Истанбул [тема 56]

• 54 790
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Ооо жалко за случилото се. Сега разбирам причината да е така оградено мястото там.
Аз между другото съм фенка на заведението при западния вход. Ето това е: https://goo.gl/maps/fRErcDuW3maHNhtQ9
Мисля, че може да се види менюто в нета. Е да, няма панорама, но гледа към парка, то реално е в самия парк и не е лошо за кратка почивка с почерпка.
Доволно цветя имаше в Гюлхане миналата година, включително и лалета. Разбира се несравним е с огромните паркове, които бяха изброени, но пък е на централно място и лесно достъпен. Та има си плюсове. Има и много папагали  Smile

# 196
https://blog.rual-travel.com/noviyat-tramvay-na-istanbul-udoben-i-za-turistite/

Момичета , откъде мога да хвана този трамвай и какъв е маршрута му?Може ли с него да се отиде до парк Емирган?

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 17:26 от Iris36

# 197
  • София
Накарахте ме да се разровя из снимките. Joy

Гьозтепе:
Скрит текст:
Наклонените лалета:

Ето един от аквариумите:

Пиратски кораб - пързалка/катерушка:

Храст - гъсеница:

Краката на гъсеницата: Simple Smile

Котка, мотаеща се в частта с розариума:

Шадраван, в който на топлото децата се къпят, но през април още не беше пуснат:

Зайче от Емиргян:
Скрит текст:
Бяха ги напускали да обикалят за радост на децата.

И накрая малко лалета от Hidiv Kasri, но като цяло не си заслужава пътя до там. Дворецът е мъничък и функционира като ресторант. Лалетата са малко, а гледка на практика няма, защото пред сеир терасата има високи дървета. Някога е било с хубава гледка към Босфора.
Скрит текст:

Iris36, трамваят върви по западния бряг на Златния рог и минава покрай църквата Свети Стефан, но доколкото знам линията е направена от никъде до никъде. Някога ще бъде много удобно да се ползва. Wink Не съм я видяла лично. Така съм запомнила от прочетеното в темата. Може и да греша.

Емиргян е в съвсем друга посока.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 15:08 от Тaня67

# 198
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Гьозтепе е чудесен парк, но да се има предвид, че автобусите в тази посока се пълнят много и е хубаво да се вземат още при пристанището, защото при бика вече са пълни.

# 199
  • Димитровград

Момичета , откъде мога да хвана този трамвай и какъв е маршрута му?Можеэли с него да се отиде до парк Емирган?
Т5 е трамвая, отбелязан с лилаво:
Скрит текст:
T5

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 16:30 от papaone

# 200
  • София

Момичета , откъде мога да хвана този трамвай и какъв е маршрута му?Можеэли с него да се отиде до парк Емирган?
Iris36, ще ми простиш надявам се, че не съм момиче и ти отговарям. Абе не разбрахте ли вече, че форума е смесен. Каква е аджеба тази дискриминация на мъжете. И началникът на БГ мама даже е ТАТКО, а не МАМА.
Редеми, майка, кажи лютфен.
И сега сериозно, че Ирис 36 да не се разсърди Simple Smile
Трамваят трябва да се движи от Еминюню до автогара Алибейкьой. Но началната му спирка в момента е от Джигали. Трябва да се направят още две спирки, за да тръгва от Еминюню.
От Еминюню до Джигали има безплатен автобус шатъл, в него се чекираш с Истанбул карт, но не ти взема пари. На автобуса пише пише ЕС1- Gibali- Eminonu.  Спирката се намира се на 3-4 минутки пеша от автогарата на Еминьоню, посока Балат. Минаваш покрай една джамия и малко след нея е спирката на шатъла.

По-добре е до Емирган да пътуваш с кораб по Босфора до фериботното пристанище Emirgan Iskelesi. Слизаш от ферибота, тръгваш надясно по крайбрежната алея към İstinye и след  10 минутки пеша вляво ще видиш входа на парка. Само пресичаш пътя и си в него. Разходката е супер, защото хем гледаш хубавите къщи вляво, хем се любуваш на Босфора и снимаш на воля. От тук може да направиш едни от най-хубавите снимки на втория мост на Босфора.
Айде iyi günler!
Kolay gelsin...

