ДЕСЕТИ клас 2022/2023

• 66 636
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Така е, но като знам, че на някои ще се разходи да отчете присъствие и няма шанс за национален кръг, а на мен ми се пътува, две не виждам Blush.

# 91
  • Между гори и планини
Моя се записа само на Кеймбридж състезанието, което е след средата на февруари. Добре, че изкара вируса сега, да не го мислим повече. Учителката му прати материали за подготовка, и тя му плати таксата

# 92
Бети, браво на наборката. 8- ма книга за месеца е впечатляващо. Кои са тези интересни книги?
Някакви тинейджърски главно. Не е точно стойностна литература. Но поне са на английски. Вчера дори отново отказа на приятелките си да излезе, искала да си чете.

# 93
  • София
Моите са много доволни от сноуборда на Витоша. Ваня, която напоследък почти да не кажа изобщо не спортува, след втория ден се оплака, че е като разглобена и всичко я боли. Николета няма никакви оплаквания, явно помага редовното ходене на скачане и плуване от нейна страна. Ники сподели, че последните дни е страшно щастлива. Минало е оформянето в училище, била доста стресирана последните седмици  и сега вече си почивала. През деня на сноуборд, а следобед може да чете книгата, по която се е зарибила колкото си иска без да се притеснява, че има да учи Simple Smile Така че явно и при нас гаджетата са далеч Simple Smile Какво и трябва на една 15 г девойка -  сноуборд и книга следобед Simple Smile Ваня замества книгата с гледане на някакъв сериал в нетфликс, но съм ги оставила активно да почиват тези дни.
zazu1 браво на Оги и на всички останали участващи на олимпиади. Николета като цяло ги избягва, доскоро поне на математика ходеше, но тази година и на това отказа да се яви.

# 94
Браво на четящите деца. Моята четеше преди година-две, сега не иска много. За ваканцията е на Агата Кристи на български и/или на английски, имаме и двата варианта. Ако прочете една книга за тази седмица, ще съм щастлива.
Развали ни се четецът и тия дни ще го водя на ремонт, дайте идея къде, че не съм прибягвала скоро до такива услуги.

Бисе, аз гадже отказвам да търся някому. Да си намират сами, да се оправят....Joy
Само ако някой принц се зададе на хоризонта, тогава може да се активизирам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 95
  • София

Само ако някой принц се зададе на хоризонта, тогава може да се активизирам. Stuck Out Tongue Winking Eye

На бял кон или и без кон ще го приемеш Simple Smile

# 96
  • у дома

Сега очаквам да се увеличи търсенето не белите коне .

# 97
Здравейте, мами!

Момчето ми сега е във ваканция и го зариби някакъв приятел да ходят на фитнес. Той е малко по-пухкав и се притеснявам да не му стане нещо. Чувала съм, че спира растежа и остава нисък, а той и без това е 160см. Много напира и му се ходи. Според вас да го пускам ли и какви р
искове има?

# 98

😂😂😂
Може и на черен, абаносов🙂
Може и на магаренце, но това само при положение, че е роднина на Хитър Петър, иначе- не🤪

# 99
  • София
Точно този уикенд говорих с фитнес треньор по този въпрос. Каза, че не е изобщо подходящо в момента да ходи на фитнес. Синът ми е 180 см в момента, препоръча други спортове - ЛА, футбол, волейбол, баскетбол. Едва след 21г, когато се затворят костите може фитнес. Същевременно ще се отнесе и в друга неправилна посока, да пие разни добавки, които не са ок. Склонна съм да вярвам на човека, преподавател е в НСА, не е някой измислен треньор с курс за 30 дни. Вероятно няма да чуете в повечето фитнеси такава информация, разбирате сами защо.

# 100
  • София
Точно този уикенд говорих с фитнес треньор по този въпрос. Каза, че не е изобщо подходящо в момента да ходи на фитнес. Синът ми е 180 см в момента, препоръча други спортове - ЛА, футбол, волейбол, баскетбол. Едва след 21г, когато се затворят костите може фитнес. Същевременно ще се отнесе и в друга неправилна посока, да пие разни добавки, които не са ок. Склонна съм да вярвам на човека, преподавател е в НСА, не е някой измислен треньор с курс за 30 дни. Вероятно няма да чуете в повечето фитнеси такава информация, разбирате сами защо.

моята информация е същата и е от професор по ортопедия. има достатъчно алтернативи на фитнеса, които а по-подходящи, по-здравословни и по-евтини от "фитнеса" - понятие, което е много разтегливо и при неподходящи програми може да доведе до уродливи резултати. отделно рискът от прием на добавки, който абсолютно се подценява.

ходене, плуване, баскетбол....

# 101
Привет, аз отдавна не съм се вкючвала, макар че редовно ви чета.
Хелене, много странен отговор са ти дали, може в твоя случай да е заради високия ръст или заради представата за нередностите, които се случват понякога във фитнесите (прекалени натоварвания и/или пиене на химия). Аз категорично не съм съгласна, че винаги е така, моят син ходи на фитнес от над година, но ходи с треньор, който се занимава с деца и тинейджъри и то със заболявание и на които са им противопоказни спортовете, както е и при сина ми. Тренировката му представлява като това, което ние му викаме ОФП - кардио и тренировките за сила само със собствено тегло, упражнения от сорта на коремни преси, лицеви опори, ластици, набирания и т.н. Моят син ходи на плуване, но само 1-2 седмично, това не е достъчно според мен, а фитнес треньорът ни го препоръча именно този от плуването. Моят син също е дребен, само 166, ако ръстът има значение. Откакто тръгна на фитнес, определено има подобрение в стойката му, може би и малко мускули направи на бицепсите, че преди съвсем нищо нямаше там Simple Smile

cveti_buketi_71, говорете с детето за рисковете, да не залитне по щуротии, но намерете свестен треньор и тогава може да му разрешите, мисля. Ако не спортува нищо друго, то по-добре да има някакво движение.

# 102
  • София
Аз категорично не съм съгласна, че винаги е така, моят син ходи на фитнес от над година, но ходи с треньор, който се занимава с деца и тинейджъри и то със заболявание и на които са им противопоказни спортовете, както е и при сина ми. Тренировката му представлява като това, което ние му викаме ОФП - кардио и тренировките за сила само със собствено тегло, упражнения от сорта на коремни преси, лицеви опори, ластици, набирания и т.н.

ами Триша, това, което ти описваш, няма нищо общо с "фитнеса" от фитнес залите с техните уреди, тежести и прочее, където и много често младежите са оставени сами на себе си или следват неподходящи съвети.
 това, което прави твоят син, както и ти сама го наричаш, е просто добре развит комплекс от упражнения за ОФП.
рискът от "фитнеса" за подрастващите е свързан най-вече с тежестите и несъразмерното развиване на мускулните групи.

# 103
Абсолютно съгласна, jam!
Аз затова посъветвах да се намери читав треньор и само тогава да му разреши. Но съгласете се, че ако изобщо няма никакво движение и ако е "малко по-пухкав", както тя се изрази, то е хубаво да започне нещо

# 104
  • у дома

😂😂😂
Може и на черен, абаносов🙂
Може и на магаренце, но това само при положение, че е роднина на Хитър Петър, иначе- не🤪
За магаренцето-само ако е дете на една любима съфорумка ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт