Ваксини

• 77 004
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Чак подсилване не, но я пазех повече 2-3 дни преди и 2-3 след ваксина. Иначе приятели например действаха по хомеопатични схеми преди ваксина, аз като цяло държах на естествен отговор и имунитет

# 166
  • Terra incognita
Няма нужда да се подсилва имунитетът преди ваксина, да не говорим, че имуностимулантите при малки деца могат да бъдат и опасни.

# 167
На бебета не се дават имуностимуланти. Да не ги събирате с много деца или близки (особено студения сезон) няколко дни преди ваксина е достатъчно.
Ваксините не са някакво зло, не се психирайте, с някои изключения, бебетата ги понасят доста леко.

# 168
След като навърши годинка, почнах да давам Биозин кидс, но не във връзка с предстояща ваксина, а за повишаване на апетита. Добре й повлия, преди имаше дни, в които с мъка изяждаше 190 мл бурканче. Иначе за преди ваксина не смятам, че трябва да се прави нещо специално. По-горе са казали - да е здраво детето и няколко дни след това не я събирайте с много хора и деца.

# 169
Здравейте, сина ми е на 2.5 месеца , последната ваксина не му е бита още. Някой от вас дали е запознат проблем ли е ако се бие по късно.

# 170
Здравейте, сина ми е на 2.5 месеца , последната ваксина не му е бита още. Някой от вас дали е запознат проблем ли е ако се бие по късно.
Коя имате пред вид?

# 171
Здравейте.
На вас още ваксини предстоят.

# 172
  • Terra incognita
Колко време след прекарана розеола с много висока температура могат да се подновят имунозациите?
Постоянно нещо се случва и не успяваме да сложим MMRV 🤦‍♀️

# 173
  • Германия
Колко време след прекарана розеола с много висока температура могат да се подновят имунозациите?
Постоянно нещо се случва и не успяваме да сложим MMRV 🤦♀

Аз бих изчакала 3-4 седмици за всеки случай. Иначе вероятно може и след 1-2 седмица 🤷🏻♀

# 174
Ние също изоставаме с ваксините, защото Педи не иска да бие по две наведнъж, с което аз съм повече от съгласна..

Утре е хексацима а после ( след седмици) е Превенар 13. За превенара трябва да има два месеца от предишната ваксина ( тук Бърди ме светна 😀😀😀)

# 175
  • София
Ааа, детето е на 2 г и 5 м и аз се заблудих. Така написано, помислих, че е на 2 м и половина. Личният лекар какво казва? Предполагам, че не е проблем да се бие.

# 176
Здравейте. Бременна съм в 7 месец и бих искала да си поставя ваксината Tdap. Дали се предлага в българските аптеки и как е търговското й наименование?

# 177
  • Terra incognita
Забелязах, че малката ми прави рескция към белтък ( ако е в по- концентрирана форма) под формата на атопична изява.
Сега следва ваксина mmrv, четох, че не е проблем да се сложи на деца с непоносимост и алергия към яйчен белтък, тъй като ваксината е по- изчистена и осъвременена. Така ли ?

# 178
Забелязах, че малката ми прави рескция към белтък ( ако е в по- концентрирана форма) под формата на атопична изява.
Сега следва ваксина mmrv, четох, че не е проблем да се сложи на деца с непоносимост и алергия към яйчен белтък, тъй като ваксината е по- изчистена и осъвременена. Така ли ?
Да, така е. Тя вече не съдържа онези съставки, защото технологията на производство е друга.
Аз ползвам само "Приорикс".

# 179
Постоянно нещо се случва и не успяваме да сложим MMRV 🤦‍♀️
Малко преди деня за тази ваксина вдигна  много висока т.и дори бяхме в болница,направихме ваксината месец и повече след като излязохме от болницата
И стана на година и три месеца почти,няма проблем,изчакайте поне две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт