За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 26 341
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Аз е имало случаи приготвям си лъжиците АМ в голямото шише, топля водата в малкото и присипвам след това. Е каква е разликата водата със сигурност е точни мл. Питам от любопитство, не се занимавам вече с такъв тип храна.

# 241
Мами,здравейте. Пак имам питанка.
Когато бебчетата Ви бяха на 7-8 месеца,с какво ги занимавахте денем? И нормално ли е,че все още си говори по бебешки само “тата”,писка,вика,но никакви други срички. Все още не умее и да сяда. Ей така като ме хване някаква параноя за малката и докато не попитам някого,наистина не мога да заспя …

# 242
Мами,здравейте. Пак имам питанка.
Когато бебчетата Ви бяха на 7-8 месеца,с какво ги занимавахте денем? И нормално ли е,че все още си говори по бебешки само “тата”,писка,вика,но никакви други срички. Все още не умее и да сяда. Ей така като ме хване някаква параноя за малката и докато не попитам някого,наистина не мога да заспя …
Синът ми е на 7+ и най-често казва "ма" и "Ем", по-рядко ам ам или ма ма. Вика, крещи понякога. Ако го сложа седнал може да се задържи в това положение, но понякога залита настрани и ляга по корем. Дъщеря ми например дърдореше повече на неговата възраст. За ориентир ползвам какво трябва да прави по седмици на гърба на амбулаторния му картон.

# 243
Когато съм давала сухо мляко, винаги е било HIPP и винаги съм си спазвала указанията на опаковката... Там си пише, какъв е обемът на готовата храна и колко милилитра вода трябва да се налее + мерителни лъжички, естествено..

# 244
Дъщеря ми е на почти 9 месеца, спи само веднъж на ден около 1.30/2 ч. Сутрин след като я нахраня, преоблека и измия започваме с игри цял ден. Занимава се с играчки за нейната възраст, но купувам и за по- големи. Слагам я също в люлка, в столчето за хранене също стои, и така до вечерта,  храни се и ляга . Много е изморително, защото и тя иска да ходи вече,  изправя се сама, сяда от началото на 8 месец.

# 245
Дъщеря ми е на почти 9 месеца, спи само веднъж на ден около 1.30/2 ч. Сутрин след като я нахраня, преоблека и измия започваме с игри цял ден. Занимава се с играчки за нейната възраст, но купувам и за по- големи. Слагам я също в люлка, в столчето за хранене също стои, и така до вечерта,  храни се и ляга . Много е изморително, защото и тя иска да ходи вече,  изправя се сама, сяда от началото на 8 месец.

Спи по веднъж на ден? Това не е ли твърде малко?

# 246
Момичета,давам лефакса и искам да пробвам с абоколикен,вие комбинирате ли ги или давате едното или другото,понеже едното е със симетикон,другото с лактаза?

# 247
Vivka, разбира се, че е малко, но не иска да спи, много е активна. Може да е период през 8 месец . През 7 м.беше на две дрямки, щом като влезе в 8 си направи една. Лошото е, че заспива и късно , някъде към 21.00ч.

# 248
  • Пловдив
Не съм давала капки за колики, от моята гледна точка са безсмислени. Не съм сигурна, че детето изобщо имаше колики. Но при всеки случай все си мисля, че гушкане и носене в слинг помагат повече от капките.

На 7 месеца нашето дете беше на три дремки, на една дрямка мина на 14 месеца. Но всяко е различно, явно вашето има доста енергия за изразходване и е по- активно.

Водата се слага първо в шишето, а след това добавяте АМ. Ако първо сложите АМ, то има някакъв обем, който заема в шишето, съответно няма как да знаете дали водата , която доливате е точното количество.

# 249
Мами здравейте.
Една приятелка има детенце на 1 г. И 2 м.
Проблем ли е да ползва Назик спрей за нос.
Изписа го техния лекар.

# 250
Birdie ,
Да сега съм слагала първо млякото ?
От 10-12 м .
Та , какво може лошо да се е случило на дъщеря ми , може ли да споделиш по -подробно . Ще съм благодарна .

# 251
  • София
Сложное, за едно година все е щяло да се разбере, ако му има нещо на детето. Бърди дава някакви ужасно крайни случаи (някои дори само чисто научни) и само гледа да паникьоса майките и да се покаже колко много знае за там ти 30г практика, която така и не сподели къде я е практикувал (поне 10 пъти съм срещала да го питат).
Аз никога не съм гледала да е баш точно до мл, винаги се е случвало да има отклонение, здрав е след 1г3м пиене на мляко. Иначе да, винаги е първо водата, после млякото. Отзад на кутиите пише колко трябва да е готово готовото количество мляко (почти навсякъде е +10мл).

Ани, а детето не се ли изнервя с 1 сън? И на мен ми се струва прекалено малко. Малкият на 1г3м мина чак на 1 дрямка, дори сега, ако спи по-малко от 2-2,5ч на обяд и става ужасно кисел (заспива в 20:30-21:00, става в 8:00). Нормално е да не искат да спят, а да опознават света, синът ми също имаше период, в който се бореше да не заспива втори път, обаче го приспивах и гледай после 2-3 часа как откъртваше.

# 252
  • Германия
Първо се слага водата, за да се измери точното коричество. Нали, ако сложа първо сухото мляко например 4 лъжички, няма как да измеря точно 120мл вода. Разбира си, винаги може да се измери в отделно шише 120мл вода, но това е излишно. Не виждам друга причина да се слага първо водата после млякото. Така и така, ще се смесят.
За обедния сън, дъщеря ми, също от малка спи само на обяд. Отрази и се много добре.

# 253
Всеки ден я слагам, но първата и дрямка е към 11/11.30 и спи до към 12.30/13.00ч. Реално, ако иска да заспи  е към 16./16.30 което е късно вече. Много лош режим си направи. Каквото такова, най-вероятно след месец, два и този ще се промени.

# 254
При нас е така горе долу.
Заспива към 21.00/21.30 часа .
Буди се към 07.00 / 07.30 часа пие мляко.
Сменям памперса.
Игра е си .
След това Заспива различно 10.00/10.30 часа
11.00/11.30 часа  спи по около 2 часа
След това следваща дрямка между 15.00 часа и 16.00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт