За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 589
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Как да бъркаме без да става пяна ?

# 31
И моята девойка е на Аптамил АР и класическия,днес бяхме на нефролог и коментирахме потенциалния запек и тя каза едната лъжица класически да го заменя с Новалак ИТ,тъй като съдържало повече нещо си,но аз имам Аптамил Комфорт и ще използвам него,не ми се вижда добре да са различни марки млека.

# 32
  • до най-прекрасния мъж
Никой никъде не е казал, че насилваш детето.

Съвсем друго нещо се опитах да кажа, но ти си знаеш най-добре. Стискам палци бързо да мине това неразположение!
Да, разбрах те, благодаря ти за съветите. Просто тя като пие 100 мл 2 пъти дневно, а останалите са от порядъка на 60-70-80, не се прехранва реално. Иначе, да, бих могла да опитам, ако видя, че изпива 8х100 и не й е ОК на коремчето с толкова голямо количество на един път.
Сега пробвах да разбърквам мерителните лъжици една по една с чиста стерилизирана кафена лъжичка, с която давам капките. После доразбърках с въртеливи движения на шишето. Не стана никаква пяна.

# 33
Blue angel, преминахме на аптамил след хипп антирефлукс. С хипп беше трагично. Много плач, повръщане, изхождания по 8 и повече пъти подобни на диария. Изяждаше по 30, 40 или 50мл , но с първото даване на аптамил нещата се подобриха. Много е относително за млякото, може би просто имахме късмет и проработи. Наистина се получават балончета, но при силно и продължително друсане. Аз го разбивам по часовниковата стрелка с въртеливи движения на китката. Малката няма проблеми, а и коликите преминаха сравнително бързо. Също така мога да отбележа, че откакто приема аптамил сравнявайки го с хипп, при повръщане тя не плаче. Внимавайте с еспумизан, лефакс и подобни. В началото слагах в млякото, но го втечнява и ефектът на гъстотата се губи. Бях разделила приема на капки за колики сутрин, а капките със симетикон вечер като ги давах отделно с лъжичка .

# 34
Blue angel, преминахме на аптамил след хипп антирефлукс. С хипп беше трагично. Много плач, повръщане, изхождания по 8 и повече пъти подобни на диария. Изяждаше по 30, 40 или 50мл , но с първото даване на аптамил нещата се подобриха. Много е относително за млякото, може би просто имахме късмет и проработи. Наистина се получават балончета, но при силно и продължително друсане. Аз го разбивам по часовниковата стрелка с въртеливи движения на китката. Малката няма проблеми, а и коликите преминаха сравнително бързо. Също така мога да отбележа, че откакто приема аптамил сравнявайки го с хипп, при повръщане тя не плаче. Внимавайте с еспумизан, лефакс и подобни. В началото слагах в млякото, но го втечнява и ефектът на гъстотата се губи. Бях разделила приема на капки за колики сутрин, а капките със симетикон вечер като ги давах отделно с лъжичка .
НЕ се дават подобни неща на бебета- няма реална нужда от тях.

# 35
Момичета, аз пак се притеснявам за тези кг. Бебка е на почти 9 месеца и тежи 6.900 ( направо ужас). Има три млечни хранения с АМ (210 мл). , бананова каша с плод около 120 гр., пюре горе долу същото к-во. Всеки ден е различно и понякога яде повече , друг път по- малко. Чудя се дали да не направя още едно хранене през нощта , или късно вечерта.  
Много се движи, спи малко през деня два часа общо, има дни и само с една дневна дрямка. Според тукашните стандарти ( живея в чужбина)няма място за притеснение,  те обръщат внимание повече на менталните способности на детето.Преди месец посетихме консултант, всичко било наред според тях.

Аз давам на моя син ябълка(на ренде), канела,грис,мюсли,бисквитка,банан,орех,жълтък..
По пп си е добре на 1г.стана днес и мисля, че тежи около 10-11 кг. 80 см.
Опитай от тези храни, мисля че ще качи. 🙂

# 36
Blue angel, не ти казвам какво да правиш, но искам да обясня какво исках да кажа аз Simple Smile

Между хранопровода и стомахчето на бебето има един мускул, който действа като клапа. При бебчета с рефлукс той се отваря, когато не трябва, тъй като още не е развит добре. Идеята да се храни по- често с по- малко количества е такава, че да не се притиска допълнително мускула като се дават по- големи количества.
Не става дума за прехранване на бебето. Просто по този начин се помага на клапата да не се отваря и връща храна в хранопровода.

