За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 680
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Кажете модела и някой може да успее да го намери или да има същия.

# 526
  • София
Едва ли ще ги изчислите правилно.
Как знаете колко ще наддаде детето? 😆Като наддаде макс 800гр ще спрете да го храните ли хаха шегувам се, разбира се, но това няма как да го знаете. Моят  наддаваше по 1.2-1.3 на месец, използвах един пакет единица след раждането и си минах на двойка. Вие и на 3-3.500 може да минете на двойка, няма нужда да се чака да е точно 4кг.
Иначе да, по 7-8 памперса на ден ще отиват, може и повече. Като бройка сте ги изчислили, но като размер може и да сбъркате.
Аз ще споделя, че купих 5 кашона тройка, според моите сметки, а продадох 3 от тях 🤣🤣
Дори не си направих труда да чета тези изчисления (не се обиждай, но ми стана малко смешно, защото аз също съм смятала така и ми се смяха)
Отдели си днес 10 памперса и утре по същото време виж колко са останали....и така ще си прецениш, но има едно,, но "!
Ако един памперс се скъса, др протече след 10 мин от много пишкане, бебето пусне малко,, ако", пак смяна,..... На ден са ми вървяли 15 памперса, за 4 дни замина пакет от 50 бр мисля че бяха.....
Егати и съвета дадох, просто размишлявах на глас и написах 😏
Имай винаги резервни защото по добре да останах и да ги хвърлиш отколкото д а е ти стигнат, когато не можеш да вземеш от магазина

# 527
Привет, малко смешен въпрос, опитвам се да изчисля колко памперси първи размер ще ни трябват, защото съм напазарувала двойка. Не искам да се презапасявам, но, ако мога да купя наведнъж някакво минимално количество, ще е супер.
Та спящата ми математика е следната:
Минавам на двойка като стане 4 килограма.
Роди се 2770, днес става на седмица, да кажем, че пак е толкова.
Остатъка от първия месец да наддава макс 25 грама (25х22)= 550
Втория месец да наддаде макс 800 грама, на 7ма или 8ма седмица ще е около 4 килограма.
Значи трябва да взема памперси за 7 седмици, по минимум 8 на ден =392 памперса (минимум 7 пакета 1ца ще ми трябват).
Горе-долу такава ли е логиката ?
Най-вероятно още на месец, макс 40 дни бебето ще е достигнало тегло за 2ка. 550 грама наддаване за първи месец е под нормата.

# 528
Не бих се презапасявала с малки памперси. Много бързо минават на по-горен размер. А какво ще е текучеството въобще не е ясно. И друго - може марката да не му понесе дали като форма, дали като реакция на кожата.

# 529
За памперсите, не мисля, че може да се изчисли така Grinning В началото взимайте по-малко - 1-2 пак. После като се регулират нещата може да започнете с кашончетата, а и като порасне бебето не умаляват така рязко, както в началото и ще можеш да си ги изразходиш докрай. Аз останалите ми 10-20 бр. от единицата ги бях подарила на приятелка, която беше с бебче след мен.

За кенгурото, ако е класическо кенгуро, не се препоръчва използването на такова. Позицията на детето не е правилна в тях, краката също не са в добра позиция, тежестта на бебето пада не там където трябва, възможно е дори да предизвикате проблем с тазобедрената става. Ако ви харесва идеята за бебеносене, вижте темата "Носене на бебето в слинг или ерхономична раница", за да изберете нещо по-подходящо, има и групи във фейсбук със снимки на правилната позоция, предложения и т.н.

# 530
Аз знам само едно и това е да не се хрезапасявам със много памперси.
От четворка минах ме на 5 ца и мога да кажа че наистина вървят различно на ден като бройка.
Съвета ми към всички мами е да не купувате прекалено много памперси от даден размер.
Защото после може да ви останат много.

# 531
Изчисление за необходим брой памперси мога да си направя сега когато бебето е на 4+ вече.В началото беше абсурд.Нито се знае колко ще наддаде, нито колко памперси ще трябват .Първия месец съм имала случай когато съм сменявала памперс по четири пъти за един час😀На черния петък се набутах и купих 200 памперса от уж супер качествена марка.Резултата е, че при всяко ходене по голяма нужда пропускат и отпирам дрехи на ръка на мивката .Затова съвета ми е големи количества да се взимат само когато вече твърдо е установено какво и колко ви трябва и вероятността за грешка е много малка .🙂

# 532
  • София
Като навърши 1г чак почнах с памперси в кашони. Няма как да се изчисли колко трябват като са толкова малки. Просто купувайте по-често.

Кенгуруто може се пита и в темата за бебеносене, но определено не е препоръчително да се ползва, заради начина, по който бебето стои в него. По-добре ерго раница, преспокойно може и втора употреба да се вземе на супер прилична цена.

# 533
Моето дете се роди 2.900, върна до 2.700, на 15 ден си върна рожденото тегло. Все още сме с пампемрс единица, 2 до 5 кг. Всички ми казаха, че съм се презапасила, понеже купих 156 памперса от емаг на черния петък, ама вече заминаха два пъти по толкова.
Трудно е да се прецени предварително, не си сигурен колко ще е голямо бебето, нито колко бързо ще наддава.
Чела съм, че като стигнат 4 кг, някои родители минават на следващия размер. Вие как процедирате?

# 534
Аз не гледах толкова килограмите, колкото начинът, по който му стои памперсът. Затова и сменях преди да е направил килограмите.
С дрехите процедирам по същия начин.

# 535
Сменям номера на памперсите когато започнат да ѝ се отбелязват на бедрата. Не знам защо, но при нас килограмите не отговарят. Тя е 9 кг, а носи памперси за 15-20 кг. Тя ли е дупеста, аз ли греша, не знам.

# 536
Ами нещо не звучи както трябва 😆 Моят е 12кг и носи 5ти размер.
Тъкмо вчера четох една тема, в която 9-месечно носи 8ми номер памперси и майка му се чудеше какво ще прави като му умалеят, а се оказа, че всъщност 3-4 номер са му идеални 😁 Тя си мислела, че лепките трябва да се застъпват, сигурно са му стигали до врата, милото 😆

# 537
Пистачио, а де... И аз се чудя. Не се застъпват лепенките, не са и близо. Може би трябва да направя една снимка и да ми дадете съвет. Simple Smile

# 538
В крайна сметка, ако са му удобни и не протичат, сигурно няма лошо и да носи по-големи памперси 🙂 Аз сменям горе-долу 1-2 кила преди да достигне следващия номер.

# 539
  • София
Малкият също е 12кг, носи си гащичките за 12-17кг и са му перфектни (5ца). Памперси носи до 3ка, после мина на гащички. То тези 15-20кг трябва да са чак 6ца, като ги знам как изглеждат - ми те ще са му до подмишниците огромни сигурно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт