Ваксини

• 77 078
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
Дъщеря ми е на 2г. и 4 месеца. Чудя се дали да й сложим ваксината за варицела. От толкова чудене, накрая ще вземе да се зарази, но нещо не мога да се реша Rolling Eyes
ВАРИВАКС инжекционна суспензия 0.5 мл
Арт. №: 30088579
Да попитам за тази ваксина ли става въпрос.
Тя по здравна каса ли е или трябва ние да си я купим.
На каква възраст се поставя.
Много благодаря

# 196
Не мога да отговоря защо се чудя. Всички задължителни са й сложени, но за тази за варицела се чудя. Всъщност, убедена съм, че искам да я сложим, но ме е страх (не питай от какво, не знам Smile)

Танчето, да, за тази ваксина става въпрос. Мисля, че няма възрастово ограничение. Обсъждало се е да се включи към задължителния имунизационен календар, но май покрай ковид са отложили за по-натам

Даването на аналгин на деца е абсолютно неприемливо. Равнозначно на капане на Коларгол, Виброцил, Макситрол, Цилоксан и подобно/и в детските нослета <<< широко разпространени, но абсолютно неприемливи практики.
И по повод на горното мнение, Виброцилът и за деца на 2 години ли не е ОК? Изписвали са ни го, капали сме го, както и Назик кидс и Йалоклийн. Деуги капки май не сме капали.

# 197
  • Terra incognita
Аз съм много доволна, че успях да ваксинирсм и голямото. Самата аз не съм я карала и знам какъв страх е да не я пипнеш на стари години. Аз също съм решила да се ваксинирам, но все забравям за себе си.
Ако можем да им спестим страданията около една подобна инфекция, защо не?
Наскоро дъщеря ми изкара Розеола, 3 дни беше с 40° температура, която не се повляваше от нищо, минахме през голям кошмар. Ако можех, бих го спестила на всички ни.

# 198
  • Пловдив
Аз съм я карала, като бях на осем и беше с ужасни сърбежи , още ги помня.
Ще ваксинирам малката сега напролет.

# 199
Възможно ли е от Превенар 13 да има разстройство и леко зеленикав цвят на изпражненията?

Биха я онзи ден. Имаше температура лека и липса на апетит и още вчера беше сякаш с лико разстройство? Просто никъде в описанието и листовката не виждам това кото нежелана реакция....

# 200
Възможно ли е от Превенар 13 да има разстройство и леко зеленикав цвят на изпражненията?

Биха я онзи ден. Имаше температура лека и липса на апетит и още вчера беше сякаш с лико разстройство? Просто никъде в описанието и листовката не виждам това кото нежелана реакция....
Не.
Но, ако много е плакало детето? от това? ...може.
Внимавайте с банята- слагаме кърпи /дрешки/ боди на радиатора, и после завиваме /обличаме с тях... описаното от Вас става най-често след преохлаждане след баня.

# 201
Здравейте!
Кога най-късно (кога е крайния срок) за поставяне на Ре-ваксина Симфлорикс (3-ти прием по календар е на 12м) и Ре-ваксина Пентаксим (по календар е 4-ти прием на 16м)?
Може ли да се поставят по-късно от този период и колко е допустимо?

# 202
Здравейте!
Кога най-късно (кога е крайния срок) за поставяне на Ре-ваксина Симфлорикс (3-ти прием по календар е на 12м) и Ре-ваксина Пентаксим (по календар е 4-ти прием на 16м)?
Синфлорикс 1прием на  2 месеца
2 прием на 4 месеца
3 прием на 12 месеца.
По не по календара на бг е така.
Защото после пък на 13 месеца се бие морбили.

# 203
Здравейте!
Да, могат. Няма точно "допустимо време ". Поставяте ги и свършвате с основната схема.

# 204
  • Terra incognita
Как трябва да изглежда обрив вследствие на mmrv ваксината? Днес е десети ден, от корема започна ситен червен обрив, сегс вече има по краката, ръцете, врата и лицето. Не е нещо фрапиращо. От три дни вечер вдига лека температура, най- мнгого до 37.5. Няма и апетит, от 4 дни не се е хранила нормално. Кога се предполага, че ще започнат да отшумяват рракциите, макар и леки?
Синът ми разви отит на осмия ден от ваксината и беше ужасно 😬

# 205
Как трябва да изглежда обрив вследствие на mmrv ваксината? Днес е десети ден, от корема започна ситен червен обрив, сегс вече има по краката, ръцете, врата и лицето. Не е нещо фрапиращо. От три дни вечер вдига лека температура, най- мнгого до 37.5. Няма и апетит, от 4 дни не се е хранила нормално. Кога се предполага, че ще започнат да отшумяват рракциите, макар и леки?
Морбилиформен, подобен на морбили.
Останалото не е от ваксината.

# 206

Нашият опит е 3 дни темп. от девети ден след ваксината, почна с 37 и нещо, стигна до 39,2, излезе лек обрив по крайници и корем на третия ден от вдигане на темп. Още на първия ден бяхме в спешното и там, след обстоен преглед, ни казаха, че може да е началото на вирус, но може и да е следствие на ваксината - реакция, защото "всеки различно реагира" (цитирам педиатърката, звучеше читава). В листовката пише до 3 дни темп. е възможна, но допускам, че тъй като "всеки различно реагира" е възможно да е свързано с  ваксината, още повече наличието и на обрива заедно с темп. навежда на това. От спешното ни казаха да наблюдаваме за други симптоми и посетим ЛЛ при нужда.

# 207
  • Terra incognita
За мен е ясно, че всичко е свързано с ваксината, но се чудех кога ще свърши тази одисея, че да си отдъхна. Надявам се това вече да е последно. Детето е добре, в добро общо състояние, весела, игрива. Надявам се скоро да прояде както преди.

# 208
Аз искаме попитам някоя майка сблъсквала ли се е досега с посдобно нещо вчера правиха на детето ми имунизация тази която се слага на година и шест месеца беше прегледан от педито и всичко беше ок вечерта вдигна темперетура през деня също и когато отидохме до спешното се оказа че е с вирус зблъсквали ли сте се досега с такова нещо за мен беше много странно как изведнъж се разболя след ваксина и дали ще се отрази на организма му това че след ваксина е с вирус без да е минало време

# 209
  • Terra incognita
Нищо странно няма, вероятно детето е било в инкубационен период, когато сте сложили ваксината, затова не е имало признаци все още.
Случват се такива неща.
Как ще се отрази, вероятно никак, но всичко зависи от самия вирус и моментното състояние на имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт