Ваксини

• 77 068
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
  • Terra incognita
Значи можрм спокойно да я поставим, без да се притесняваме? Proquad ще е, 4- валентната.
Ако хапва някакви печива, съдържащи яйца, няма проблем. Но ако хапне по- концентрирана форма- варено яйце, омлет, тогава забелязвам, че бутчетата се покриват със ситни пъпчици, които не са червени, както и леко сухи петънца, общо взето нищо кой знае какво. Същото забелязах и след бадемов тахан.
Трябва ли да спирам изцяло приема на яйца, аз мисля, че по- скоро не.
Мими, благодаря, аз се обадих и ми казаха, че трябва да ми не поне месец след първите симптоми, така че вече имаме нова дата, ама сега с тези яйца, винаги има по нещо 😃
Забелязах, че малката ми прави рескция към белтък ( ако е в по- концентрирана форма) под формата на атопична изява.
Сега следва ваксина mmrv, четох, че не е проблем да се сложи на деца с непоносимост и алергия към яйчен белтък, тъй като ваксината е по- изчистена и осъвременена. Така ли ?
Да, така е. Тя вече не съдържа онези съставки, защото технологията на производство е друга.
Аз ползвам само "Приорикс".

# 181
За нищо🌞 и аз така се притесних че изоставаме, но док каза няма страшно,нека се оправи напълно🌸те ваксините няма да избягат.
(И после сме отлагали и други последните две по календара,че все я мъчиха разни сополи и вируси...малко преди 2 г приключихме всички ваксини 🥳)

# 182
Значи можрм спокойно да я поставим, без да се притесняваме? Proquad ще е, 4- валентната.
Ако хапва някакви печива, съдържащи яйца, няма проблем. Но ако хапне по- концентрирана форма- варено яйце, омлет, тогава забелязвам, че бутчетата се покриват със ситни пъпчици, които не са червени, както и леко сухи петънца, общо взето нищо кой знае какво. Същото забелязах и след бадемов тахан.
Трябва ли да спирам изцяло приема на яйца, аз мисля, че по- скоро не.
Мими, благодаря, аз се обадих и ми казаха, че трябва да ми не поне месец след първите симптоми, така че вече имаме нова дата, ама сега с тези яйца, винаги има по нещо 😃
Забелязах, че малката ми прави рескция към белтък ( ако е в по- концентрирана форма) под формата на атопична изява.
Сега следва ваксина mmrv, четох, че не е проблем да се сложи на деца с непоносимост и алергия към яйчен белтък, тъй като ваксината е по- изчистена и осъвременена. Така ли ?
Да, така е. Тя вече не съдържа онези съставки, защото технологията на производство е друга.
Аз ползвам само "Приорикс".
Бадемов тахан- не даваме.
Аз бих спрял яйце за 6м. Но само като самостоятелен продукт, не изобщо, в храни. В храни може... .
Не вярвам много в "десенсибилизациите" при деца... .

# 183
Може ли малко помощ!:)

На 1 Март ще слагаме Превенар 13... Бебешора ще е на 6 месеца. Искам да поставя вече и първа доза Бексеро. След колко време да я сложим? Едва ли е окей и двете в един ден .. И следващата доза бексеро кога?

Благодаря!❤️

# 184

На 1 Март ще слагаме Превенар 13... Бебешора ще е на 6 месеца. Искам да поставя вече и първа доза Бексеро. След колко време да я сложим? Едва ли е окей и двете в един ден .. И следващата доза бексеро кога?

Благодаря!❤️
"Бексеро" може да сложите две седмици след Превенар 13.
Втората доза "Бексеро", и в случая, можете да поставите само ако са минали два месеца от първата доза.
Не е добре да слагате и двете на една визита- няма официална забрана, но има риск от странични ефекти.

# 185

Благодаря!❤️
Втората доза "Бексеро", и в случая, можете да поставите само ако са минали два месеца от първата доза.
Не е добре да слагате и двете на една визита- няма официална забрана, но има риск от странични ефекти.
Бексеро тази ваксина кога  се бие .
Не я намиран налична .
От къде трябва да се купи .

# 186

Благодаря!❤️
Бексеро тази ваксина кога  се бие .
Не я намиран налична .
От къде трябва да се купи .

Няма я в БГ изобщо. Не е в задължителните, нито препоръчителните. От Гърция се купува. Аптека Промахон.

# 187
Здравейте, искам да попитам Вirdie, дали може да ми разясни какво означава ваксиноиндуцирана левкопения?

# 188
Здравейте, искам да попитам Вirdie, дали може да ми разясни какво означава ваксиноиндуцирана левкопения?
"ниско число левкоцити, резултат от ваксинация"
НО, няма такова нещо по принцип, и що се отнася до детски ваксинации.

За останалото, може да пишете на л.с.
Моля да отчетете, кръв от пръстче не е достоверна, и не се използва-резултатите не са достоверни.
Работи се само с венозна кръв.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 15:57 от Birdie

# 189
Благодаря Birdie, но това го каза педиатър. Не съм си го измислила.
Търси се причина за с падащите левкоцити, проследени в рамките на 4 месеца с поне 5 кръвни картини.
Най-вероятно бебето е имало Ковид, преди 5 месеца(не е изследвано, но в контакт с ковид болен-доказан) изкара го като настинка. От тогава се наблюдава спад на левкоцитите, които се задържаха до към 4.60 и не могат да се възстановят.
Затова предполагам, че педиатърът търси причината и другаде.
Все някъде трябва да пише за ваксиноиндуцирана неща...
Благодаря все пак!

# 190
Здравейте мами.
Аз искам да ви попитам.
Имало някаква ваксина която се слага на  17м .
Малкия е на 16м  и във календара за имунизации на България видях следното.
от шестнадесетия месец - реимунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б инфекции, но не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием.
Да не би да става въпрос за тази ваксина.
Много благодаря

# 191
  • Terra incognita
На 6г има реимунизация с шествслентната и мпр.може би за това става въпрос.

# 192
Здравейте мами.
Аз искам да ви попитам.
Имало някаква ваксина която се слага на  17м .
Малкия е на 16м  и във календара за имунизации на България видях следното.
от шестнадесетия месец - реимунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б инфекции, но не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием.
Да не би да става въпрос за тази ваксина.
Много благодаря
Да, това е, реиуминизация. ЛЛ ще я сложи според това вашето дете кога е получило последната доза.

# 193
Дъщеря ми е на 2г. и 4 месеца. Чудя се дали да й сложим ваксината за варицела. От толкова чудене, накрая ще вземе да се зарази, но нещо не мога да се реша Rolling Eyes

# 194
  • Terra incognita
Защо се чудиш?
Синът ми не я изкара. На 6г, когато беше реимунизацията с мпр, помолих да му сложат комбинираната 4- валентна, която съдържа и антиварицела. След 3м му сложиха втора доза моновалентна. Нямаше никакви странични реакции.
Сега на малката (18м) сложиха 4- валентната, но виждам, че не е предвидена втора доза. Достатъчна ли е само една?

Общи условия

Активация на акаунт