За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 355
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Всеки ден я слагам, но първата и дрямка е към 11/11.30 и спи до към 12.30/13.00ч. Реално, ако иска да заспи  е към 16./16.30 което е късно вече. Много лош режим си направи. Каквото такова, най-вероятно след месец, два и този ще се промени.

Защо 16:00/16:30 да е късно? Ако спи час поне, после пак спокойно може да си заспива към 21:00? Може да опитате, но щом казваш че не иска.. Thinking а другия вариант е просто да си ляга по-рано, към 19:30 да кажем.

# 256
  • Пловдив
Друг вариант е просто като заспи в 11:00 да го събудите в 11:30-45 и след това ще си заспи към 15:00-15:00 и така.
Но ако детето се чувства добре с настоящия режим , естествено, че няма смисъл от промени.

# 257
  • Пловдив
Синът ми е на 1г4м и си казва самж ма-ма, ам-ам. Все ще преговори някога, нямам притеснения на 7м, изобщо пък не съм го мислела.

Давала съм само Лефакс и зехтин по време на коликите, не ги и разбрах.

# 258
Мами, как преминава профилактичния преглед при нефролог за бебе на 6 месеца? Много ли е неприятно за мъниците? И проблем ли е, че ще заведем бебка на 7 месеца, а не на 6 месеца, че покрай този ковид пропускахме консултации и педиатъра ни даде направленията по-късно. Проблем ли е, че ще пускаме и кръв и урина на 7, а не на 6 месеца? Thinking

# 259
  • Пловдив
Не е проблем.
Прегледът е просто ехограф, нищо им няма на децата като неприятно усещане.

# 260
Ами жал ми е да я будя, защото тя и без това не спи, от 5 до 7 месец  беше като по часовник,  с две дрямки и заспиване в 20.00ч. Сега сънят е мираж, Heart
Имаме и две кучета , и те напоследък не слушат, шумни са...може и това да е проблем също

# 261
  • Пловдив
Възможно е да не спи добре именно , защото е преуморена и режимът не и е Ок за възрастта.

# 262
Да, преумората, обратно на очакванията, води до по- лош сън.

# 263
Момичета, малко страничен въпрос а и да разсеем от тези болести. На една позната съпругът и работи като фотограф в една агенция   тук в Англия и са харесали снимки на бебка. Искат да я снимат за някои реклами за детски стоки. Мъжът ми е ок, но аз се колебая. Как бихте постъпили вие в случая.

# 264
  • Somewhere beyond the moon and stars
Мами, как преминава профилактичния преглед при нефролог за бебе на 6 месеца? Много ли е неприятно за мъниците? И проблем ли е, че ще заведем бебка на 7 месеца, а не на 6 месеца, че покрай този ковид пропускахме консултации и педиатъра ни даде направленията по-късно. Проблем ли е, че ще пускаме и кръв и урина на 7, а не на 6 месеца? Thinking

Както е написала Lore.lay, ги гледат просто на коремен ехограф и общ преглед. Моята девойка даже не се разплака изобщо.
За урината и кръвта не мисля, че е проблем, няма и какво да направите оттук нататък. Купете си непременно няколко торбички за събиране на урина, защото понякога не става от първия път. На този етап основно се следи нивото на желязото в кръвта, така че дори да е ниско, може да се коригира с въвеждане на месо или жълтък при захранването.

# 265
Момичета, малко страничен въпрос а и да разсеем от тези болести. На една позната съпругът и работи като фотограф в една агенция   тук в Англия и са харесали снимки на бебка. Искат да я снимат за някои реклами за детски стоки. Мъжът ми е ок, но аз се колебая. Как бихте постъпили вие в случая.
Огледай документално нещата. За какви продукти, в какъв срок, къде ще бъдат разпространявани снимките. Аз лично бих се съгласила за определен времеви период, а не да се ползват снимките безсрочно. Също ми е важно къде и с каква цел.
Преди няколко години (тогава детето е било на 4г) ми стана много неприятно, когато случайно попаднах на снимка на моето дете, в сайт за детски дрехи. Беше използвана снимка от нейна коледна фотосесия, заради полата, която носи (на снимката е на 9м). Фотографката е дала снимките без наше знание и позволение. Директно им писах да я свалят.

# 266
  • Пловдив
Не бих се съгласила. Аз не качвам и снимки на детето в социалните мрежи. Изобщо идеята да се веят снимки безразборно някъде меко казано не ми допада. Като започне да си преценя сам (както е модерно да се казва), ако иска в реклами да участва, ако иска да си качва снимки в социални мрежи.

# 267
Аз връщам на темата със спането ( сори 😂 )

Моят калпазанин пък спи по 30-40 минутни дремки, събужда се сам и после е недоспал и кисел и само си търка очите... Нощем спи, но пък докато заспи - сме при него през 15 минути....

Може дремките да са по-дълги и редки, но само яко спи в нас... Е, не можем физически. Ще ме прощава!!! Така прави по 4-5 къси спанета през деня и е като майка си в ПМС...

Почти на 5 месеца е...

Сега се пада скокът в растежа следващата фаза УЖ...

Ама като му се спи, да спи...Егаси. Аз не му преча 😂😂😂😂🍸🍸🍸🍸

# 268
Момичета,давам лефакса и искам да пробвам с абоколикен,вие комбинирате ли ги или давате едното или другото,понеже едното е със симетикон,другото с лактаза?
НЕ давайте подобни неща на детето. Оправете техниките на храненето му!

Цитат
Birdie ,
Да сега съм слагала първо млякото ?
От 10-12 м .
Та , какво може лошо да се е случило на дъщеря ми , може ли да споделиш по -подробно . Ще съм благодарна .
Ако сте слагали точното количество вода, съответно на лъжичките АМ прах? нищо.
Но това предполага, да сте мерили по друг начин нужното точно количество вода.

Цитат
Отговорът е в текста на договорът Ви.
Той определя права и задължения, както и финансовата страна.
Естествено, и освен всичко друго, осигурява:

* пълна анонимност
* пълни авторски права- Ваши, за много дълъг период от време,
* те нямат авторските права на снимките, и не могат за ваша сметка да ги препродават настрана.
* добро заплащане

това е чудесен начин да създадете траст и да слагате настрана пари за образованието на детето.
Ако заплащането е добро- нужно е да платите на Ваш адвокат за да оформи нещата коректно, и без задни вратички за тях.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 13:32 от Birdie

# 269
За колики препоръчвам СИЛНО Боуен терапия!

Хора! Чудеса върши!! Оправи ни и пъпната херния също!!

Няма да давам координати тук, да не стане реклама...
Ако някой иска - на лично.
Терапевтите са в София.

Общи условия

Активация на акаунт