За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 211
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
И аз не къпя всяка вечер. Кожата и да чукна на дърво е в много добро състояние, не ползвам и излишни козметики.

# 106
Аз питах конкретно за температурата.
Аз знам, че няма проблем да се къпе детето.ч след ваксина ( ако не е крайно зле, разбира се.. )
Нашата педиатърка е на същото мнение ( ако искаме - къпем).
Просто не съм сигурна по принцип дали е ок, ако има темп.  бебешора - да се къпе...Сега вдигна лека просто заради ваксината.

Относно педиатрите в БГ - Има много читави специалисти, наистина. Съвременни, начетени и в крак със световните препоръки...

Обаче да ви кажа честно - масата са тип "комунистически разбирания". Особено в малките населени места. ..

Самият факт, че много педиатри все още препоръчват забелването или го правят самите те, говори много. И други куриози има - свързани с кърменето , класифициране на кърма като "нехранителна" и прочее.

Пак казвам - не всички са така! Моля ви да не ме разпнете сега 😀😀😀😀

Ами защо да не е ок да се къпе ако има температура? Водата действа добре и сваля температурата, една идея, съвсем леко по-хладка вода обаче. Ние така действахме сега като беше с ковид и трудно сваляше температурата, оставяхме за кратко да си поиграе във ваничката и действаше много добре. Просто наблюдавайте детето Blush

# 107
  • Пловдив
И тук много неонатолози и педиатри не препоръчват ежедневното къпане. Но тук вече има родители като мен, които не го спазват.

# 108
Цитат
Ами защо да не е ок да се къпе ако има температура? Водата действа добре и сваля температурата, една идея, съвсем леко по-хладка вода обаче. Ние така действахме сега като беше с ковид и трудно сваляше температурата, оставяхме за кратко да си поиграе във ваничката и действаше много добре. Просто наблюдавайте детето
Напълно подкрепям мнението.
Основен способ за сваляне на температури ако приближаваме границата на броят температуро-понижаващи за деня.

# 109
Здравейте Мами искам да ви попитам вчера на малкия направиха инжекцията на 3тия месец и от устата дадоха Rotarix 2-рия прием,вчера и през вечерта нямаше нищо.Макар,че сложихме лепенки против температура,но днеска малко кашля и сложих термометъра под мишницата температурата е 37,9 и нещо няма кеф малкия.Претесних се високо лие температурата?Може ли да дадем някаква лекарство къщи трябва ли да ходим до педиатъра?Благодаря ви на всички

# 110
От ваксина не може да кашля. Температурата ако мине 38.5 дайте Панадол. Ако не отшуми до ден, обадете се на личния лекар.

# 111
От ваксина не може да кашля. Температурата ако мине 38.5 дайте Панадол. Ако не отшуми до ден, обадете се на личния лекар.
Благодаря ви

# 112
За “температурата” 37,2-3 да кажа, температура на бебе не се мери СЛЕД баня, защото се е нагряло от водата. Иначе 37,5 + се води, че има и то зависи как се мери.
За млечницата,по-назад в коментарите, е заради PH-то, не заради неотмиване с водичка, някои бебета развиват по-киселинна среда. Нооо всеки сам си преценя, както е модерно да се казва.

# 113
Здравейте мами .
Снощи малкия беше добре .
Даже искаше тати да го вози във легена  караше  проходилката ,колата искаше да ходи.
Днес не е същия .
Температура 37.8 градуса имаше ,отпаднал ,запушен нос.
Сега преди малко му мерих 39.9 градуса дадох му нурофен сироп 6мл.
Педиатъра ни изписа спрей за нос,витамин с
Инфлуцид.На контролен преглед сме във Понеделник сутринта.
По неже скоро се събуди и не е ял му дадох пюре от круши сложих бисквитки хапна и пак заспа.
Преоблякох го че беше много изпотен.

# 114
Здравейте мами .
Даже искаше тати да го вози във легена  караше  проходилката ,колата искаше да ходи.
Днес не е същия .
По неже скоро се събуди и не е ял му дадох пюре от круши сложих бисквитки хапна и пак заспа.
На 39.9 никакви изследвания?? на дете без никаква противоменингитна ваксина?
Браво кураж на педиатърът ви... "спрей за нос,витамин с
Инфлуцид" не се дават тези неща на деца... никаква полза.

# 115
Здравейте. Моето дете нА 2.3 е с увеличена трета сливица, зарди която боледува нон стоп вече четири месеца. Преди да се увеличи не беше боледувал нито веднъж…… Декември имаше бактерия в носа Стафилокок - мазахме с Мупироназал по антибиограма. След лечението го пуснайме на ясла и бам два дена и жълти сополи - пускайме два носни и един гърлен - чисти. Минаха 5 дена обаче жълтите сополи не се повлияха и от старата антибиограма УнГ изписа капки Дексамфеникол за 7 дена. Като през цялото това време от тогава до сега носът му е запушен.  Приключи курса с капките - мина хремата, обаче носа е многл запушен и пак започна да хърка. Въпреки двата отрицателни рез., реших онзи ден да пусна секрет носен - любимата ми стара Мораксела (зарди нея детето увеличи трета сливица). Подчертавам, че не е ходил на ясла. Може би предните два рез.са били фалшиво отрицателни…..Назначи сега капки Левофлоксан по антибиограма. Обаче днес като плака детето, забелязах че са му подути и другите две сливици , а съм сигурна че не бяха така. Няма темп, кашлица, няма сополи. Само запушен нос и това хъркане. Чудя се от какво може да са се подули тези сливици? С УНг комуникирам по вайбър, не го е прехлеждала тия дни. Обаче се шашнах като видях какви са в момента. Не разбирам защо….

# 116
Здравейте мами .
Днес не е същия .
На 39.9 никакви изследвания?? на дете без никаква противоменингитна ваксина?
Браво кураж на педиатърът ви... "спрей за нос,витамин с
Инфлуцид" не се дават тези неща на деца... никаква полза.
Първо съм се спитала  със педиатърани .
Второ може ли да знаеш какви ваксини има детето ми.
Има всички ваксини до сега каквото е трябвало да му се бият.
Във Понеделник сме на контролен преглед и каквото трябва ще се пусне.
Все пак не го самолекуваме сами .

# 117
  • София
Birdie в тази връзка какви ваксини извън задължителните е препоръчително да сложим на бебето и децата? Искахме да сложим против ротавирус (Ротарикс) но педиатърката ни не беше съгласна поради усложнения с червата на неин пациент.
Каква е ваксината за менингит?

# 118
  • Пловдив
Противоменингитната ваксина не е част от ваксинационния календар, затова е почти 100 % сигурно, че я няма.
Освен това не беше ли вашето детенце пак с висока температура съвсем скоро? Пуснахте ли му иЗобщо стерилна урина и кръвни изследвания тогава? Пуснете му изследвания най- накрая, ако има уро инфекция която не се третира, не е добре.
Защо чакате до понеделник с температура 39.9, отидете веднага за кръв и урина на частно, струва 30 лева общо.

# 119
  • София
Танче, много висока е тази Т.

Аз къпя при температура, и мен са ме къпали, а не съм първа младост.

Общи условия

Активация на акаунт