За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 267
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Противоменингитната ваксина не е част от ваксинационния календар, затова е почти 100 % сигурно, че я няма.
Освен това не беше ли вашето детенце пак с висока температура съвсем скоро? Пуснахте ли му иЗобщо стерилна урина и кръвни изследвания тогава? Пуснете му изследвания най- накрая, ако има уро инфекция която не се третира, не е добре.
Защо чакате до понеделник с температура 39.9, отидете веднага за кръв и урина на частно, струва 30 лева общо.
Пуснаха му изследвания и урина.
Резултатите са добри.
Ние сме сложили всички ваксини по календара на България.
Само Ротарикс от препоръчителните му сложих ме.
Последно е бил болен от 4.01 до 9.01.2022 г.
Вече няма висока температура.
Последно я мерих 37.5 градуса.
Има апетит и вече му се връща настроението.

Незнам но вирус ли е или грип ама всички вкъщи минах ме през това.
Не е ковид ваксини имаме плюс PCR тест справих ме отрицателни са..

Във Понеделник сутринта сме на контролен преглед.
Сега му следя състоянието.

# 121
  • до най-прекрасния мъж
Не разчитай нито на Ковид ваксини, нито на PCR тестове. Приятелка са напълно ваксинирани още от пролетта. Наскоро всички изкараха Ковид с еднакви симптоми, като само детенцето й даде + тест. Възрастните бяха отрицателни, но болни. Детето го изкара тежко, с тежък постковид.

# 122
  • Пловдив
Ваксинирането не означава предпазване от заразяване, а целта му е ако случайно се заразиш, да изкараш болестта по- леко.
Доколкото разбирам ваксината си е свършила работата- възрастните са изкРали Ковид леко.

Ние също го изкарахме , ваксинирани сме, леко го минахме, само с хрема бях аз.

Танче, дано бързо оздравеете.

# 123
  • до най-прекрасния мъж
Ами не беше леко и при тях, като сериозен грип, единствено не стигнаха до болница, но детето стигна. Така че, дори (-) тест не означава, че не е Ковид.

# 124
Ваксинирането не означава предпазване от заразяване, а целта му е ако случайно се заразиш, да изкараш болестта по- леко.
Доколкото разбирам ваксината си е свършила работата- възрастните са изкРали Ковид леко.

Ние също го изкарахме , ваксинирани сме, леко го минахме, само с хрема бях аз.

Танче, дано бързо оздравеете.

Благодаря ти .
Дай боже бързо да се възтановим.

Само че да не забравяме че не винаги това че си   
Настинал е ковид.
Малко ли други вируси и грипове има.

# 125
Birdie в тази връзка какви ваксини извън задължителните е препоръчително да сложим на бебето и децата? Искахме да сложим против ротавирус (Ротарикс) но педиатърката ни не беше съгласна поради усложнения с червата на неин пациент.
Каква е ваксината за менингит?
NeisVac-C и Bexsero- и двете ваксини са Европейски, регистрирани ваксини.
Приложението им в Бг е абсоютно законно, защото европейското право е наднационално, над бг законодателство. Следователно, ако родителите желаят да поставят ваксина, законно ползваща се в ЕС-НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ забрани.
Вижте тук за тези двете ваксини
https://www.bg-mamma.com/?topic=1308857.msg44079909#msg44079909

# 126
  • Пловдив
Дете по стая прието преди два дена с отрицателен тест, днес при поредни изслидвания се оказа с ковид и го преместиха. Детето и майката миналата година са карали веднъж ковид.
Пуснете ПКК в понеделник, в момента има бум на постковид. Симптомите са разнородни, масово срещаната е температура в различен диапазон.

# 127
До сега не бях чувала за постковид, но напоследък доста често срещам, че се коментира. Колко време след евентуално боледуване може да се появи усложнение ? Децата бяха болни преди месец, реших че са донесли пак някой вирус от яслата, стигнахме пак и до АБ. После и аз и ММ се разболяхме- хрема, кашлица и Т около 2 дни, нищо сериозно. Само че като го лепна и майка ми и 1 седмица беше на легло, с отрицателен тест, но беше буквално като парцал. И сега се чудя дали не е било Ковид все пак, колко време след това трябва да наблюдавам за постковид симптоми, мога ли да ги различа от другите вируси?

# 128
Тези ваксини за които говориш не са задължителни във календара за 2021г.
NeisVac-C и Bexsero
Така че  нека всеки родител си прецени дали да ги бият на децата им.

# 129
Детето 2г вчера вечерта вдигна температура 38 внезапно. Давахме Нурофен, ту смъква, ту вдига... Днес закрепихме на 37.2. Малко хрема има прозрачна. Изстиват й крайниците - ръцете и краката, вечер е супер отпаднала. Ходилата й сега чак са обезцветени, та ги сложихме в малко топла водичка.  Днес се тествах аз за всеки случай и съм отрицателна, но съм и аз с лека Т и хрема.
Това изстиване на крайници ме притеснява. Дали е нормално при температура при децата? Не знам да чакам ли за лл до понеделник или да правим нещо сега.

# 130
  • Пловдив
Ами моя явно го е изкарал декември ковида, имаше зачервено гърло и температура. Лекарите тук казват, че касае месец-два след боледуването. Симптома при детето е t°, която продължи 16 дена. Приемът в болница стана на 8-я ден, след като не се повлияваше от медикаментите. Симптомите са разнородни и често засяга сърцето /ако е по-сериозно засегнато можело да се наблюдава задъхване, задух и подобни/. Лечението е дълго. На никой не пожелавам да се сблъсква с туй животно. Не съм от паниките по принцип и не го пиша за да плаша. Но наистина е страшно в болницата. Страшно е и при някои изследвания за родителя, докато чака резултатите.

# 131
Детето 2г вчера вечерта вдигна температура 38 внезапно. Давахме Нурофен, ту смъква, ту вдига... Днес закрепихме на 37.2. Малко хрема има прозрачна. Изстиват й крайниците - ръцете и краката, вечер е супер отпаднала. Ходилата й сега чак са обезцветени, та ги сложихме в малко топла водичка.  Днес се тествах аз за всеки случай и съм отрицателна, но съм и аз с лека Т и хрема.
Това изстиване на крайници ме притеснява. Дали е нормално при температура при децата? Не знам да чакам ли за лл до понеделник или да правим нещо сега.
Изстиването на крайниците е при повишаване на температурата. При понижаване, крайниците стават горещи. Това е естествен процес на тялото, изтласква горещата кръв в крайниците, за да се охлади и почва да сваля, преди това същите са студени.

# 132

Ако са студени крайниците докато има Т, значи ще продължи да качва.

# 133
Тъкмо му се стоплиха ръчички те и пак се  покачи температура 39.3
Дадох панадол.

# 134
  • София
Не е нормално, това е висока Т.
Идете в спешен център да го прегледат.

Общи условия

Активация на акаунт