Истанбул [тема 56]

• 54 686
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
няма как да обясня  какво е ферибоот , за който си пиша , че освен автомобилна има и пътническа част ,  какво е корабче за обществен транспорт , какво е туристическо корабче , яхта и т.н. И да  , освен по линията за   квартала Sarıyer до парка се стига и от други кейове вкл. от азиатския бряг . По Босфора щъкат стотици плавателни съдове и даже опита за клацификация е доста съмнителен Simple Smile

# 436
В това време май нищо не щъка, дори по улиците хората почти ги няма, а и не е чудно защо

За сметка на това, вместо разходките може да се наблегне на местни и месни заведения

Особено ако до тях се стига дори и без да излизаш навън

Но снегът и времето, както и отмененото училище, също е повод за радост

# 437
пътуваме от 31 март до 3 април, сега видях,че тогава е рамазан байрям
затворено ли е всичко, какво може да разгледаме?
а по грениците в коя посока ще е натоварено?

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 13:06 от The Invisible

# 438
Празникът рамазан байрам е на 2-3 май тази година.

# 439
Празникът рамазан байрам е на 2-3 май тази година.
пише ,че започва от 1 април, но явно е цял месец
опитах се да резервирам за долмабахче и пише 1 , 2 ден, реших че е заради празника
а да ме ориентирате има ли намаления за туристическите обекти за деца под 18г

# 440
Месецът Рамазан започва месец преди Рамазан байрама. Религиозните хора не се хранят през деня. Вечер по някои заведения се запазват предварително места. Сервират им масите, чиниите под найлоново фолио и те седят и чакат да запее от джамията мюедзинът, за да започнат. Тези заведения не работят през деня.
Но повечето (в Истанбул) си работят, хората си ядат, само вечер по Султанахмет очаквайте тълпи.
Също и по паркове и градинки е пълно със седящи и пикникуващи. Но това е вечер.

# 441
Колкото повече чета' толкова повече се обърквам за тези градски фериботи. Мислех' че вървят по всяко време' но в стари теми чета' че били само сутрин и вечер' но може сега да има нещо ново?
Къде мога да прочета часове и спирки' че съвсем обърках програмата 😏

# 442
  • Димитровград
На първа страница има линкове.

# 443
Предполагам навсякъде може да се плаща с карта. За да знам колко лири да купувам.
Долмабахче' Топ Капъ' аквариум' Сапфир ?

# 444
Навсякъде може с карта, Аквариума беше 200лири за възрастни, 165лири за детето. Със някаква тяхна снимка беше друга цена, но не взехме, раздават ги само в 15ч. Доломбахче пак 200лири, ТопКапъ пак 200лири.
На градски ферибот има постоянно с Истанбул карт.

# 445
# 446
Или пък така....

# 447
  • Бургас / UK
Здравейте! Някой може ли да ми помогне с какво се стига до Уотър Гардън .Видях ,че има автобуси от Кадъкой -8А и 13 ,но за 13 прочетох ,че много  обикалял.Остава 8А.Някакъв друг вариант? Имам предвид с метро има ли вариант ?
Благодаря!

# 448
Здравейте! Някой може ли да ми помогне с какво се стига до Уотър Гардън .Видях ,че има автобуси от Кадъкой -8А и 13 ,но за 13 прочетох ,че много  обикалял.Остава 8А.Някакъв друг вариант? Имам предвид с метро има ли вариант ?
Благодаря!
На Юскюдар имаше долмуши, на които пишеше, че миават оттам.

# 449
Здравейте! Някой може ли да ми помогне с какво се стига до Уотър Гардън .Видях ,че има автобуси от Кадъкой -8А и 13 ,но за 13 прочетох ,че много  обикалял.Остава 8А.Някакъв друг вариант? Имам предвид с метро има ли вариант ?
Благодаря!

А случайно някой може ли да ме упъти от Емиргян как да стигнем до Water Garden ,но най-вече как да се върнем до Еминьоню по нощите 😊

Общи условия

Активация на акаунт