# 37
Кога давате омнибиотик панда,сутринта или вечерта ?

# 38
Привет, някой сблъсквал ли се е с будене през нощта за около 2 часа и после пак заспиване. От няколко дни стана ужас. То всичко се обърка с тръгването на ясла ноевмри месец - върна млякото и буденето през нощта. Понеже беше болен, скоро не е ходил на ясла, но млякото остана .... И не , не е биберона както каза педиатърката, пие го и от чаша. Та буди се през нощта иска пак мляко, давам супер разредено , изпива го и се кротва. Щом се отдалеча от леглото започва да се дере. Първо не плаче, ръмжи ми и ми вика, ппсле нещата ескалират и става страшно. Та , период ли е, тренира ме да стоя при него ли / спим в една стая, то няма и много къде да ида Simple Smile/ не знам какво да направя

# 39
Дами,
Педиатърката не вдига - на бебето ми на 4м му е зачервено окото - като спукано капилярче стои
Какви капки може да й взема от аптека?
Лайка не помага...

# 40
  • до най-прекрасния мъж
sd.ad, днес ще опитаме да минем гастро и да каже какво да я правим. Снощи след храненето в 24 ч не можа да заспи (От рефлукса й се разби съня и дневен, и нощен и последната седмица в часовете 0-3 е цирк, хем не спи изобщо, хем реве). Опитах да я приспя, не успях. В 2.30 повърна малко в леглото си, не знам защо. Вероятно заради бурното ритане и цокане на бибата. Достраша ме да я нахраня в 3, заради повръщането. Към 3 без нещо се опита да заспи, но на пресекулки и се будеше. Стана 3.30, тя хем й се спи, хем заспи и се буди. В 4 се ококори и я вдигнах да яде. През времето от 0-4 почти постоянно рева (Като изпусне бибата), вероятно за сън, защото така жално плаче, когато й се спи. Изяде 100 мл и заспа. Реших да поспя и аз и да я видя кога ще стане сама за мляко. Събуди се в 8 за нова порция от 100 мл. Сега заспива. И аз не знам вече какво да я правя. Доскоро, като ядеше на поискване, графикът й беше пълен хаос. От няколко дни по съвет на педиатърката будя на 3 часа и храня (Тя не че спи особено). Както писах, пиеше различни количества. И сега, като пие вече по 100 мл всеки път, че не й стига даже, не знам какво да я правя. Сега ще я видя кога ще стане да търси нова порция и ще звъня да се консултирам. Като не ядеше, се притеснявах, сега яде, аз още повече се притеснявам, защото от 570-600, ако я оставя, ще вдигне рязко на 800 мл.

# 41
Към майките с бебета наскоро преболедували ковид. Какви бяха първите признаци? Не искам да си вкарвам излишни мухи, но малката сутринта се събуди с 38.5. Може и повече да е била, защото я измерих след като я измих. Беше доста топла с блуждаещ поглед. Вчера разбрах, че братовчедите ми са с корона, а бяхме заедно в неделя. Държана е от тях, но тогава не са имали никакви симптоми.

# 42
Малката от петък е в карантина . 4 дни беше с висока температура . Нямаше като че ли други симптоми в началото .
Към майките с бебета наскоро преболедували ковид. Какви бяха първите признаци? Не искам да си вкарвам излишни мухи, но малката сутринта се събуди с 38.5. Може и повече да е била, защото я измерих след като я измих. Беше доста топла с блуждаещ поглед. Вчера разбрах, че братовчедите ми са с корона, а бяхме заедно в неделя. Държана е от тях, но тогава не са имали никакви симптоми.

# 43
Здравейте мами .
Вчера бях за направление че неща ме боляха гърдите.
Днес сутринта бях на лекар .
И от прегледа се установи че кърмата ми е на спиране .
Много ми се искаше поне още малко да мога да го кърмя.
Но ще кърмя до като има макар и малко кърма...

# 44
Здравейте мами .
Вчера бях за направление че неща ме боляха гърдите.
Днес сутринта бях на лекар .
И от прегледа се установи че кърмата ми е на спиране .
Много ми се искаше поне още малко да мога да го кърмя.
Но ще кърмя до като има макар и малко кърма...

Ох... Защо така се е получило?

Консултант по кърмене няма ли да помогне?

Хедра, Ася Демирева са титани в тази област 😀. Има и много други също..

Общи условия

Активация на акаунт