За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 305
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Подкрепям мнението на Тони 🙂
Адски неадекватно писане, мислене и действия.
Който каквото иска да си мисли .
На мен ми е притеснено достатъчно че да ви мисля и вас.

# 196
Викам си,че съм тотално изтрещяла,че само мен да ме лови нервата като чета тази безотговорност.
От 6ти са минали повече от 3 седмици,лекувайте детето,търсете причината за температурата.
Боже мой!

# 197
Викам си,че съм тотално изтрещяла,че само мен да ме лови нервата като чета тази безотговорност.
От 6ти са минали повече от 3 седмици,лекувайте детето,търсете причината за температурата.
Боже мой!
Казах само че тогава е боледувал и беше излекуван .Но явно нещо от мен сега е настинал.
И естествено е лекуван .
Сега вече е добре.
Нито температура.
Нито кашлица.
И спрете да ме критикувате сякаш сте цвете за мирисане.

# 198
Госпожа,
от две седмици поне, пишете, че детето Ви е с температура.Ту я сваля - ту я качва, излекувано ли е според Вас?
Сменете педиатъра, ако трябва отидете в по-голям областен град, ако сте от малък такъв, но аз ако бях на Ваше място нямаше така спокойно да пиша във форума, при положение, че детето не е добре.

# 199
От настинка до Ковид бая разлика си има ...

# 200
Ако моето дете е болно, аз няма да стоя с телефон в ръка и през 15мин да пускам постове... има температура, няма, повръща, плаче, смее се и тн. Оставете телефона и му обърнете внимание на това дете. Тук е място за някой друг съвет, а не за цялостно сформиране на терапия на болно детенце.

# 201
На 6ти може да е било друго, но след като сега сте ковид и детето има симптоми, за мен е почти сигурно. Казвам ви, защото при нас беше почти същото, вдигна много висока температура, изследвания и ЦРП бяха идеални, отрицателен тест, но беше зле. За щастие мина точно за 3 дни с много лека терапия. При нас вдигна температура миналата събота късно вечерта, в неделя сутринта бяхме вече във спешен кабинет, за да я прегледат, защото започна да покашля и на мен ми беше много притеснено.

# 202
  • Пловдив
Танче, моят съвет е да го следиш след месец-два, ако вдигне температура и я задържи има опасност от постковид.
Мога да изпиша вече една тетрадка за това, пак казвам не искам никой да плаша, но се минава през ада, до достигане на диагнозата.

# 203
Наистина си мисля, че зад този профил някой се бъзика с нас. Това не са адекватни “неща”. Изнервям се вече лично аз като чета. Просто не е реално и не е нормално.
Приемайте хората такива, каквито са.

Цитат
Мога да изпиша вече една тетрадка за това, пак казвам не искам никой да плаша, но се минава през ада, до достигане на диагнозата.
Хм, каква Кафка метафора... вижда този, който знае.
Не можеш да "видиш" нещо, което не знаеш.
Тоест, знанието предшества "опита".
В Бг се опитват да "видят" това, което изобщо не знаят, и не подозират, че може да съществува.
Естествено, това води в оркестъра ... перманентно.
Не можеш да свириш Шопен, без да знаеш, защо аджеба, в този огромен сандък, има черни клавиши... просто е.
Не говоря за майките... изобщо.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 22:53 от Birdie

# 204
  • Пловдив
Birdie, аз съм от тези, които "философски" приех ковид вълната. Ежедневието ми е такова, каквото беше и преди март 2020. Не съм ваксинирана и докато имам избор ще го ползвам.
Сега от другата страна на "барикадата", още повече осъзнавам какви глупости бълват по новините и т.н., вместо да дават реална информация за какво да наблюдаваме и т.н., отделят свръх много време за зелени сертификати и кое да работи/не работи и разни подобни. Факт е, че синът ми е карал ковид декември /разбрах го на 23 след антигенен тест/, без някой от нас да е боледувал, без някой от контактите ни да е боледувал, освен ако не е било още по-безсимптомно. За мен вирусът или ще изчезне от самосебе си или ще мине през всички, нито сертификати, нито ограничения, нито ваксини ще го спрат.

# 205
  • Германия
По колко АН давате на бебетата , моето е на 2+++м, давам по 120 вода +4м.л.като преди месец тежеше 6,070 изписан е 3,860кг
Тука нещо се обърках. На месец и нещо ли е тежало 6,070?

# 206
Госпожа,
от две седмици поне, пишете, че детето Ви е с температура.Ту я сваля - ту я качва, излекувано ли е според Вас?
Сменете педиатъра, ако трябва отидете в по-голям областен град, ако сте от малък такъв, но аз ако бях на Ваше място нямаше така спокойно да пиша във форума, при положение, че детето не е добре.
От известно време ме сърбяха пръстите да го напиша и аз ,детето Ви не е добре ,през 20 мин.тук описвате състоянието му...тук физически как да Ви помогнат...дано бързо да се оправяте всички и определено по-малко телефон ,когато нещата не са добре..

# 207
Момичетa, mom shaming-a не помага на никой.

Опитайте да се държите прилично. Не е ваша работа и минавате граници.

# 208
  • София
Нали докладвате и трият 😂

# 209
Не е въпросът за докладване, темата е за взаимопомощ. Хубаво е да помислим как ще се почувства другия човек, когато пишем. Има начини и начини да се каже едно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт