За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 100

• 25 684
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Близнаци на 3 седмици, с рефлукс. Давам омепразол, био гая, инфакол. Но постоянно са неспокойни, хълцат, грухтят като малки прасенца и след хранене по час и нещо не могат да се успокоят и да заспят. Отчаяна съм вече, че нищо не помага. Приемам съвети с благодарност.

Мисля, че всички тези продукти ги дават уж за колики а не рефлукс. За рефлукс мисля, че помага по - стриктен режим на хранене, да не е хаотичен. И ако ядат от шише може би да е по- бавна струята и да не гълтат въздух като ядат.
Това от позната, което е споделяла.
Друго нямам идея, при нас не е имало този казус.

# 511
Момичета, по колко пъти на ден мога да давам чайчето на хип за колики, ако изпива 50 мл за около 3-4 ч ? Говорим за новородено бебче на 2 седмици.

# 512
Близнаци на 3 седмици, с рефлукс. Давам омепразол, био гая, инфакол. Но постоянно са неспокойни, хълцат, грухтят като малки прасенца и след хранене по час и нещо не могат да се успокоят и да заспят. Отчаяна съм вече, че нищо не помага. Приемам съвети с благодарност.

Мисля, че всички тези продукти ги дават уж за колики а не рефлукс. За рефлукс мисля, че помага по - стриктен режим на хранене, да не е хаотичен. И ако ядат от шише може би да е по- бавна струята и да не гълтат въздух като ядат.
Това от позната, което е споделяла.
Друго нямам идея, при нас не е имало този казус.

Омепразол е лекарство за рефлукс.
Не е свързано с гълтането на въздух, а с връщането на стомашни киселини.
Препоръчва се хранене по малко и на често.
И да са в изправено положение при всяка възможност.

# 513
Не се лекуват бебешки рефлукси с омепразол. Постулат.
Лекуват се с простички, но комплексни мерки. От всекидневието.
Омепразол е тежък препарат, за специални нужди. И не е "препарат за рефлукс", а комплексен медикамент, протонен инхибитор. Имащ действие не само по отношение на стомаха, но и по отношение на бъбреците и други вътрешни органи.
Омепразол, мотилиум, нексиум, нямат място при бебета, освен за специални заболявания, броещи се на половината пръсти на едната ръка.

Цитат
хранене по малко и на често.
При 40-60% при бебетата- драматично засилва рефлукса. Честно, и от опит. 28 г опит.
Апропо, бебе, искащо 120 мл, как ще го нахраните с 70мл, и ще е спокойно след края на храненето? ...за да издържи до следващото? ... питанка просто, де... .

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 22:48 от Birdie

# 514
Нормално ли е бебе на 5+++ месеца да е по 24 часа с ръката в устата??!!!

И моето така правеше, само за разнообразие лапаше и по някоя играчка.

# 515
Момичета, по колко пъти на ден мога да давам чайчето на хип за колики, ако изпива 50 мл за около 3-4 ч ? Говорим за новородено бебче на 2 седмици.

На бебе на 2 седмици нищо различно от кърма/АМ не бих давала.

# 516
За чайчета е доста рано според мен, поне след навършен месец, дъщеря ми имаше силни колики до към 6месец и половина. Давала съм само инфакол, но след втори месец,  той действа с натрупване.

# 517
Ако въобще давате друго освен кърма/мляко, то 50 мл трябва да изпие в рамките на 24 часа. Предлагате винаги след и никога преди хранене. Иначе корема се пълни с вода, за сметка на мляко, което пък ще рефлектира в по-ниско качване на тегло.

# 518
Здравейте,

Първо да кажа - Егати и гадното време!!

По същество - тъй като дребния имя секретчета още в очето, които лекуваме, но яз забърсвам редовно с физиологичен разтвор... Видях, че съм взела Назо Либеро 3 процента, който е за инхалации... Да не съм го увредила това дете с тази концентрация на натриев хлорид??

# 519
Зайче, силно се надявам, че ти не промиваш очите на детето си с Тобрекс/ Тобрадекс, както съветваш....
Иначе нямам отговор на въпроса. Ясно е, че разликата е в концентрацията на веществата в разтвора, но не знам колко голям проблем е.

# 520
Привет, малко смешен въпрос, опитвам се да изчисля колко памперси първи размер ще ни трябват, защото съм напазарувала двойка. Не искам да се презапасявам, но, ако мога да купя наведнъж някакво минимално количество, ще е супер.
Та спящата ми математика е следната:
Минавам на двойка като стане 4 килограма.
Роди се 2770, днес става на седмица, да кажем, че пак е толкова.
Остатъка от първия месец да наддава макс 25 грама (25х22)= 550
Втория месец да наддаде макс 800 грама, на 7ма или 8ма седмица ще е около 4 килограма.
Значи трябва да взема памперси за 7 седмици, по минимум 8 на ден =392 памперса (минимум 7 пакета 1ца ще ми трябват).
Горе-долу такава ли е логиката ?

# 521
Едва ли ще ги изчислите правилно.
Как знаете колко ще наддаде детето? 😆Като наддаде макс 800гр ще спрете да го храните ли хаха шегувам се, разбира се, но това няма как да го знаете. Моят  наддаваше по 1.2-1.3 на месец, използвах един пакет единица след раждането и си минах на двойка. Вие и на 3-3.500 може да минете на двойка, няма нужда да се чака да е точно 4кг.
Иначе да, по 7-8 памперса на ден ще отиват, може и повече. Като бройка сте ги изчислили, но като размер може и да сбъркате.
Аз ще споделя, че купих 5 кашона тройка, според моите сметки, а продадох 3 от тях 🤣🤣

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 08:27 от Pistachio

# 522
Кърмените бебета обикновено качват повече първите месеци.
Но иначе да, ако поръчаш толкова памперси, вероятно няма да останат излишни Wink

# 523
Може ли препоръка от къде, магазин физически или линк, да закупя меки текстилни фибички за коса? Всичко, което откривам е метал или пластмаса.

# 524
Момичета , братовчедка ми ми даде кенгуро . Как да разбера до колко кг се ползва , да не изръся малката някъде ? Не го намирам в нета ?има ли стандарти ? Май са две групи .

Общи условия

Активация на акаунт