Помощ 1 дрямка

• 82
  • 2
  •   2
Отговори
Здравейте мами! Имам нужда от помощ.
Дъщеря ми е на 1г и5 месеца. Преди около месец започна да заспива трудно за втора дрямка, до тогава беше на интервали 3:30-40/4/4, спеше по 3 часа общо на обяд и по 10 часа нощем с едно събуждане по някое време, взимах я при мен на спалнята и продължаваше да спи. Втората дрямка се измести за след 16:30, първо скъсих дремките до 2:40 мин после до около 2 часа и малко. После започна да спи по около 30 мин на дрямка и да се буди , и започнах преход, увеличих първи интервал на 4 часа , с 30 мин дрямка , 2ИБ - 3:30 дрямка около час/час и малко, 3Иб4/4:30 После преспиването  ьспочна да отнема по 1 час
После започнах да редувам дни с 1и 2 дремки. Но на дните с две започна тотално да отказва втората. От няколко дни мъчим само на 1 - ИБ1- 4:30/4:45 ИБ2 5:30-6
Първите дни спеше по 30 мин и се събуждаше доприспивах, последните два дни докарва до 1 час и доприспивам но най много до 1:30. Трудното заспиване продължава. ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ ОБАЧЕ Е - след заспиване за нощен сън започва едно събуждане след 1 час спане с плач, което се повтаря по 2-3 пъти и трябва пак да се гушкаме да лягам до нея , нощите са много неспокойни, на две дремки не беше така. Иначе интервалите не киселее играе , забавлява се , бодра е , чак към края на иб започва да и се доспива. Очаквам кучешките зъбки и не разбирам прехода ли е проблема или зъбките? При Вас след прегода имало ли е такива нощи , подобряват ли се когато детето сеикне, за колко време свиква. Иначе сутрин спи до 8-30/9:00- прави по 11 часа та и отгоре ако е била много неспокойна ноща.
Моля Ви дайте ми съвет , и тя се тормози и аз

# 1
На тази възраст моето дете спеше само по 1 път, от самосебе си станаха нещата, то само си показва.Щом трудно заспива, значи не му се спи.Не допреспивам
На 2.5 години изцяло махнахме дрямката през деня, защото заспиваше трудно и се отразяваше на нощния сън.
Иска ни се да спят като бебета и да имаме време, но бързо растат и искат и могат да си играят и опознават света

# 2
  • София
Да, на тази възраст е нормално вече да спи веднъж на ден. Ако заспи и втори, нека си спи.
Дете не съм нито приспивала, нито доприспивала.
Все едно мен някой да ме кара да спя насила, когато тялото ми е будно.
Нормално е при спане през деня да не спи през нощта.
Важен е нощният сън, а през деня да играе. Щом и сутрин си отспива до късно, значи си взима необходимата доза почивка.
Децата в яслата на тази възраст спят по веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт