Истанбул [тема 56]

• 54 771
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Генерирането на кода е наистина елементарно, много по-лесно от декларациите, които изисват редица западни държави.

Ех, Беличке как лети времето...мислех, че по-скоро беше и моето ходене на лалетата, ама явно не е било 😁 Ама тогава нещо беше станало на растенията и половината Емирган беше тъжна гледка, но останалото беше красиво и времето беше сравнително хладно (за мен).

# 226
  • Димитровград
Беля, я кажи кое ти е хотелчето да не ровя назад, ако си го споменавала?

# 227
Последните ни две пътувания до Турция /до Анталия и до Истанбул/, с две различни агенции, хес кодовете ни ги генерираха от агенциите.

# 228
  • София
Белята, извинявай! Явно съм се объркала. Запомнила съм, че е било по-бедно откъм лалета спрямо други години. Много се радвам, че не е така.

# 229
Последните ни две пътувания до Турция /до Анталия и до Истанбул/, с две различни агенции, хес кодовете ни ги генерираха от агенциите.

И при нас беше така.Връчиха ни ги принтирани в автобуса.
Преди 10 години ходихме в Истанбул, но не си спомням да съм купувала Истанбулкарт. Ползвахме трамваи най-често и си купувахме билети. Бяхме отседнали в Лалели и от там се придвижвахме до Златния рог и се разхождахме.
Каква е цената на билета сега?

# 230
Да, те не са задължителни картите, но доста по-изгодно се пътува с тях, още повече ако се използват няколко прекачвания - тогава всяко следващо е по-изгодно като цена.

# 231
  • Варна
Сега билети няма.Има неподлежащи на зареждане (но и без необходимост от синхронизиране, поне миналато лято бе така) карти за 1, 2 и 5 (ако не се лъжа) пътувания. Цената на едно пътуване с карта за толкова е двойно по-висока от цената при ползване на Истанбулкарт, дори на първо качване, а за прекачванията да не говорим. При 2 и 5 беше малко по-добре, но пак е ненужно остъпяване. Трябва да видя сайта за точни параметри.
Въпросните карти се купуват от същите автомати, от които и презареждащите се карти (Истанбулкарт). Та, единственото "усложнение" при Истанбулкарт е синхронизирането. Ама то е лесно за правене, с малко местна помощ.

Приятно впечатление ми прави споделеното, че са ви правили кодовете от ТА. Нормално е и така трябва да бъде. Но си мисля, че всеки може и сам и има нужда от съдействие по-скоро за синхронизирането (дано и за това съдействат), отколкото за кода. Както казах, скоро ще станат 8 години, откак не сме пътували с фирма в това направление.

Шебечко, тогава бяхме едновременно там. И беше много тъжно на места в Емирган. Споделила съм в темата, към която съм дала линк, ама по-напред. Да се надяваме, че вече няма такива фалове.
Всъщност, сега се сещам, че ние бяхме там и в последните дни на март 2019. Ще издиря впечатления и снимки.

Папа, предупреждавам, че хотелът не е претенциозен, но е чист, удобен, с отзивчив персонал, прилична закуска, уникална локация за цената си и с тераса с невероятна гледка. Най-често сме били в Пенинсула. Случвало се е да правим резервация за Ханедан, а да ни настанят в Пенинсула и обратно. С наша съфорумка и приятелка (и фамилията ѝ) вече все там отсядаме. Те ни последваха и мисля, че са доволни, щом като нас повтарят... по няколко пъти. Те са основно в Ханедан, защото им трябва голяма стая... детето е голямо вече, но са били и в Пенинсула.
Собственикът на хотелите има 4 в района. Тези двата се намират от двете страни на тясна уличка, един срещу друг. На метри под тях е третият - Лигос, а през няколко пресечки - Гранд Пенинсула.

Таня67, за какво се извиняваш, момиче?! Напротив, стана ми мило, че помниш дискусията и участниците.

Време е да направим ново котешко нашествие в "Сезона на лалетата".

Дано тази година да има Фестивал! Макар че ние обикновено си тръгваме преди официалното откриване, тъй като аз харесвам ранния етап на цъфтежа, когато всичко е свежо и няма прегорели, прецъфтели и намачкани от всякакви излягания по тях лалета. Само се дразня от гадните оранжеви мрежички, които май махат чак когато няма какво толкова да се гледа. Ама и те са заради акъла на посетителите. Първите години такива нямаше.

# 232
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Втора част на Лора

# 233
  • София
Аз съм в чуденка в кой аквариуми да отидем. Някой да има информация за стъклената тераса в  Emaar Square Mall, май е нова.
Вече нямам търпение да дойде 30.03😀

# 234
Привет, искам да попитам за истанбулкард след като се свърже с хес кода, може ли да пътуваме 2,3 души с нея както преди или всеки трябва да си има негова карта с неговия хес код Thinking

# 235
Привет, искам да попитам за истанбулкард след като се свърже с хес кода, може ли да пътуваме 2,3 души с нея както преди или всеки трябва да си има негова карта с неговия хес код Thinking
Не може. Трябват индивидуални карти.

# 236
  • Пловдив
Малеее, благодаря от сърце Шебек - Лора!!!
Аз нямам търпение вече да дойде 7.04 и да видя този Истанбул 😊и забележителностите му.
Ние сме организирано и хотела бил до площад Тексим.
Още веднъж Благодаря за видиото!

# 237
  • София
Здравейте, записвам се с надежда този път да стигна до лалетата. Имах платена екскурзия преди 2 години, но пандемията ми провали плановете. Трябваше да пътувам с една приятелка, но тя междувременно забременя и роди, та сега ще съм с друга компания. Преди си бях направила план, но сега няма да да е същия. Ще ви споделя горе-долу какво искам и ще съм ви благодарна да ми дадете съвети относно програмата.
Така, основно целта е разходка и да видим лалетата. ТА смятам да ползваме само за транспорт и хотел. От там, понеже хората, с които ще съм, не си падат много по джамии и като цяло идват с мен един вид на разходка и се доверяват на моя избор. Мисля си да ползваме корабче за разходка покрай някои къщи, двореца Бейлербей и парка Емирган. Не съм сигурна обаче точно как и дали мога да ги съчетая тези неща. Отделно една разходка по моста и кулата Галата, Истиклял, Таксим и Долмабахче. Уточнявам, че забележителностите смятаме само отвън да ги посетим, без да влизаме вътре. Отделно до Сапфир смятам да отидем плюс евентуално някой мол по-атрактивен (насочила съм се към Венеция или Water garden). Това обаче не ми е задължително. Хиподрума, фонтана там и тази околност смятам така само за някоя снимка да минем, без да се застояваме много. Капалъ и Египетски пазар ще бъдат евентуално само, ако има време. Единствено ми се искаше покрай Сюлеймание джамия и доколкото разбрах близо до нея е заведението където може да си направиш онези готини снимки. Принципно яденето ще е в движение. Много ми се иска и на Пиер Лоти да ги заведа, защото съм била и ми харесва, но не съм сигурна дали ще успеем.
Ще съм ви благодарна да си кажете мнението, приемам всякакви съвети и напътствия. Да уточня, че ще сме с две нощувки, пристигаме петък рано сутринта, тръгваме си в неделя сутрин.

# 238
  • Варна и...духом на Босфора
Беличке:heart:Heart

Веси,мерхаба джанъм
Брава,бе,ето от лаленце и хоп бебенце!💓
Веси,малко е времето миличка.Така програмата ти амбициозна иди.
Галата,Таксим, Долмабахче, Истиклял,наедно.
До Пиер Лоти с корабче.
До Бейлербей с корабче.
До Емиргян с корабче.Сапфир с метрото.
Вече можем да ти ги навържем в програма за тебе и твойте аверчета.
Остана обаче въпроса- Лаленцата?
В парк ли искате да ги видите,в кой,
Предлагам Гюлхане,като за първи път.
А може да имате посещение на Емиргян и като включено от агенцията?
Петък-
Ако не ви настанят сутринта ще видите Историческата част и Хиподрума и фонтана,както са твоите желания.
Следобед може самостоятелно да видите с трамвая,парк Гюлхане, лалета,Капалъто и Мъсърчето

# 239
Здравейте, имам питане- старите истанбулкарт на 4 год. дали важат или трябват нови, и дали има еднодневни карти за пътуване и за какъв транспорт/ трамвай, автобус, корабче до Емиргян/. Какви са новите неща до пристанището на Каракьой-ако е ходил някой да сподели моля.
Бъдете здрави и благословени. Пожелайте си нещо днес 22 02 2022 г в 22 ч.

Общи условия

Активация на акаунт