# 201
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Мен пък ме вбесява когато някой се обърне със "Здравейте, мамчета" Rolling Eyes

# 202

Iris36, ще ми простиш надявам се, че не съм момиче и ти отговарям. Абе не разбрахте ли вече, че форума е смесен. Каква е аджеба тази дискриминация на мъжете. И началникът на БГ мама даже е ТАТКО, а не МАМА.
Редеми, майка, кажи лютфен.
И сега сериозно, че Ирис 36 да не се разсърди Simple Smile
Трамваят трябва да се движи от Еминюню до автогара Алибейкьой. Но началната му спирка в момента е от Джигали. Трябва да се направят още две спирки, за да тръгва от Еминюню.
От Еминюню до Джигали има безплатен автобус шатъл, в него се чекираш с Истанбул карт, но не ти взема пари. На автобуса пише пише ЕС1- Gibali- Eminonu.  Спирката се намира се на 3-4 минутки пеша от автогарата на Еминьоню, посока Балат. Минаваш покрай една джамия и малко след нея е спирката на шатъла.

По-добре е до Емирган да пътуваш с кораб по Босфора до фериботното пристанище Emirgan Iskelesi. Слизаш от ферибота, тръгваш надясно по крайбрежната алея към İstinye и след  10 минутки пеша вляво ще видиш входа на парка. Само пресичаш пътя и си в него. Разходката е супер, защото хем гледаш хубавите къщи вляво, хем се любуваш на Босфора и снимаш на воля. От тук може да направиш едни от най-хубавите снимки на втория мост на Босфора.
Айде iyi günler!
Kolay gelsin...

Моля за извинение ако съм пренебрегнала мъжкия пол, нищо лично 😁И  да попитам откъде се хваща ферибот с който да стигна до Емирган?

# 203
  • София
Iris36, това беше в кръга на шегата Simple Smile Радвам се, че го прие нормално.
А ферибота можеш да хванеш от Еминюню!

# 204
Iris36, това беше в кръга на шегата Simple Smile Радвам се, че го прие нормално.
А ферибота можеш да хванеш от Еминюню!

Естествено, че ще го приема нормално , разбирам хумора😀Благодаря за отговорите!

# 205
😍 Роже, 😍 свиквай, живеем в  модерни   времена. 😂
След време всички ще сме "то". 😭

И за да съм по темата https://www.instagram.com/reel/CaHFyfqDBov/?utm_medium=copy_link

# 206
Относно Емиргян - има една къща Беяз кьошк - сервират такова кавалтъ (закуска), че очите ми останаха там. Във високата част има паркче за децата и фитнес уреди, много приятно при топло време.

# 207
  • Бургас
Здравейте,
отсядала съм в Истанбул няколко пъти, но все с организирани екскурзии, и сме отсядали в района Лалели и Аксарай ( дано не ги бъркам или грешно изписвам) сега ще  ходим с мъжа ми, сами и какви са тези особености на района Фатих, аз не ги знам и къде да си запазим хотел, препоръчайте ми район, като главно отиваме заради лалетата в Емерган.

# 208
  • София
Аз харесвам района до гара Сиркеджи, близо до трамвай, метро,Мармарай, водния транспорт(корабчета и фериботи), Египетски пазар, моста Галата и др. забележителности.

# 209
Аз харесвам района до гара Сиркеджи, близо до трамвай, метро,Мармарай, водния транспорт(корабчета и фериботи), Египетски пазар, моста Галата и др. забележителности.
На мен пък районът около Сиркеджи не ми хареса, много мизерно ми се стори....
Фатих е много обширен район - от хотелите зад Света София до почти до Лалели все ми го изписва Фатих.. Не сме попадали на някакви проблемни участъци, а доста вървяхме пеш из тази зона. Затова сега заради цената избрах не толкова комуникативно място, просто наистина за мен не си струва да платим два пъти повече, за да сме по-централно
Трамвая и метрото дават добър вариант за придвижване, и ходенето пеша, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт