Ваксини

• 76 903
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Казаха ми, че BEXSERO трябва да се съхранява на определена ниска температура, поради което транспортирането от Гърция се обезсмисля.
 Тоест тябва в Гърция да ни я поставят….

Така ли е?
Да попитам, на каква цена я взехте?

# 151
  • Пловдив
Все още не съм я взела, но едната доза е 103€ мисля.

# 152
Казаха ми, че BEXSERO трябва да се съхранява на определена ниска температура, поради което транспортирането от Гърция се обезсмисля.
 Тоест тябва в Гърция да ни я поставят….

Така ли е?
Да попитам, на каква цена я взехте?
Аз искам да ви попитам.
Тази ваксина на каква възраст се поставя.
Благодаря ви

# 153
Цитат
Аз искам да ви попитам.
Тази ваксина на каква възраст се поставя.
Благодаря ви

За "Бексеро" ваксината- зависи от много неща-ако ви е финансово притеснено, изберете 1 доза на 12м възраст, втора на минимум два месеца от първата.
Ако не, и сте финансово ок- 8,10 м- две дози... последна, трета доза- на възраст на детето 24-25-26м (след втората му годинка).

Цитат
Моето дете другата седмица навършва 6 месеца и ще й бъде поставена последна доза Хексацима. С тази доза приключваме задължителните имунизации според действащия в момента имунизационен календар за възраст до 12 месеца.
Разбирам, че може на 8 месеца да бъде поставена първа доза Бексеро, така ли?
Да, може.
Вижте схемата

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 16:48 от Birdie

# 154
Моето дете другата седмица навършва 6 месеца и ще й бъде поставена последна доза Хексацима. С тази доза приключваме задължителните имунизации според действащия в момента имунизационен календар за възраст до 12 месеца.
Разбирам, че може на 8 месеца да бъде поставена първа доза Бексеро, така ли?
Ще говоря с личния лекар другата седмица да видя какво ще каже по въпроса. Надявам се да се съгласи.

# 155
  • Terra incognita
На моята дъщеря първата доза беше на 4м, значи може и по- рано. Но явно си има възрастови схеми

# 156
Моята е на 16 м. Закъснели ли сме за Бексеро?

# 157
  • Terra incognita
Не мисля, че има възрастов таван.

# 158
Призив към всички!
Моля внимавайте с тази "Хексацима", кога слагат втората, и особено- третата доза!
Ако не спазите нужното- ваксинацията на детето Ви срещу ХепБ може и да се провали.

Хексацима ваксината съдържа Хепатит Б съставка-следователно, третата доза Хексацима не може да поставите на по-малко разстояние от 2м от предишната и доза и, внимание, на по-малко от 4м (четири месеца, 16 седмици) от първата доза Хексацима. Третата доза Хексацима, не може да поставите, ако бебето Ви не е навършило 6 месеца (24 седмици)!!
Ако не спазите това- Хеп Б ваксината ви МОЖЕ да не "проработи".

Цитат
Сега виждам. 1 и 2 доза са Хексион, трета е Infanrix.
Кой Infanrix? IPV-Hib? Hexa?

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 16:04 от Birdie

# 159
  • Terra incognita
Между 2 и 3 доза на Хексион (Hexyon) са минали около 10м. Това много ли е зле? 😬
О, не. Сега виждам. 1 и 2 доза са Хексион, трета е Infanrix. Това добре ли е?

# 160
Здравейте, как стои въпросът с ваксините на бебе с атопипен дерматит? Вече втори месец ги отлагаме, защото има активен обрив, който нямам идея кога изобщо ще отшуми. До кога максимслно могат да се отлагат и каква е процедурата, ако примерно 3-4 месеца и повече се бавим?

# 161
Здравейте, как стои въпросът с ваксините на бебе с атопипен дерматит? Вече втори месец ги отлагаме, защото има активен обрив, който нямам идея кога изобщо ще отшуми. До кога максимслно могат да се отлагат и каква е процедурата, ако примерно 3-4 месеца и повече се бавим?
Никаква връзка няма между атопичен дерматит и ваксини.
Нито атопичен дерматит е било някога изобщо повод, да се отлагат ваксини.

# 162
Има ли противогрипна ваксина за бебета под 6 месечна възраст?

# 163
Има ли противогрипна ваксина за бебета под 6 месечна възраст?
Не, няма.
Противогрипна ваксина, поставена на бременна (една доза от 0.5мл) , вероятно, може да защити новороденото до 6м му възраст. Но не е универсално, и не важи за всички новородени (тоест, че ще са сигурно защитени от тази тактика / подход).

# 164
Здравейте!
Подсилвате ли имунитета на бебе преди задължителните имунизации? Ако да с какво?

Общи условия

Активация на акаунт