Здравейте.Дъщеря ми е на 1,6година и от онзи ден вечерта е с температура и разтройство.
Скрит текст:
Гърлото и дробчетата са чисти,в изследванията ЦРП е 160,при допустим 6. Температурата и разтройство не се повлияват от лекарства. Днес я водеха на инфекционист и назначи  бърз тест Фецес- Кампилобактер.
[/spoiler]
 Възможно е от мортаделата, като знам какво се слага в повечето салами. Има голяма вероятност да съдържа и нитритна сол, която е абсолютно непрепоръчителна при малки деца. А да си я водила на плаж?
Пожелавам скорошно оздравяване на Симона!

Още не сме ходили,а живеем на морето. Лошото е,че дехидратора не иска да го пие, 240мл за ден не и харесва, отделно има 70мл Омнибиотик, и Бисептол и Клацид по 3мл. С мъка днес изпи 210мл, но каквото е това ще е. Благодаря за пожеланието Кокондрела

# 534
  • София
Jinx, много странно и смешно ми става от твоите преживявания в Добрич Grinning
Около мен много дечица останаха неприети и вече се убеждавам, че постъпих правилно като кандидатствахме миналата година и ни приеха на голям късмет в края на август 2021. По-лесно се влиза като е по-малкия набор, май. За догодина ще записваме частна ДГ, но сега в държавната ясла е супер: добри г-жи, готина група, готина ясла като цяло.
Днеска за първи път ми звъннаха да ми го върнат: има варицела според тях. Ще видим.
Стана ми много интересно за нитритните соли - ще почета. Ние често му даваме непрепоръчителни неща, уви. Той стана много претенциозен с храната когато е с мен и ММ.

Стискам палци на всички за прием! Може да стане по-късно, изобщо не е изключено.

# 535
Днес по обед го приспивах един час! Замислих се как ли приспиват в яслата 20 дребосъка?!? Дано да е от това, че не беше беснял навън поради дъжда.

Hells bellz, да оздравява бързо детенцето! Не ми се вярва да е от някакъв салам. Бактерии вируси може да се хванат от къде ли не.

# 536
Вие се смеете, ама аз съм във Възраждане и в една аптека ми бяха казали "това го търсете в града".... За какво си говорим 🤣🤣🤣🤣 А доколкото знам аз доста повече са децата, които не са приети. Ние нямаме вариант с частна ясла и даже най много разчитах на ОДЗ (някой ми каза, че уж новите сгради били предвидени в район на ОДЗ и за това блога срещу градината нямат точки 🤦♀) ама вече където и да влезе съм навита 🤣🤣
Днес говорих с един колега (неговото дете другия месец става на 2г) и миналата година не са я приели никъде, така че си е чиста случайност и не е много и до набора.

# 537
Според мен често се казва "в града" когато хората имат предвид и центъра на някой град. На село примено казват "ще ходя до селОто" когато имат предвид "отивам до магазина в центъра на селото".

В яслата и градината спят по-лесно и се учат по-лесно на гърне, защото гледат едни от други и има социален фактор.

Хлес, в момента някакъв много неприятен вирус върлува.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 19:56 от Дух (:

# 538
  • Варна
Ъпдейт за яслената група и второто класиране: Днес излязоха резултатите колко свободни места има след първото класиране. За нашата ДГ има точно 1 брой. Grinning Тоест ще е голямо тото, ако се падне точно на Борко. Май ще почвам да събирам мнения за частните ясли във Варна.

Подарявам играчки:
Скрит текст:

Ползвани са, но не им липсват части (по последни данни Grinning). Който ги иска, може да ги получи всичките или пък само част.

# 539
  • София
Здравейте, гледам за яслите се вълнувате. Тони не можа да се класира, но и шанса беше нулев. Ще ходи зимата на частна ясла и догодина живот и здраве ще кандидатства за държавна детска градина. Пак ще е много на късмет, но нямаме избор. Сестра му пък ще се бори с  НВОто и кандидатстване след 7ми клас. А аз явно ще пия. Много.
Jinx_ няма ли да пазиш за бебока играчките? Това с чуждите мнения с годините става по-леко, човек претръпва с израстването на децата и със появата на следващите е много по-голям непукист Grinning
Hells оздравяхте ли?

Общи условия

Активация на акаунт